perjantaina, heinäkuuta 14, 2017

Jyväskylän neulefestarit

Viime viikolla oli Jyväskylän neulefestarit ja se oli kuulkaas yhtä juhlaa aamusta myöhäiseen iltaan! Päivien kulku oli aikaisin ylös, lankaa hipeltämään, suklaakakkua nassuun ja neulomaan. Sekä kaikkien ihanien tuttujen ja tuntemattomien tapaamisia ja lisää neulomista ja langan hiplaamista. Sitten myöhään nukkumaan ja sama taas seuraavana päivänä. Sunnuntaina neljän päivän riekkumisen jälkeen olo oli aikas nuupahtanut, silti riemuisa. Nyt tietty on surku kun lysti loppui, mutta matkaan tarttui niin paljon mukaan, että kyllä tällä taas jaksaa.

Kuvien kuvaaminen jäi jotenkin ihan heitteille, ei vaan malttanut kaivaa edes kännykkää taskusta kun koko ajan oli jottain parempaakin puuhaa. Torstaina kävin Jojin opissa kuuntelemassa miten niistä neulepaidoista saisi juuri itselle hyvin istuvia. Minulla on aina ollut kädenteiden kanssa probleemia ja Jojilta saaduilla vinkeillä asiaan taitaa nyt tulla muutos. Toivottavasti parempaan suuntaan tuleva. 

Lauantaina pidin oman pajani, jossa opetin briochen neulomista. Jotenkin hassua, että ennen pajaa ei jännittänyt paljoakaan mutta heti kun suu piti saada auki oikean asian muodossa niin meni ihan sanat sekaisin ja tuskan hikeä pukkasi siihen malliin, että piti käydä vaihtamassa paita. Opetettavilla kuitenkin näytti syntyvän ihan oikeanlaista jälkeä ja ainakin yksi tunnusti seuraavana päivänä, että oli yöllä hotellihuoneessaan pohtinut mitä neuloisi briochetekniikalla. Itse opin opetustilaisuudesta montakin asiaa, jotka minun pitää jatkossa ottaa huomioon. Varsinkin se, että miten saisi itsensä pysymään rauhallisena.

Sunnuntaina kävin Jonna valokuvausopissa. Neuleiden ja lankojen kuvauksessa olisi paljon parannettavaa. Suurin ongelmahan on siinä, että itsensä kuvaaminen on hankalaa. Siippahan ne kuvat yleensä kuvaa. Sitten kun hää ei laita silmälaseja, joten hää ei nää mitä ruudulla näkyy. Ja siitähän se kierre lähtee. Ymmärrän hyvin, että jotkut kuvaavat mallinuken päällä neulomansa paidat ja takit. 

Mahtavinta oli tavata taas Nancy Marchant, briochen äiti. Nancy jopa muisti minun nimen, vaikkei osaakaan lausua sitä oikein. Annan moisen anteeksi :) Nacylä oli mm. tuck-stitch -paja ja näin mitä pajassa oli tehty niin Putte Possu -laulun sanoin, oi jospa oisin saanut olla mukana.

Lankaakin tuli hankittua ja osa niistä on jo puikoilla. Walk Collectionin ihanuus nimeltä Line Light (alpakkaa, pellavaa ja silkkiä) on jo yli puolenvälin muuttumassa Jojin suunnittelemaksi Midsummer Haze-huiviksi. Alla olevassa kuvassa olevat silkkimohairit Petrichorn  Yarnislta ovat myös puikoilla. Niistä on tulossa sipisipi huivi, johon palaamme näillä näkymin syksymmällä. Väreinä on Peach ja Icy Mint. Tänään kyselin värjäriltä jo lisää näitä samaisia värejä. Ihanuuksia!


Walk Collectionlta ostin myös mohairia. Heidän kojullaan kun oli Midsummer Haze-huivi neulottuna siitä ja oli sen verran ihana kapistus että mulle kans. Vyyhdin väri on Boho. 


Yksi odotettu lankamerkki on Qing Fibre. Heidän pöydällään minulla kävi joku ihan ihmeellinen juttu kun tartuin ensimmäisenä mintunvihreään lankaan. Laitoin sen kolme kertaa pois kädestäni ja kun se taas neljännen kerran oli siliteltävänä niin päätin ottaa sen vaaleanpunaisen Humingbirds-väri kanssa mukaani. Mintuvihreän värin nimi on Shusui. 


Kässäkerho PomPomin pöydällä silittelin kaikkea ja päädyin Merino Singleen sävyissä Kaupungin valot ja Flamingo. Jotain briochea ehkä?Paikalla oli myös alpakoita, joiden rapsuttelun jälkeen piti katsastaa, että millaisa lankoja niistä on saatu aikaan. Ja millaisia! IHANIA! Ostin kaksi tämmöistä vähän paksumapaa vyyhteä, nämä ovat Prinsessa Celestian villasta kehrättyjä. Minusta oli jotenkin aivan luomoavaa, että vyötteissä oli eläimen nimi, joka villaa vyyhdillä oli. Tämä lanka on niin jumalaisen pehmoista etten tiedä mitenpäin olla. 


Kiitos Tityyn porukalle kun järjestätte näin mahtavan tapahtuman ja ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! Kiitos ja vilkutukset kaikille ihmisille, joita tapasin ja erityis halit Sannalle ja Outille. Olette ihania!

Nyt takaisin neulomaan!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Soile kurssista, hyvin sää vedit! Juuri tein oman festaripäivityksen, sieltä löydät itsesikin tosi toimissa. Tapaamisiin taas toivottavasti ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,tiedä sitten mikä siinä tilanteessa nyt niin kuumottavaa oli, olite kaikki niin hyviä oppilaita <3

   Poista
 2. Kiitoset itsellesi, ihana! Nyt alkaa sitten seuraavan retkibudjetin kerääminen, että päästään hummaamaan Treelle syssymmällä, eiköstä joo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti! Päivä on jo merkitty kalenteriin ja kunhan tästä taas töihin toimeentuu niin pitää mennä anomaan vapaapäivää.

   Poista
 3. Kyllä minäkin vielä opettelen... Ensi vuonna sitten! :)

  VastaaPoista
 4. Heippa, sulla oli perjantaina ihanan keltainen neuletakki ylläsi. Mitähän lankaa se mahtaa olla?

  VastaaPoista