tiistaina, huhtikuuta 05, 2016

Kyllä lähtee

Nyt pesee, linkoaa ja pärisee samaan rahaan. Kauan odotetut mohairsilkkikerät värissä myrkynkeltainen rantautui tähän talouteen ja nyt ollaan ihan liekeissä!

Väriyhdistelmä myrkynkeltainen ja kullankeltainen saattaa kuulostaa aluksi aika erikoiselta. Mutta ajatteleppa sitä juuri puhjennutta koivun lehden silmua. Se ulos pönkivä lehti on sellainen hennon limenvihreä ja se tuppi siinä juuressa aikalailla sama tuon kullankeltaisen kanssa. 


Tarkoituksena langoista olisi saada tälläistä briochepitsiä. Koskaan ole sellaista neulonut joten mielenkiinnolla kokeillaan. Jos sitten alkaa nousta tummia pilviä ja taifuuneja täältä Oulun suunnalta niin tiedätte miten on sujunut. 

Samaiseen pakettiin luikahti LITLG-vyyhti, sävyssä Turf. Vyyhti on niin ihana, että taidan näin alkuksi vain nätisti silitellä sitä. Langan nimestä -Life In the LongGrass - tulee minulle aina mieleen ohjelma Ruohonjuuri tasolla. Hupaisia kertomuksia erinäisten hyöteisten sattumuksista.

Mutta nyt pitää ensin mennä neulomaan kierros tai kaksi sitä mosaiikkineulosta, jonka muuten nimesimme valekirjoneuleeksi, sitten pääsen mohareitten kimppuun! Iiih!

5 kommenttia:

 1. Kyllä siellä nyt ollaan niin liekeissä, että! Hyvän näköinen coctail noista väreistä syntyy, tuo myrkynkeltainen on vaan hieman oudompi nimi. Siis en ole kuullut ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrkynkeltaista taidetaan käyttää lasistoissa, esim. Grapponia kulhoissa ja pulloissa se kellanvihreä on myrkynkeltainen. Sieltä se sana on tainut jäädä mieleen. Mutta jos ihan tarkkoja ollaan niin väri on norjaksi syregul eli happaman keltainen. Joka kyllä kuvaa väriä hyvin. Lanka on kivan tuntuista neulottavaa. Tai milloinpa se silkki olisi pahalta tuntunut :)

   Poista
 2. Meinaa tämä sun polte tarttua. Ei sillä, että ehtisin mitään täällä tekemään, mutta oon ihan liekeissä sun puolesta. Sulla on ollut niin hyvä meno nyt keväällä päällänsä. Pidä tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mennään eikä meinata kun kerran vientiä on!

   Poista
 3. Voi että kun näyttääkin nätiltä! :) Odotan jännityksellä, mitähän saat näistä taiotuksi! :)

  VastaaPoista