sunnuntaina, marraskuuta 20, 2016

Tuumasta toimeen

Eilen aamulla silittelin messuhankintojani, olin niistä niin iloinen. Tuhat ja yksi ideaa kupli aika väsyneissä aivoissani, joten päätin tarttua siihen, joka oli minun puolestani suunnilteltu.

Berttaa paperinaru kiinnosti vähän luvattoman plajon. Se kun rapisee ihanasti ja kiemurtelee jaloissa, niin pakkohan sitä on vähän käpälällä käpliä. Ihan parasta kissalle oli löytää paperinen haltialanka, se raahattiin ihan kiipeämispuun koppaan saakka.Paperinarun virkkaaminen ei ole sitä maailman ihaninta puuhaa. Jos ei ole jo valmiiksi olkapää sijoiltaan ja jännetupen tulehdus kädessä, niin kohta on. Samoin paperi on aika karkeaa. Silti varjostimen virkkaaminen oli aikas kivaa puuhaa. Vähän siitä tuli mieleen joku Gandalfin hattu.
 
Etsi kuvasta kissa.

Lampunkannan yläosaan leikkasin pahvisen ympyrän, jolloin lampun kanta pysyy varjostimen sisällä eikä törötä ulkopuolella. Pikkasen tuntuu tuo lamppu, 11W tehosta huolimatta, kuumenenvan, mutta aika kaukana se kuitenkin varjostimesta on, joten tulipalovaaraa (ehkä) ei ole. Pitää jollain kauppareissulla katsella ledilamppua. 


Varjostin on kyllä hauska. Voisin hyvin kuvitella niitä vaikka kolme riviin ruokapöydän päälle. Mallin nimi on Haiku ja se on ostettu tekemispakettina Taito Keski-Pohjanmaan kojulta. Tein sitä suurinpiirtein ohjeen mukaan, viimeiset joku 4-5 kierrosta tein ilman lisäyksiä. Paperinarua oli kolme kieppiä ja sitä jäi jäljelle n. 20 cm. Paksumpaa narua oli yksi kieppi ja sitä jäi joku metri jäljelle.  

5 kommenttia:

 1. Hassunhauska! Ihan kuin Berttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on semmoinen ryteikkö varjostin :)

   Poista
 2. Tosi kiva! Tekispä heti mieli tarttua paperinaruun ja kokeilla minkälaisen myssyn itse saisi aikaiseksi lampun päälle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöinen on helppo virkata, tosin paperin virkkaaminen ei ihan sitä parasta a-ryhmää ole.

   Poista
 3. Anonyymi12.20

  Voisiko paperinarua virkata kosteana? Vai oisko siinä housut mörkinä?;)
  Varjostin on kiva noinkin, mutta mielikuvittelen sen alareunaan vielä paperikukkia. Menis sitte ihan überöveriksi.
  M?

  VastaaPoista