sunnuntaina, tammikuuta 01, 2017

Ensimmäinen viimeinen

Se on sitten vuosi 2017, hyvää uutta vuotta kaikille! 

Aloitetaan uusi vuosi uudella neuleella, joka toki on kyllä valmistunut jo jouluaattona Joulupukin kuumaa linjaa katsellessa. 

Shusui shrug
Malli: Susanne Sommer
Lanka: Uncommon Thread Twist Sock värissä Turbillion, 200 g, Madelitosh Light värissä Dachshund, vajaa 200 g ja reunaan jotain Manoksen sukkalankaa joku vähäinen määrä
Puikot: 4 mm
Fiilis: lähden lentoon

Vuonna 2015 minua kiehtoivat neuleet, joka olivat epävaatteita. Siis sellaisia vähän kummallisen mallisia, huivien ja paitojen yhdistelmiä. Semmosia löysiä rötväkkeitä, joihin kietoutua. Sitten kun Shusui shrug -malliin törmäsin niin se oli sitten menoa se. Koittakaapa muuten sanoa mallin nimi nopsaan monta kertaa peräkkäin. Juu, teille ei anniskella enää.

Langaksi valikoituvat Tampereen messuilta hankittu Uncommon threadin lanka ja omassa hylyssä hyvän tovin pötkötellyt Madelinetosh. Yhdessä lankojen värit näyttävät lähes metalliselta, sellaselta, jota ei kuviin tietenkään erityisen hyvin saanut ikuistettua. Kiitos näillä leveysasteilla olevan n. 3,5 tuntia kestävän päivänvalon. 

Malli on yhdistelmä huivia ja takkia. Sen neulominen aloitetaan niskasta. Takana ja edessä on briochea ja sivut ovat aina oikeaa. Aluksi minulla oli lieviä vaikeuksia hahmottaa mikä osa oli menossa mihinkin ja muutenkin tuntui, että neuleessa oli enemmän silmukkamerkkejä kuin silmukoita. Mutta kun neule vähän eteni ja tajusi, että mihin mikäkin lisäys on tulossa ja miksi, niin sittenhän sitä posotteli menemään. 


Mallissa on neljä kokoa. Suurin merkitys lienee hihan ympäryksellä. Minulle ei S-koon hihan silmukkamäärät riittäneet,joten neuloin sen verran lisää, että käsi meni hihasta sisään ja verenkiertoa ei uhattu. Leveyttähän tässä kyllä piisaa. Hihan ranteessa sitten kavensin muutaman silmukan pois. Malliin usutetaan tekemän ylipitkät hihat. Tein n kuitenkin ihan tavalliseen mittaan, koska halusin helman pituuden olevan sopiva. Uncommonin lanka loppuikin vähän kesken, mutta kun kun kastelin neuleen ja pikkasen siihen pituutta venäytin, niin johan toimii.

Alareuna viimeisteltiin i-cord reunuksella, josta kyllä tulee nätti, kunhan jaksaa äkertää. Se kuin ei ole niitä nopeimpia päättelytapoja. 

Tällä hetkellä puikoilla on kaksi huivia: Nordic Arrows Laine-lehdestä, sama suunnittelija muuten kuin tässä Shusuissakin ja Find your fade -huivi. Jälkimmäinen toisin on jäänyt nuolien jalkoihin ja alennettu telkkarineuleeksi. Vaikka en teekään uudenvuodenlupauksia, niin haluisin tänä vuonna saada valmiiksi jo kauan sitten aloitetun Tirppa-neuleen. Siitä puuttusi enää toinen hiha ja toisesta hihapyöriö sekä etuliepeet. Samoin kesken on viime kesänä aloitettu Atlas-huivi, josta siitäkin tulee todella hieno. Jotenkin vaan niihin keskeneräisiin on kamalan vaikea tarttua. Varsinkin kun molemmat ovat sellaisia suurta huomiota vaativia neuleita. 

Lisäksi olisi kiva kivaa kudontakehys esiin, olisi kiva kirjoa ja vaikka mitä muuta. No, onhan tässä koko vuosi aikaa. 

6 kommenttia:

 1. Onpa se ihana! Hoksasin, että mulla olisi hyvät langatkin tuohon, mutta täälläkin pitäisi varmaan viedä joku keskeneräisistä ensin maaliinsa. Mutta on tuo niin makia, että voivoi. Ja nuo sun värit on ihan jestsulleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli erittäin hyvä elleipä jopa täydellinen. Vähän tosin hölkyhelmoja on hankala mahduttaa talvitakin sisään :)

   Poista
 2. Siis ihana! Mulla on tää kesken, mutta jäänyt vähän kaikenlaisten testineuleiden jalkoihin - vaan sehän pitää hitto vie tehdä äkkiä käyttövaatteeksi!

  VastaaPoista
 3. On kyllä harvinaisen erikoisen näköinen lirpake, siis muodon puolesta :D Siulle kyllä sopii ja on varmasti ihanan lämmin! Mie varmaan näyttäisin vastaavassa nälkätaiteilijalta...

  VastaaPoista
 4. Huoh... tahtoisi kans tuollaisen liehukkeen. Ihana on <3

  VastaaPoista