lauantaina, maaliskuuta 04, 2017

Ancasta

Joskus sitä neuloo vaikkei olisikaan tarkoitus. Sellainen neule oli Ancasta-mekko.


Ancasta
Malli: Meiju K-P, Lainen Magazine
Lanka: suomilammasta, 600 g
Puikot: 3,5 mm
Fiilis: bueno

Mekon malli oli joulun alla ilmestyneessä Laine-magazinessa. Se näytti kovin viehättävältä, mutta ajattelin etten tarvise neulemekkoa. Mieleen kuitenkin hiipi kesällä Hailuodosta hankitut harmat villalankavyyhdit. Ja kun ne olivat tarpeeksi hiipineet niin yhtäkkiä minulla olikin puikot käpälissä. Niinhän siinä joskus vaan käy. 


Mekko neulotaan ylhäältä alaspäin ja hihat ovat mallia raglan. En tiedä mikä dementian esiaste tai joku muu keskittymisen puute vaivasi, mutta aika monta kertaa tätä purettiin. Milloin oli raglanlisäyset hihan keskellä, milloin palmikot vinksottivat vääriin suuntiin. Onnistuin jopa pudottamaan silmukoita ja huomaamaan ne n. 10 cm ja useamman palmikonkierron jälkeen. Ja taas purettiin. Ihan ihme touhua. Kaiken lisäksi unohdin vaihtaa puikot suurempiin kauluksen resorin jälkeen. Että siihen nähden on pienimuotoinen ihme, että mekosta tuli näinkin hyvä. 


Ohje oli selkeä, tosin tuohon sähellykseen liittyi myös erinäisiä lukemisen ymmärtämättömyyksiä. Nyt en enää muista millä koolla mekon neuloin, tiheyshän ei ihan mätsännyt ohjeen kanssa. Ylhäältä alaspäin neuloessa on kuitenkin helppo vaihtaa seuraavaan kokoon lennosta. Hihat ovat mallissa omaan makuuni vähän turhan napakat. Tein hihakavennukset paljon harvemmassa tahdissa kuin ohjeessa ja silti hihat voisivat olla muutaman silmukan verran leveämmät. Neuloin hihat reilut 10 senttiä pidemmiksi kuin mallisa. Helmasta tuli sen mittainen kuin lankaa riitti.


Lanka on suomilampaan villaa sellaisessa vähän ruskean harmaan sävyssä. Hieman karheaa vyyhdillä muutta kun sen neuloo ja päällä päivän verran pitää niin se vain pehmenee. Kun väri on vielä luonnollinen ja mukavan eloissa niin onhan tämä vaan kiva. Lämmittää mukavasti pakkaspäivänä.


Pipo päässä on sitten ihaa omaa tuotantoa ja tunnustaa nimeä Krysanteemipipo. Ohje on jo kirjoitettu ja tällä hetkellä se on parilla testineulojalla kotiläksynä. Kunhan saan heiltä kommenttia niin ohjetta on tulossa. Tekniikkana on briochea ja lanka on sellaista 200-300 m /100 g paksuista.   

4 kommenttia:

 1. Kivat palmikot ja varmasti lämmin materiaali. Luomistuskat ei näy ollenkaan lopputuloksessa... :)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kiva mekko, ja suomilammasta:) Mua harmittaa ku mä oon niin lämmin luonnostaan, että en mitenkään voi tuollaista lämmintä neuletta edes ajatella. Siis vain ihailen sun ja muiden kauniita tuotoksia. Mainiota maaliskuuta!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, rakastan palmikoita!!

  VastaaPoista
 4. Hieno palmikko tuossa mekossa. Mä sain Krysanteemi kämmekkäät hiljattain tehtyä, ohje oli selkeä, kiitos siitä :) Nyt varmaan uskaltautuu kokeilemaan muitakin brioche malleja.

  VastaaPoista