sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2016

Sukkapuikko vs. sukkapuikko

Lankamaailman möötistä ostetut Knit Pron Zing -sukkapuikot pääsivät testiin. Zing-puikot ovat kevyttä nikkelitöntä alumiinia. Puikko on yhdestä "kappaleesta" eli tuo keskellä oleva väri on maalia. 

Ensituntuma oli, että en tykkää. Puikot olivat todella nihkeät. Aivan kuin niissä olisi ollut vahaa tai jotain. Silmukat eivät luistaneet ja kädet tarttuivat kiinni puikkoihin. Ja ei, täällä päin Suomea ei ole ollut hellettä. (Pientä katkeruutta havaittavissa?) Olisin voinut vaikka vannoa, että nenään tuoksui kumi. Ihmettelin kovasti, kuinka joku saattaisi millään asteella pitää moisista puikoista. Mutta kun vaan jaksoi paahtaa niin se vahamaisuus katosi johonkin ja puikoista tuli suht luistavat. Nyt vaan mietityttää, että mihin se "vaha" meni? Pätkyttelin puikoilla kuitenkin pakkopullasukat loppuun. 

Lopputulemaksi voisi sanoa, että ihan kelpo puikot. Se, että erikokoiset puikot ovat erivärisiä on iso plussa ja jos kokomerkintä ihan oikeasti pysyy paikoillaan niin siitä vielä isompi plussa. Puikot ehkä kilisevät jonniin verran ja vilpoisemmalla kelillä ne ovat kylmät. (Ei hellettä täällä edelleenkään.) Kärjet olivat terävät, huonolla tavalla. Sellaiset terävän karkeat mutta tylpät. Hyvin määritelty, eh. Kevyet ne toki ovat. Arvosana voisi olla vaikka 8,5 kun otetaan huomioon se alkunahkeus. 


Taistelukaverina on samaisen valmistajan Karbonz-puikot, jotka ovat kärkeä lukuunottamatta hiilikuitua. Kärki on messinkiä, jossa on seassa nikkeliä. Nämä puikot olen ostanut jo vuosia sitten ja ovat siitä lähtien olleet sukkapuikkosuosikkini. Paha vastus siis kaikille kilpailijoille. Näitten myötä esim. puiset puikot ovat saaneet olla aika rauhassa. Ykköstä hiilikuituisissa on erityisesti keveys, lämpimyys ja suht pieni kilinä. Hiilikuitupuikkoja en ole saanut kovasta käytöstä huolimatta taipumaan. Yhden puikon kärjelle on tapahtunut jotain, se on vähän karkea, muuten kärjet ovat minusta sopivan terävät. Miinusta kokomerkinnän haihtumisesta ja hinnasta. Hiilikuituiset ovat esim. Zingiin verrattuna liki kaksi kertaa kalliimmat. Toisaalta nämä puikot taivavat kestää tästä ikuisuuteen, joten voi niistä sen pyydetyn hinnan ihan iloisesti maksaakin. Karbonzit saavat arvosanakseen 9,5. 

Seuraava puikkouutuus, joka kummallisuudellaan kiinnostaa kovasti ovat Prym ergonomics -puikot. Kun niitä pisaranmallisia kärkiä kattoo niin ei voi kuin vain ajatella...ne lukkiutuvat puikot ovat hieno keksintö. Tosin eipä ole tullut suorilla pitkillä puikoilla neulottua sitten...ööö...kauan aikaa sitten? Prymin puikot ovat käsittääkseni tulossa marraskuussa. Sitä odotellen siis. Katsotaan onko niistä Karbonzin voitajaksi.

Pakkopullasukat ovat nämä kuvan siniset. Lankana on Arnea ja Carlosia. Keltaorassit ovat samojen poikien ja ne on aloitettu joskus viime vuonna ja nyt vätkytin ne loppuun. Pakkopullasukkien (ovat siis tilauksesta tehty) myötä katosi neule-elämänilmo. Olen tainut joskus mainita sanan inspiraatio. Se ei yleensä ole mukana töissä, jotka pitäisi pyynnöstä saada johonkin päivämäärään mennessä valmiiksi. Sellaisia yleensä väännetään hampaat irvessä, eikä silmukoihin ole kovin montaa kaunista ajatusta tuhlattu. Sukkien myötä kaikki neulominen muuttui jotenkin tympeäksi. Jos vaikka juhannuksena tulinkin postanneeksi Instaan kuvan: rentoa juhannusvirkkausta, niin sekin muuttui ihan tyhmäksi. Tyhmäksi muuttumiseen saattaa toki vaikuttaa se, että olin laskenut silmukoita huonosti ja piti purkaa ja ähertää ja kaikkea muutakin tyhmää. Itikoitakin taisi olla liikaa. Eikä sitä hellettäkään ole nähty. 


