sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2016

Ravista, vauva, neulo ja liu'uta

Ensimmäistä kertaa tuli neulottua neule, joka vasta päättelykierroksella sai muotonsa. 


Knit'n'slide
Malli: Stephen West, Knit'n'slide
Lanka: Hegdehog Socks, värissä Teacup, Walk Collection, värissä Cosmic Chaos ja Hedgehog Skinny Singles, värissä Fools gold
Puikot: vahingossa 3 mm, olisi pitänyt olla 3,5 mm
Fiilis: ou jee beibi!


Langat huiviin tarttuivat Tampereen neulekurssin tiimellyksestä. Niitä siinä tuumasin, että mitähän näistä teksi ja samalla pengoin Steppen näytille tuomia huiveja. Sitten vähän jututin maestroa, että jos nämät laittaisin raidoiksi ja tämän reunaan. Että eikös se olisi aika jees? Herra oli samaa mieltä, joten kauaan ei nenä tuhissut kun jo neulottiin suunapäänä. 


Huivi oli siitä kummallinen tapaus, että kaikki siinä kulminoitui päättelykierrokselle. Sitä ennen nuot reunapömpylät olivat vaan kummallisia myttyjä täyteen ahdetulla pyöröpuikolla: reilu 1 200 silmukkaa on aika paljon, jos puikoilla on mittaa vain 80 senttiä. Päättelykierros nirkkoineen sitten kestikin useamman tovin. Taisin neljänä iltana päätellä silmukoita. Kuten pahasti pelkäsin, niin lanka loppui kesken. Oli katsos raitaosuudessa unohtanut muutaman langankierron, joten kompensoin puuttuvat silmukat lisäämällä muutaman kierroksen. Sehän oli tietty virhe, niinhän sen langan saa loppumaan kesken. Onneksi oli Outi, joka oli ostanut samaista lankaa. Häneltä sain puuttuvan 10 metriä ja huivista tuli valmis.

Huivi on tehty pienemmän koon mukaan, mutta kuten näkyy ei tämä mitään nenäliina osastoa ole. Hieman kyllä hermostuttaa nuot reunaläpyskät, sen verran ohuen langan siiman varassa ne roikkuvat. Toivottavasti eivät jää mihinkään kiinni.


Koko sen ajan, mitä neuloin huivia, päässä soi Beatlesin Twist and shout. Lisäksi viime yönä minusta tuli triplatäti. Vauvanpuklun tuoksuiset onnittelut sinne Keski-Suomeen!


10 kommenttia:

 1. Kylläpäs on räyhäkäs reunus huivissa! Ja herranjestas mikä silmukkamäärä, miulla ei oo ikinä ollut missään yli 1000 silmukkaa kerralla puikoilla, ei edes villatakinreunuksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppua kohti kierroksen neulominen kesti ja kesti...eikä ne pidemmät puikot olisi olleet yhtään pahaksi.

   Poista
 2. Anonyymi22.49

  Hieno huivi!

  Kehitysvammaisen, ravistellun vauvan sijaisäitinä tuo otsiko tuntuu kyllä aika hurjalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikolla ei ole tarkoitus viitata millään tavoin pahoinpideltyihin vauvoihin tai lapsiin. Se on "suora suomennos" laulun sanoista: shake it on baby, twist and shout... tai miten ne Beatlesit siinä nyt sitten laulavatkaan. Vähän niin kuin wake me up before you go go = herätä minut ennen kaakaota. Huonoa huumoria, tiedän.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tykkään kovasti, asettuu mukavasti kaulan ympärille olematta kuuma tai mitään muutakaan huonoa. Jos en olisi mallia livenä tai kuvissa nähnyt, niin en olisi kyllä osannut arvata mikä on lopputulema

   Poista
 4. On se vaan komia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tälä kelepaa kesällä keveillä :)

   Poista
 5. On se nopea! Huisin hieno huivi tuli. Jesta, nyt nää utareet alkoi kutkutella munkin huivihermoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kato neuloa kuin tauti, että pääsi sinne päättelykierrokselle. Kyllä se on sullekin lypsyhommia nyt tiedossa

   Poista