sunnuntaina, marraskuuta 06, 2016

Graniittia

Ulkona paistoi aurinko niin nätisti, että oli pakko hönkäistä 10 asteen pakkasesta huolimatta ottamaan pari kuvaa jokunen päivä sitten valmistuneesta Granitosta. Montaa kuvaa ei sitten kerittykään ottaa kun kamera sanoi, että akku loppu ja rupesi unille.

Granito
Malli: Joji Locatelli
Lanka: Hjertegran Wool silk (75% luomuvillaa ja 25 % silkkiä) 220 g
Puikot: 3 mm
Fiilis: arkinen mutta siksi hyvä


Granito-paidan olin aiemmin bongannut Jojin ja muutaman muunkin Instafeedistä. Ajattelin, ettei ole minua varten. Niin tavallinen ja sellaista. Vähän enemmän tingeltangelia minulle kiitos.

Kävipä sitten eräänä päivänä kun polkupyöräkolarin (Pokemonia pelannut poika ajoi mun päälle) jälkeen nilkutin mieli apeana lankakauppaan lapaslankoja hakemaan, niin katse nauliutui pöydälle oleviin aikas kivan näköisiin lankanöttösiin. Koostumus näytti villaa ja silkkiä ja väri oli juuri sellainen kuin Granito-paidassa voisikin olla. Lisäksi langat tweedimäisyys miellytti. Myös se sitruunakeltainenkin hieman jutteli... Päätin sitten ostaa langat ja nilkutin kaupasta ulos vähän iloisempana. 


Ostamani lanka ei tietenkän sopinut yksiin ohjeen tiheyden kanssa, mutta eipä niin ole tainut ennenkään olla. Tein jopa pienen mallilappusenkin, josta vähän kokoa uumoilin. Aluksi loin silmukat L-koon mukaan, mutta sitten tulin loputulemaan, että tulee ihan järkyttävän kokinen ja aloitin M-koolla. Hiha-aukot taisin tehdä vähän korkeampina, koska on ihan kiva jos käsissäkin kiertää veri. Näin jälkeenpäin voisi sanoa, ettei se L-koko olisi liian iso ollut.

Vaikka paita onkin pääosin sileää oikea, niin nostetut silmukat vähän toivat eloa tekemiseen. Huomasin myös, että on ihan sikavaikeaa nostaa silmukoita joka toinen kierros. Ihan ylitsepääsemättömän hankalaa. Yhdessä vaiheessa jo luovutin ja nostin tai olin nostamatta neljässä nostokohdassa samaan aikaan. Aina katoin joka kohdan erikseen, että mitäs tässä kohdassa nyt tehdään. Samalle kierrokselle ne kaikki eivät millään osuneet.


Lanka oli ihan mukava uusi tuttavuus. Kevyt ja silti lämmin. Paita painaa ruhtinaalliset 220 g. Lanka on pikkaisen karhea ja nyt parin päivän käytön jälkeen olen saanut aikaiseksi melkomoiset kyynärpääpussit. Samoin värin kanssa on vähän hankaluuksia. Väri kun elää valon värin kanssa ihan älyttömästi ja välillä se näyttää siniseltä. Ja se jos joku on kamala asia! Tässä alla olevassa kuvassa taitaa olla se väri oikein. Auringonpaisteessa otetut kuvvat antavat väristä ihan väärän kuvan.


Paidan valmistuminen ei aiheuttanut mitään hurraa huutoja. Malli on arkinen eikä siinä ole mitään sinänsä jännää. Se arkisuuden vuoksi se kuitenkin on mitä mainioin kumppani. Erityisesti kaikkien näyttävien huivien kanssa. Sellainen sopivan neutraali.

Ja hei, kiitos kailille Krysanteemeja kommentoneille! Kiva kuulla, että mallista tykättiin.

 

10 kommenttia:

 1. Minusta se näyttää oikein hyvälle. Mutta minä niin sen tingeltangelin perään olekaan, vaan arvostan nimenomaan tuommoista perustavaraa. Ja kuten sanoit, sitäkin tarvitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on semmoista peruskamaa ja hyvä sellaista. Minä vain olen sellainen harakka, että pitäisi olla jottain wow-efektiä ja rajusti

   Poista
 2. Mä katselin uudesta kokoelmasta nimenomaan tätä paitaa sillain, että vau. Tooosin, veikkaan, että sen neulominen olisi kyllä justiinsa ihan supertylsää, koska pelkkää sileää. Hyvälle näyttää kumminkin, että täytynee joskus ehtiä neulomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supertylsyydeltä pelastivat juurikin ne nostettavat silmukat, joita en muistanut aina tehdä :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, neulos vaan on niin ohutta, ettei taskuihin mitään uskalla laittaa ettei ne veny polviin saakka :)

   Poista
 4. Iiih, ihana! Luulin jo, etten halua granitoa, mutta sinun versiosi nähtyäni haluan sittenkin. Tyk-kään. Niin, tykkään myös sileän oikean neulomisesta, eli tämä voisi olla paita minun makuuni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tätä halunnut neuloa. Sitten törmäsin tuohon lankana, joka hyvin vakaasti halusi Granitoksi ja lähteä minun mukaani. Eipä siinä paljoa vaihtoehtoja ollut.

   Poista
 5. Tässä on kivasti jotain jännää paidassa, joka kuitenkin sitten on sellainen peruskäyttövaate. Voisin itsekin käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuot nostettujen silmukoiden "saumat" ja taskut. Ilman niitä olisin kuollut tylsyyteen.

   Poista