sunnuntaina, marraskuuta 13, 2016

Tarjous josta ei voi kieltäytyä

Eräänä päivänä minulle tehtiin hyvin selväksi, että minun pitäisi neuloa villapaita. Värit ja kuviot annettiin myös hyvin selkeästi: mustaa. Koska kitinää ei kukaan erityisen kauaa jaksa kuunnella, niin syyslomalla ulkomaanreissulle mennessä piti pysähtyä Simossa ja täytää kassi langoilla. 

Warframe
Malli: minä itte, Tuulian kirjan avustuksella
Lanka: Drops Lima, n. 500 g
Puikot: 4 mm ja resorissa 3,5 mm
Fiilis: ilmeisesti hyvä, koska paitaa on pidetty


Kaivelin kirjahyllystä Tuulian Saumatta-kirjan, siitä ne poikien paidat on ennenkin silmukkansa saaneet. Malli on se kirjan ensimmäinen malli ja siitä koko 90 paksun langan silmukoilla. Kuvio on Warframe-pelin tunnus ja sitä neuloessa piti vähän säveltää. Kuviohan on periaatteessa intarsiaa ja sitä ei neulota pöyrönä. Kun olin saanut hiha-aukot valmiiksi ja neulonut vartalo-osaa pari kierrosta, jatkoin työtä tasona, eli käännyin nurjalle puolelle toisen kainalon alta. Näin sain kuvion näppärästi neulottua. Kun se oli valmis jatkoin taasen pyörönä ja ompelin syntyneen aukon kiinni. Se ei siellä kainalossa ihmeemmin näy. Kiitos myös mustan langan, josta ei mitään näy. Ja jota oli siksikin ärsyttävä neuloa: aina sai kytätä kavennuksia tai lisäyksiä kun ei nähnyt oliko niitä tehty vai ei. Toinen vaihtoehto on toki tehdä kuvio silmukoita jäljitellen valmiiseen neulepintaan. Näin paksulla langalla siitä ei kylläkään tule erityisen siisti.

Resorit tein reilusti pitkiksi, siitäkin syystä että ainaisen sileän oikean neulomien kyllästytti. Poika vähän valitti, että hihoista tuli liian pitkät. Minä taasen ajattelin käytännöllisemmin: jospa hihojen pituus riittäisi vaikka ensi vuoden puolelle. Tämä hemmo kun menee kohta minusta ohi.

Toki tämän paidan neulominen sitten aiheutti lumipalloefektin: pienempi tuli heti tiukkaamaan missä hänen paitansa viipyy. Se kun oli tilattu tätä paitaa aikaisemmin. Kauheita orjapiiskureita täällä. Minnuu kiinnostaisi jo enemmän kaikki jouluhömpötykset. Akuutimpaan julpyssel -tuskaan tein tämän höpsön Mollie Makes -lehden kannessa koreilevan tupsukranssin.


Se on minusta niin hauska, että voisin tehdä toisenkin. Sen paikka voisi olla sisällä, jotta sitä voisi ihailla oikein sydämensä kyllyydestä.

Ensi viikolla onkin sitten suunta kohti Tamperetta ja kässämessuja
Mulla on jo pitkä lista kojuista, joilla haluan ehdottomasti käydä. Oulun messut olivat niin suuri pettymys, että jos tuolla ei lähde niin ei sitten missään. Messuilla nähdään!

 
 

14 kommenttia:

 1. Orjapiiskurit pitävät mamman liikkeessä! Täällä ei kukaan toivo koskaan mitään, päin vastoin. Tupsukranssi aiheuttaa sen verran värinää, että koetan olla katsomatta sitä. Meinaan aika monta tupsukkaa tuo vaatii ja muutakin hommaa olisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sullahan olisi siellä lapsityövoimaa tupsuja pöyrittelemään...täällä en saa ketään kaveriksi hommaan

   Poista
  2. Tuohon pitää vissiin tehdä eri kokoisia tupsuja? Helpompi asetella?

   Poista
 2. Mikä mätti Oulun messuilla? Tai messuissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla ettei todellisuus vastannut odotuksia. Olisin halunnut nähdä jotain uutta ja ihmeellistä.

   Poista
 3. Minä en kanskaan tykänny Oulun messuista, joten korkein odotuksin Tampereelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna juna starttaa aamulla aikaisin! Jännittää jo mitä kaikkea sieltä löytyy

   Poista
 4. Tilaustyöt on ihan parhaita - sillä edellytyksellä että ne onnistuvat. Ja hyvinhän se meni! Ja pompulakranssi on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pompulakranssi oli ihanan myös lintujen mielestä. Ne kävivät nyppimässä lankoja, joten nyt kranssi on siirtynyt sisätiloihin

   Poista
 5. Anonyymi19.17

  Intarsiaa pyörönä, helppo juttu.
  http://www.p2designs.com/pages/IntarsiaRound.html

  VastaaPoista
 6. Paidan tunnuksista en ymmärrä mitään, mutta voi miten söpö kranssi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se pelin tunnus. Kranssi oli tosi hauska tehdä.

   Poista
 7. Tuio tupsukranssi on aivan ihana!

  VastaaPoista