sunnuntaina, toukokuuta 14, 2017

Palaset loksahtelevat paikoilleen

Palapelihuivi tai mikä sen nimi nyt sitten onkaan on saanut jatkoa. Viimeksihän jäätiin ihmettelemään, että mitä kukkasten jälkeen.Ensin vähän tipluraitoja ja sitten raitoja ja risti.Ristin jälkeen vaihdettiin suuntaa ja etsitiin sopivanlainen kirjoneulekuvio. Tästä palasesta minulle tulee mieleen kansallispukukangas. En tiedä miksi, ehkä värityksen takia. Näitten jälkeen poimittiin pitkältä matkalta silmukoita ja neulottiin huiville vaihteeksi leveyttä. Kuvion suhteen kävi vähän ajatuspieru. Aattelin ensin vain yhden kuvioraidan mutta sitten päätinkin tehdä kaksi. Ja sittenpä raita olikin jo niin leveä, että jätin kolmanen tekemättä, jolloin kuvio on toispuoleinen. Sovitaan, että se oli suunniteltu juttu. Homma jatkui leveyttä lisäten, mutta työtä välillä kääntäen ja peliin laitettiin raitoja ja kukkia. Lopuksi sitten taas tipuluraitoja oleva pala ja sen kaveriksi pieni raita kirjoneuletta. Alapuolen kuvan oikean yläreunan vihertäväpohjainen pala oransseilla tipluilla on se pala, josta aloitin koko hökötyksen.Näitten jälkeen oli tarkoitus tulla iso risti, mutta jostain tuli ajatus pienisitä risteistä ja niitä sitten koko huivin leveydeltä. Ristien jälkeen tulee luonnollisesti raitoja, mitäs muutakaan!

Nyt olisi vuorossa muutaman langanpään päättely ja sitten se suurin mietinnän paikka: reunus. Olen ajatellut, että reunaksi tulee i-cord mutta millä värillä? Tuleeko yksivärinen vai vaihtelenko väriä ja jos vaihtelen niin millä idealla? Ja jotenkin tuntuisi siltä, että kulmissa pitäisi olla tupsut. Että sen verran sekaisin. 

6 kommenttia:

 1. Tupsut? Vai tasselit? Niitä näkyy nyt joka paikassa, mahtaapi olla peräti trendikästä. Tuosta tulee kyllä ylikomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasselit! Ja ihan usempikin ehkä. Että ihan trendin harjalla tässä ratsastetaan, eipä uskoisi :)

   Poista
 2. Anonyymi12.37

  Vallan mielenkiintoista seurailla tätä prosessia :-) Kun laitat noita sileäneuleisia osioita aina eri suuntiin, niin taitaa myös ratkea tuo rullautumisen ongelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rullautumisen kanssa on pientä päänvaivaa, varsinkin kun tää nyt sitten rullautuu kaikkialle :D suunnitelma on tosiaan se i-cord reuna ja sitten kevyt mutta huolellinen märkäpingotus. Jos se ei auta otetaan aseeksi höyry. Vaikka loppujen lopuksi: jos huivin makkaralle kaulan ympäri laittaa niin eipä siinä taida paljoa rullautumiset näkyä

   Poista
 3. Ihanan vaihteleva työ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa ei tosiaan ole tylsää hetkeä tullut. Kuviot ovat sen verran pieniä max. 25x25 cm ettei siinä kerkiä kyllästyä ja samalla kun neuloo yhtä voi jo suunnitelma seuraavaa.

   Poista