sunnuntaina, syyskuuta 18, 2016

Oh my Tsiisus

Postipoika kantoi minullekin Lumi Karmitsan Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjan ja kylläpä se olikin riemastuttava! Selasin sitä sohvalla ja näytin siipalle malleja ja Tsiikuksien kohdalla se alkoi jankuttaa kuin neljä vuotias lapsi: haluan Tsiisukset, haluan Tsiisukset. 

Niitä sitten neulomaan. 


Tsiisukset
Malli: Lumi Karmitsa
Lanka: Regia 4-fähdig
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: OMG

Tsiisuksia oli tosi hauska neuloa. Jos neule voi saada ihmisen hyvälle tuulelle ja naurattaa ihan, niin nämä ovat juuri sellaiset. Varressa on pieni pätkä kolmella värillä, mutta siinäkin lankaloikat ovat sen verran lyhyitä ettei tartte sitomisleikkejä harrastaa. joten aika iisiä menoa luvassa. 

Lapaset näyttivät aluksi aika valtavilta, mutta sitten sovituksessa totesimme, että on nämät liian pienet siipalle. En tiedä sitten harmittiko mitenkään erityisesti, että näistä tuli minun. 

Siipankin lapaset ovat jo hyvällä mallilla tulossa. Tosin lankakaupan tädin kanssa väänsin, että pitääkö sitä pohjaväriä olla kuitenkin 100 g. Suht ärsyttävän äidilliseen sävyyn minulle naurettiin ja uskoteltiin, että kyllä se yksi 50 g:n kerä riittää pariin. No, eipä kuule riittänyt. Toisiin lapasiin jää peukalo uupumaan enkä tiedä onko Dale Falkia Oulussa kenelläkään hyllyssä. Pitää käydä tutkaamassa. Mör.


24 kommenttia:

 1. En ehkä kestä. Mulla ei ole kirjaa, kirjastoon ei oltu edes hankittu, kun kysyin eikä mulla siis ole Tsiisuksiakaan, jos en osta kirjaa. Voi tätä köyhän elämää! Tuo on sitten toinen juttu, mistä jaksan kiihtyä, että meidän ikäisille naisille puhutaan kaupoissa äidilliseen sävyyn. Lankakaupassa erityisesti. :) Toivottavasti lankaa löytyy ja siippa saa lapasensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, minä lupaan neuloa sulle ikiomat Tsiisukset. Ensin vain hoidan parit muut pakoillset vuodeaikasidonnaisjutut pois alta ja sen jälkeen stage is yours.

   Poista
  2. Hyvänen aika! Tämä kyllä kovasti piristää mielialaa, mutta miten sinäkään kiireiltäsi kaikkeen ehdit. Pohdihan nyt vielä asiaa uudemman kerran:).. Voi mahoton!

   Poista
 2. Nämä vanttuut tosiaan saa hyvälle tuulelle, ihanat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset hyvän tuulen lapaset :)

   Poista
 3. Kirja oli kyllä kiva, tein viikonloppuna iloisesti miumaut lapselle ja huomasin vasta toista päätellessä että tuli kaksi oikean käden lapasta :D Jämälankoja ei riitä kahteen pariin eikä edes yhteen vasemman käden lapaseen, siispä purkkuun menee. Kiva oli pitkästä aikaa tehdä kirjoneulettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joskus hankalaa kun on kaksi erimallista kättä :DDD sukkien kanssa ei tuota ongelmaa olekaan. Eikä sitä tyhmää peukaloa, joka ei valmistukaan samaan tahtiin kämmenosan kanssa.

   Poista
 4. Iloiset lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Tekee mieli vilkutella vastaan tuleville

   Poista
 5. Ompa iloiset lapaset♥

  VastaaPoista
 6. Mutta sellainen Jeesus onkin, saa ihmisen hyvälle tuulelle ja hyvän olon, muutenkin kuin lapasissa. On kyllä hienot lapaset!
  On muuten outoa että lankakaupassa ihan kuin yrittävät estää ihmisiä ostamasta lankaa. Luulisi että he toimisivat juuri toisinpäin, että ei se ehkä riitä, ostapa varmuudeksi vielä yksi kerä. Kummaa! :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan neuloa ne Buddha-lapasetkin, jos sitten olisi sitä mielenrauhaa toisella tavalla :)
   Oishan se saanut helpostikin myytyä mulle kerän kaksi lisää, eikä tarttisi täällä märmättää

   Poista
 7. Luokatonta toimintaa lankakaupalta. Jos siellä tuohon tapaan ikään kuin tytötellään, niin olisit vastannut, ettei TÄTI taida tietää, mistä puhuu. Upeat Tsiisukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöttely on kyllä rasittavaa. Iän tuoma etu toki on se, ettei sitä tapahdu enää kovin usein. On hyvä, että saa neuvoja ja mielipiteitä, mutta ainahan sitä voisi miettiä miten ne esittää.

   Poista
 8. Ihanat hyvän tuulen lapaset, varmasti piristää talviaamuina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapasia tulee pidettyä jo nyt, ei pyörällä tarkene muuten mennä. Ainoa vaan, että pyörällä mennessä lapaset mujaantuu kämmenistä ihan kamaliksi. Näähän vois hyvinkin olla sellaiset pyhälapaset ;)

   Poista
 9. Nämä ovat upeat! Ei varmasti harmita paljon, että sait nämä itsellesi käyttöön :) Minua ei ainakaan harmittaisi, haluan tällaiset myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei harmita ei! Siipan ensimmäinen lapanen onkin jo valmis, toinen enää tekemistä vaille valmis.

   Poista
 10. Nää on kyllä niin hienot. Saatoin joutua tilaamaan kirjan ihan noin joulu ajatuksissa. On yksi, joka tulee ihastumaan kovasti näihin tumppuihin... ;)

  VastaaPoista
 11. Taitaa tämäkin olla semmoinen opus mikä on tilattava, vaikka olisikin enemmän sukan neuloja :)

  VastaaPoista
 12. Tsiisus, mikä lankakaupan täti! AAArgh!
  Kannattaa luottaa omaan vaistoon eikä siihen lankakaupan tätiin, joka muka tietää kaiken.
  Upeat tsiisukset teit ja mietin, kehtaanko tehdä 67-vuotiaalle äidilleni, jolla riittää huumorintajua tähänkin, luulisin.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi9.50

  Moikka!
  Hienot lapaset. Mulla ei vaan ihan hahmotuskyky riitä selvittämään mikä on tuo kuvio kämmenpuolella. Näyttää ihan sellaselta ysärimalliselta disketiltä, mut tuskin se kuitenkaan se on. Jäi vaivaamaan:)
  Yt, Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein hahmotit, levyke eli korppuhan se :) mun nuorimmainen ei tiennyt mikä on korppu. Sukupolvien kuilu

   Poista