sunnuntaina, heinäkuuta 24, 2016

Tähän mennessä tapahtunutta

Oltu festareilla. Ostettu lankaa. Podettu lankakrapulaa ja lompakon keveyttä. Lisäksi on pesty matot, pakastettu mansikoita ja löhötty mursuna rannalla. Nautittu lämmöstä ja neulottu niin maan peijakkaasti. 

Piccadillyn reuna etenee. Tai etensi jos joku neuloisi sitä. 

Syy etenemättömyyteen on se, että päätin vähän testata Atlas-huivin neulomista. Ja kaikkihan sen tietää mitä tapahtuu kun minä vähän testaan...synonyymi termeille mopo keulii ja lähtee lapasesta.

Sanottakoon, että Atlasta on kiva neuloa, mutta se vaatii aika täydellisen keskittymisen ja rivejä seurataan viivottimen avulla. Mallikerta on 133 silmukkaa leveä ja 32 kerrosta korkea. Tällä hetkellä on neulottuna n. 30 cm, joka tarkoittaa siitä, että kohta saan vaihtaa tuon pohjavärin, jee jee! En erityisemmin ole beigen ystävä. Toki se seuraava väri on tummempi beige...yritän uskotella itselleni että se olisi enemmänkin taupe. 

Nämä kaksi huivimallia tosin johtivat siihen, ettei minulla ole telkkarineuletta. Kummassakin huivissa pitää vahdata kaaviota siihen malliin, että jopa Teletappien juonikäänteiden seuraaminen olisi hankalaa. Piti sitten pistää lisää silmukoita puikoille.

Lanka on Colori Naturale, jotka kaappasin Lentavän Lapasen kojulta. Lanka on bourettesilkkiä ja aikas kivaa. Aattelin että mallin (Goldfinch) pääväri olisi keltainen, mutta kun sitten ohjetta luin, niin eipäs ollutkaan. Pistin kuitenkin keltaisen pääväriksi ja kun Komisario Lewis oli hyvässä vauhdissa, tulin toisiin aatoksiin. Nyt olenkin sitten tämän päivän tähän mennessä käyttänyt lähinnä värien kanssa pähkäilyyn ja neulonut toisen version, jossa tuo musta on pääväri. Taidan tykätä mustapitoisemmasta enemmän. Tai parempi se olisi nyt päättää, muuten on lanka silputtu ja mitään ei ole saatu aikaiseksi. Tosin tässä vähän itseäni ihmettelen, kun tämän piti olla tv-neule...

5 kommenttia:

 1. Upeita neuleita kaikki. Neulon enimmäkseen tv-neuleita ja harvoin neulon ilman telkkaa.

  VastaaPoista
 2. Totta, minäkään en pysty kattomaan telkkua jos ei ole mitään neulottavaa. Tosi kummallista vaan istua.

  VastaaPoista
 3. Miten musta näytti, että instassa sulla olisi ollut tuosta tv-neuleesta jo kolmaskin startti? Saattaa tosin olla, että maalihuurut ovat sumentaneet silmäni, mulla täällä remppaprojektia pukkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä kolmannelle alkanut, tuolla vasemmanpuoleisella mennään. Tosin se ei taida tulevan viikonlopun LOTR maratoniin riittää. Ehkä se olisi Penguonon aika...

   Poista
 4. Kauniita väriyhdistelmiä kaikissa neuleissa! <3

  VastaaPoista