12 kommenttia:

 1. Pakkopullasukat on tuttu käsite. Miten voikaan olla, että kirjoneulesukan varsi syntyy yhdellä istumalla mutta sileää neuletta olevien pakkopullasukkien yhden kerroksen neulomisesta tulee väsy koko neulomiseen?

  Oma kokemukseni Zingeistä oli negatiivinen. En tiedä oliko pyöröni maanantaikappale, mutta sain jatkuvasti nykiä neuletta kaapelin ja puikon yhdistymiskohdasta. Ehkä sukkapuikkoina menettelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mula on joskus ollut tuommoiset stoppaavat pyöröt. Hyi että ne on ärsyttävät! Taisivat poistua taloudesta alta aika yksikön.

   Sitä neuloo vaikka kokonaisen villapaidain, kirjoneuletta, samassa ajassa kuin vääntää pakkopullasukkien resorin....

   Poista
 2. Minulla on työn alla pakkopullahuivi ystävälle. Lanka on kaunis, malli on huippu ja ystävä tärkeä, mutta koska työllä on deadline (syntymäpäivä), katosi inspiraatio hetkessä. Sinnillä nitkutan :) .

  Suosikkisukkapuikkoni puolestaan ovat HiyaHiyat. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Karbonzit taas eivät toimineet sitten yhtään. Päätkin niistä tippuivat alvariinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuledeadline on kyllä nimensä mukainen, oikea ilon tappaja. Pitäis varmaan jo suunnitella, että neulooko joululahjaksi mitään ja aloittaan nyt. Ei tulisi sitten sitä kaameaa ärsytystä joulukuun alussa. Hiyahiyaja en ole testannut. Mun Karbonzit ovat ihan kuosissaan kyllä pysyneet. Miten, että oliko ne Karbonzin pyöröt, joista irtosi piuha? Ei muista rouva.

   Poista
 3. Hellettä odotellaan täälläkin. Ostin tänään oikein hellemekon, joten valmista olisi, saisi ruveta paahtamaan. Neulominen sujuu, mutta parin kuukauden tauon aikana neulomisvauhtini hidastui näköjään entisestään. Homma ei etene alkuunkaan.. mietin tässä, että pitäisköhän ommella vaihteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua niin jurppii sääennusteet: lämmin keli on hellinyt täällä etelässä no, pistetään pari astetta sinne pohjoiseenkin ja vähän vesisadetta. Pöh. Pitkän pimeän ja kylmän talven jälkeen tarvitaan aurinkoa ja lämpöä. Ei tätä muuten kestä. Mun ompelukone ei edelleenkään toimi. Mutta en ole saanut aikaiseksi viedä sitä huoltoonkaan....

   Poista
 4. Hyvä kuulla, että zingeihin ei kannatta suunnata. Minäkin olen menettänyt sydämeni karbonzeille. Vain tyyliin lentokone saa minut valitsemaan vanhoja uskollisia Sinfoneja. Tosin olen saanut karbonzitkin hajoamaan (kaikkien puupuikkojen lisäksi). Pää on irronnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sulla on käynyt kuin Heidille? Ei ne Zingitkään surkeat ole, mutta ei niiden kanssa mitään wau-efektiäkään päässyt tapahtumaan.

   Mua edelleen ihmetyttää nuot uudet tulevat Prymit. Miten semmoisella tiplupäällä voi neuloa?

   Poista
 5. Karbonzit sukkiin ykköset, Zingeistä olen kokeillut vain yhdet 2.25 ja ne kyllä ihan toimivat pelit. Ei mitään vahamaisuutta mitä sinä koit. Ja yhtä ihmetellen odotellaan niitä Prymin puikkoja täälläkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zingit oli tosin kumman tuntuiset aluksi. SIlmukoita piti vetää puikolla. Ja jos nenä ei ihan sekaisin ollut, niin niistä tuli kumimainen haju. Ei ymmärrä. Enkä kyllä taida haluta tietää, että mitä möhnää niissä oli.

   Poista
 6. LemonJuice17.03

  Tuo Prymin puikkojen kärki vaikuttaa melkos oudolta. Voihan se olla hyväkin, ei siinä mitään, mutta jotenkin epäilyttää, että miten ne toimii ohuiden lankojen kanssa. Saati sit siinä tilanteessa, kun tekee vaikka huivia eli kombinaationa on kohtuu ohut lanka ja lankaan nähden melko paksut puikot.

  Teräsvaijeri kuulostaa ihan ok:lta, jos on samantapainen kuin Chiaogoo-pyöröissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten miten tuolla tiplupäällä neuloo pitsiä tai esim. nuppin, jossa neulotaan 5-7 silmukkaa yhteen nurin. Ehkä ne ovat puikot testanneet ennen myyntiinlaskemista :) Mutta se ken elää näkee.

   Poista