sunnuntaina, syyskuuta 04, 2016

Yliannostus Game of Thronesia

Kesäloman loppumetreillä avasin HBO:n ja kahdessa päivässä katsoin viimeisimmän tuotantokauden Game of Thronesia. Siihen päälle tuotantokausi Penny Dreadfulia ja Black Sailsia. Jossain vaiheessa huomasin tuijottavani henkilöiden vaatteita. Taisimpa pari kertaa laittaa kuvan pysähdyksiin ja tutkia jotain yksityiskohtaa. 

Samoihin aikoihin tuli hankittua Ottobre Woman 5/2016 lehti ja siitä se sitten jotenkin lähti. Ompelukone vaan oli kuollut, joten otin neulan käteeni ja ompelin käsin kuten Alabama Chanin malleissa konsanaan. Trikoota on tosi helppo ommella käsin, koska kangas ei liesty.
  
Käsinompelu saattaa kuulostaa todella työläältä, mutta ei se sitä oikeastaan ole. Varsinaiset saumat ompelee aikas nopsaa, kirjonnoissa sitten menee se oma aikansa. Monista ompelukoneista löytyy kirjontapistoja, mutta paksumman langan käyttö niissä voi sitten olla hankalaa. 

Olkapäihin, rantesiin ja helmaan leikkasin 2 cm leveitä kaitaleita, jotka kiinnitin herringbone-pistoilla. Pitäisi kyllä tietää tämän kirjontapiston nimi suomeksi, mutta ei vaan tule mieleen. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä ihan vaan etupistoilla,mutta sitten hoksasin ettei se pisto jousta yhtään. Ja onhan tämä käytetty kirjontapisto hieman näyttävämpikin. 

Mekko on mallia kietaisu ja malli on niukka, hiha-aukot ovat todella kapoiset ja kirjontapistot varmaan hieman kaventavat sitä lisää. Kaula-aukko on aika antava, joten mekon alla on syytä käyttää toppia, ellei sitten halua vilautella. Helmakappaleet menevät ihan kiitettävästi päällekkäin, toki istuessa pitää vähän asetella helmoja. 
Nyt voin sitten leikkiä vaikka Cerseitä, vaikka kyllä ne Talvivaaran emännät taitavat minua enemmän miellyttää. Sansa ainakin hankkitui tyylikkäästi eroon miehestään. Sellainen susipuuhka harteille ja menoksi. Winter is coming!
 

16 kommenttia:

 1. Mä olen odotellut kunnon syksyangstia (se tulee vielä), jotta voin paukuttaa GoTin putkeen ja synkistellä. Juuri noin se pitääkin katsoa; ihan yhtä piinaa katsoa yksi jakso viikossa ja odottaa kieli pitkällä seuraavaa osaa ja roikkua netissä etsimässä spoilereita. :) Ja ihana on mekkosi! Jotenkin kiva, kun on huippusarja ja vielä poikii tuommoisia bonuksiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GOTisssa vaan on se huono puoli, että lapset pitää hätistellä tiehensä olan yli kurkkimasta. Minä pysyn tiukasti erossa spoilereista. Tai no, olenhan minä ne kirjat kyllä lukenut... :) vähän sormet syyhyäisivät jollekin toisellekin ompelukselle samalla tekniikalla

   Poista
 2. Vaude, mitkä yksityiskohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityiskohdilla pelataan ja parasta ettei niitten tekeminen ollut kovin vaikeaa. Toksi tuota pistoa piti ensin vähän harjoitella ja loppuakohti se parani kummasti

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä, että vaatteiden vaikutteita haetaan välillä suosikkisarjasta. Ei minua haittanut, että kerroit vähän, mitä siinä kuudennessa kaudessa tapahtui. Hyvä, että Sansa Stark pääsi siitä miehestä eroon vaikka minulla on juuri se kohta, että Sansa edelleen sen julman kuninkaan kanssa!

  Nimittäin viime viikolla mieheni sai yhden kuukauden HBO-kanavan ilmaiseksi, kun vaihtoi puhelinliittymää, niin aloin katsomaan vihdoinkin Game of Thronesia. Nyt on toinen kausi puolessa välissä ja yritän katsoa kaikki kuusi kautta ennen kuin ilmainen kuukausi päättyy ja silloin pitää olla helppoja neuleita mm. sukat kun katson sitä sarjaa loppuun asti. Minulla on kylläkin avaaamaton dvd-boksi, jossa on neljä kautta. Taidan myydä sen pois samantien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan olla spoilaamatta, mutta kun pääset siihen kohtaan niin taputat käsiäsi Sansalle :) täällä suurinpiirtein hurrattiin. Mulla nämä fantasiasarjat menevät aina jossain vaiheessa vaatteiden vahtaamiseksi. Ja Gamesisa ainakin on mitä vahdata. Aivan älyttömän hienoja yksityiskohtia.

   Poista
  2. Ahaa, taitaa olla eri mies, kun nuori kuningas lempasi Sansan 3. kaudessa. Odotan kovasti, kun itse pääsen kuudenteen kauteen. Kohta neljäs kausi....

   Poista
 5. Uu miten kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kovasti itsekin

   Poista
 6. Aitapisto?
  Kiva mekko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitapisto on minunkin villi veikkaus. Olen itse opetellut kirjontapistoja englannikielisistä ohjeista, joten niiden suomitermit ovat täysin hakusessa. Ja kiitos :)

   Poista
 7. Kaunis mekko ja sinä niin tyylikkäänä olet.

  VastaaPoista
 8. Aitapisto se on 😀ja oletpa ommellut ihanan mekon! Kympin suoritus myös käsinompelu. Saanko linkittää meidän fb sivuille?

  VastaaPoista