tiistaina, kesäkuuta 27, 2017

Myrkkydippi

Mua vähän harmittaa kun olen niin hiljainen tämän blogini suhteen. Jotenkin ei vaan saa avattua konetta ja kirjoitettua tekstiä vaikka juttuakin olisi. Onko se sitten sitä, että Instassa on niin paljon helpompaa äkäistä ulos se asia just ja nyt kuin lataisi kuvat aina täynnä olevan Drpoboxin kautta koneelle ja iskisi kirjaimia toisensa perään?

En voi luvata ryhdistäytyväni, koska sitten varmaan katoaisin kokonaan sille kuuluisalle roskien vientireissulle. 

Ei täällä kuitenkaan ole peukaloita pyöritelty. Kesälomaa on menossa toinen viikko ja puikoilla pyörii kaksi neuletakkia. Ensi viikolla on Jyväskylässä Neulefestarit, joka saa jo perhoset pyörimään mahassa. Lauantaina opetan aloittelijoille kaksiväristä briochea ja torstaina käyn kuuntelemassa Jojia ja sunnuntaina Jonnaa. Sitten siinä välissä hipelletään lankoja (ja ehkä vähän ostetaankin niitä) ja toivottavasti tavataan paljon vanhoja ja uusia tuttuja! Ootan jo niin kovasti festareita!

Tuossa aiemmin keväällä taisin täällä bloginkin puolella riekkua Oulun Balmuirin myymälästä. Lompakon rajoitteista johtuen päätin tehdä oman Balmuir-imitaationi ja tässä se nyt on.


Dippi
Malli: no, onko tässä nyt muuta mallia kuin vätkytetään sileää oikeaa?
Lanka: Louhittaren Luolan Kytöläinen väreissä Hämy ja Myrkky (kait se Myrkky oli?)
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: positiivisesti yllättynyt


Kuinka sekaisin ihmisen pitää olla, että se hankkii noin ompelulangan paksuista 1 100m/100g lankaa, ottaa 2,5 milliset puikot ja alkaa tikuttaa sileää oikeaa tästä ikuisuuteen? Kaitpa se halvempaa on kuin psykiatrilla käynti. Huivin suurin yllätys oli se, että se tuli valmiiksi ja itseasiassa aika nopsaan. Silmukat taisin luoda puolessa välin maaliskuuta ja valmista oli toukokuun lopussa. Siinä sivussa kun tuli neulottua kahtaa muutakin neuletta. 


Aikani kun olin pätkyttänyt harmaalla menemään, päätin, että toinen pää voisi olla erivärinen. Että olisi jottain tapahtumaa. Toki yksikin kerä Kytöläistä riittää passelin kokoiseen huiviin. Nyt olisi periaatteessa lankaa toiseen samalaiseen, jossa olisi värit toisin päin. Mutta ehkä tämä riittää tätä lajia.


Koska on niitä toisenkinlaisia lajeja olemassa. Piti napata tuo makrame-kirja kaupungilta mukaan ja samalla reissulla juuttinarua. Nyt on sitten väännetty solmua solmun perään. Alkulenkin solmut menivät väärin, kun en vaan ymmärtänyt vaikka oli kuvat ja kaikki. Ja sitten kun ymmärsin, en jaksanut enää purkaa. Tällä mennään. Ja ehkä ihan hyvä etten aloittanut niistä verhoista....

13 kommenttia:

 1. Anonyymi23.21

  ei se mitään vaikka sulta tippuu postauksesta harvakseltaan - ei se määrä, vaan se laatu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on se, että kun postausten väli venyy niin on vielä vaikeampi tehdä seuraavaa.

   Poista
 2. Ihan paras kontrastiväri kyllä :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi18.04

  Millä nimellä sut löytää instasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. s.pyhanniska nimellä tavoittaa. mulla oli se Instakooste tuossa sivupalkissa, mutta se sitten alkoi ongelmalliseksi eikä näyttänyt kuvia enää, joten poistin sen

   Poista
 4. Ootko kokeillu mikro makramea (micro macrame)? On muuten hauskaa hupia, helmien kanssa tulee kivoja koruja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, eilen itseasissa tein ohuesta virkkauslangasta makramella perhosen. Ei ollut mun juttu :D paksummalla nyörillä kyllä menee, ja siihen palaamme näillä aalloilla pian!

   Poista
 5. Kyllä tuo dippi tekee tästä sun Balmuirista erityisen viehkon! Laitetaan blogihiljaisuus kesän piikkiin; sitä kun on muutakin hommaa, kuin käydä töissä, palella ja möllöttää kotosalla. Näyttää nimittän olevan aika hiljaista muuallakin, köhöm.

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo dippi tekee tästä sun Balmuirista erityisen viehkon! Laitetaan blogihiljaisuus kesän piikkiin; sitä kun on muutakin hommaa, kuin käydä töissä, palella ja möllöttää kotosalla. Näyttää nimittän olevan aika hiljaista muuallakin, köhöm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se eriväri siinä pitää olla! Ihana kun on loma niin voi touhuta ihan antaumuksella. Ainoa vaan että kroppa on ihan jumissa kaikesta värkkäämisestä

   Poista
 7. Anonyymi9.44

  Kun en seuraa instoja enkä naamakirjoja niin harvaksi ovat menneet päivitykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tätä, linjoilla yritetään pysyä mutta aina ei vaan repeä kaikkialle. Naamakirjasta minua ei edes löydy kun en ole sinne tiliä tehnyt.

   Poista