lauantaina, kesäkuuta 18, 2016

Lankojen maailmassa

Sain kutsun Lankamaailman Oulun kauppaan blogi-iltamien muodossa. Sinnehän suuntasin, koska olen utelias. Tarjolla oli pientä purtavaa ja lankauutuuksien esittelyä. Eniten ehkä kolahtivat hyllyhin purjehtineet Arwetat, joista löytyi yksi jos toinenkin hieno väri. Ilokseni kaupan tarjoamiin lahjapussukoihin oli mukaan uinut kaksi kerää tätä lankaa. Näiden vieressä hyllyllä oli myös Sterkiä, jota olen muistaakseni joskus ollut vailla kirjoneuleproduktiota varten. Hyvä tietää, että sitä tästä kaupungista saa. Lahjapussukassa oli myös puuvilla- ja virkkauslankaa sekä Villeä, josta voisi sitten syksymällä tehdä pojille lapasia. Lisäksi oli ohuet sukkapuikot ja se sellainen ergonominen virkkuukoukku, jolla en näköjään osaa virkata, olen mitä ilmeisimmin epäergonominen virkkaaja :)

Myös Ruohonjuuri oli lahjoittamut goodiebagin, jonka sisältöä tässä on nyt testattu. Raakakaakaojauhe maistuu aika mannalta vaniljasoijamaito-ananas-smoothien kanssa. Marjajauhe taasen on aika...terveellisen makuista. Maistuu kuitenkin pienenä annoksena esim. kaurapuuron seassa. Kiitos järjestäjille, mukava oli käydä! 

Mukaan ostoksina tarttui Zing-puikot. Näistä on käsittääkseni kohkattu kovasti. Ihan en ole varma, että miksi. No, onhan nämä kevyet ja koppavan väriset sekä puolet halvemmat kuin vaikka hiilikuituiset, joilla yleensä tykkään sukat tikutella. En ole vielä ennättänyt testamaan, jospa se kohkaus testaamisen myötä selviäisi.

Varsinaiset lankaostokset olivat varsin maltilliset, koska totta puhuakseni, en juuri nyt tarvitse yhtään lankaa. Ainoa mitä etsin oli Steppen kurssille heinäkuussa tarvittavat efektilangat. Kyllä. Niitä herran pajaan tarvittaisiin, jotta päästän revittelemään väreillä ja tekstuureilla. Minä vaan en osaa ostaa efektilankaa. En sitten en millään. Kun vyötteessä lukee 80 % polyesteriä ja loput akryyliä ja pinnassa on pompulaa, pimpulaa ja kimalletta niin ei. Ei, ei ja ei. Ei pysty. Ei vaikka halvalla saisi. Liian hapokasta. Yritin pitää kädessä yhtä jos toista, mutta en kyennyt kassalle asti kantaamaan. Lopuksi päädyin sitten sarisilkkiin ja metallilla viritettyyn viskoosilankaan. 

Jos näihin vähän mohairia ja jotain niin josko se Steppelle kelpaisi?

8 kommenttia:

 1. routa16.36

  ihanat värit noissa arwetoissa, hyvä niillä zingeillä on neuloa, kuten monilla muillakin ja samallalailla ne saa taipumaan kuin monet muutkin vaikken tiukka käsialainen olekaan.sittenpäolen ihmeissäni kun 2,25 ja sitä pienemmät puikot pysyvät taipumattomina. aika herkku väriyhdistelmä alimmassakin kuvassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiilikuituiset ovat pysyneet suorina mutta alumiinissa on monenmoista muotoa

   Poista
 2. Sarilankaa on muuten mullakin, kunhan vaan muistaisin, missä. Siihen jos jotakin akryylihöttöä kaveriksi, niin kait siinä on jo jytyä tarpeeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ois vielä jottain ite kehrättyäkin heittää joukkoon. Kyllähän mitä kummempia värien kanssa pärjää, mutta sitten kun mennään sulkalankaosastolle niin ei tiedä miten päin olla :D

   Poista
 3. Kiva ku teilläki oli tämmönen tapaaminen, meillähän oli jo aiemmin keväällä. Arwetta On ihana lanka. Kaikesta uudesta kohkataan, on Zingit kivat mutta hiilikuidut pysyy mun suosikkeina. KIP-illassa nähtiin ihan uusia puikkoja Prymiltä, tulevat kauppoihin vasta noin marraskuussa. Ne ne vasta oudot oli, pyöreä pallukkapää ja kolmiomallia puikko-osassa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kolmiomallinen taitaa olla nimenomaan se uusi sukille suunnattu puikkosysteemi, jolloin sukat pystyy neulomaan "pyörönä" ilman pyöröpuikkoa. Arwetta kyllä tuntuu aikas kivalta, mutta se Sterk-osasto jäi ehkä eniten mieleen.

   Poista
  2. Ei ei,ku se puikon alkupää on pyöreä ja sitt muuttuu kolmion malliksi. Se on ihan toinen juttu se puikko ku on oikeesti kolmion mallinenkin.
   Just löysin linkin uutuuksiin.
   http://prym-ergonomics.com/fi/

   Poista
  3. No hyvänen aika! Noita pitää kyllä kokeilla, sen verran kummallisilta näyttivät. Sitä tiplupäätä kyllä mietin, eikö sellasella ole hankala neuloa? Ilmeisesti ei? Jos aattelee miten silmukka menee puikolle ja sitten siinä onkin sellainen molluska.
   Siitä yhteenlukittavuudesta pidin, paitsi ettei sitä tainnut olla sukkapuikoissa. Elämme jännniä aikoja

   Poista