torstaina, toukokuuta 25, 2017

Neuletilkkuja

Täällä hyristään tyytyväisyydestä. Aamuinen kylmyys ja pilvisyys on tiessään ja ihana, ihana aurinko lämmittää. Lisäksi minulla on aivan ihana huivi, johon olen ihastunut ikihyviksi. Kutsuttakoon sitä vaikka nimellä

Tilkkutäkkihuivi
Malli: itse improvisoitu
Lanka: Holst Garnin Soft uld, Noble ja Coast
Puikot: 3,5 mm
Fiilis: tämmöisen voisi tehdä toisenkin!Aikaisemmissa postauksissa olenkin kertonut huivin syntytarinan, mutta kerrataan se vielä. Löysin Pinterestin kautta Avalance Loomin käsin kudotut huivit. Hurmaannuin niistä täysin ja suunnittelin jo meneväni jonnekin missä voisi kangaspuilla paukutella jottain sellaista menemään. Sitten joku pieni järjen ääni onnistui kuiskimaan, ettei sen tyyliset huivit ole ehkä ihan niitä helpompia sellaiselle, joka ei ole koskaan tehnyt kangaspuilla mitään. Sitten törmäsin Ravelryssä tai Instassa Beatan Scarfy Thing-huiviin, joka neulotaan pieninä paloina sinne tänne. Idealamppuni lähestulkoon räjähti ja silmukat oli luotava heti. 


Tilkkutäkkihuivi on siis aloitettu suurinpiirtein keskeltä. Loin silmukat yhtä palasta varten ja kun se oli valmis niin noukin silmukoita palasen reunasta ja neuloin toiseen suuntaan. Paloja ei siis ole ommeltu toisiinsa kiinni vaan niiden simukat on joko nostettu edellisen palan reunasta tai sitten neulottu uusi pala suoraan edellisen palaan reunaan kiinni. 


Minulla oli paloista piirustus, jota melkein noudatin. Neuloessa kun sai aina uusia ideoita, eikä sitten muistanut katsoa suunnitelmia. Mutta mitäpä tuosta, tämän tyylinen työ sallii suopesti erilaiset poikkeamat suunnitelmista. Itseasiassa se taitaa oikein suositellakkin moista poukkoilemista. Huivia oli joutuisa neuloa juuri muuttuvien suuntien ja neulokuvioiden takia. Kun joku kuvio alkoi tökkiä niin kohta tehtiinkin jo jotain toista.


Lankoina huivissa on Holst Garnin lankoja. Aluksi minulla oli kait ajatuksena tehdä jottain maanläheisillä väreillä, mutta jotenkin ne kirkkaammat värit sitten vai hiipivät ja lopuksi vyöryivät mukaan. Aika fiilispohjalla valitsin värit ja purin vain yhden kuvion pois, koska se ei näyttänyt hyvältä. Kokoa on hyvän puoleisesti mutta painoa juuri tuskin lainkaan. Reunukseen neuloin i-cordia ja sitten koko hökötys pingottumaan. Ennen pingottamista reunat rullaantuivat sinne tänne, mutta oppivat sitten olevaan sievästi kun vettä ja nuppineuloja näytettiin.


Sehän tässä on nyt positiivinen ongelma, että huivi on synnyttänyt ajatuksen villatakista. Olen jo lankoja valkannut siihen ja ainakin omassa päässäni jo näen millainen siitä tulee. Eli ihan tekemistä vaille valmis siis! Ennen silmukoiden luomista olen kuitenkin päättänyt saada yhden keskeneräisen paidan valmiiksi: helmaresorista puuttuu enää muutama kierros, jei! Ja sitten se toinen huivi pitää myös valmistua (puuttuu n. 15 cm) ennenkuin saa luoda yhtään silmukkaa. Toki pitää vielä kuviosta tehdä ruutupiirustus ja vähän laskea silmukoita, mutta sitten posotetaan suu vaahdossa menemään!

16 kommenttia:

 1. Jösses, mikä ihanuus! Huivisi on oikeastaan pelottavan inspiroiva. Minäkin, joka olen koko päivän huokaillut, etten tiedä mitä neuloa, sain tuosta yhden aatoksen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta mahtavaa jos tästä tuli sinulle inspistä!

   Poista
 2. Lyhyesti ja ytimekkäästi: WAU!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi23.12

  Oi, mikä huivi! Olen seuranut tätä prosessia, ja huivista vielä paljon hienompi kuin olisin arvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palasia neuloessa voipi välillä iskeä epäluulo, että mitähän tästä nyt oikein tulee kun ei vielä itsekään ole ihan varma lopputulemasta. Silloin pitää vaan päättäväisesti mennä eteenpäin.

   Poista
 4. Anonyymi0.37

  Kaunis! Jotenkin hillitty, vaikka värit ovat osin kirkkaat. Ehkä se huokuu jotain sisäistä symmetriaa ja harmoniaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä nillä epäväreillä on se oma tarkoituksensa. Ne pehmentävät ja kuitenkin samalla ovat vastaparina voimakkaammille väreille.

   Poista
 5. Upean näköinen!

  VastaaPoista
 6. Ai mahoton miten tuottelias, rohkea ja taitava neuloja sinä olet. Ihan tulee iloiseksi lukiessa ja katsellessa sinun innostusta, melkein tarttuu :)

  VastaaPoista
 7. Oi veden ja nuppineulojen ihmeellinen voima!

  Onnistunut tilkkutäkki, tuo ei kaikilta onnistuisikaan.

  VastaaPoista
 8. Tämä on tosi upea ja inspiroi täälläkin!

  VastaaPoista
 9. Jopas onkin UPEA, ja tekniikka tosi mielenkiintoinen! KERRASSAAN HIENO!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi19.11

  Upea huivi! Tuli itellekkin inspis että jos vaikka jaksaisi neuloa jotain tuommoista... Mietiskelin vain millainen huivin nurja puoli on? Onko lankajuoksut (jotka joissain kohdin näyttää aika pitkiltäkin) yms. ongelma?

  VastaaPoista