lauantaina, huhtikuuta 23, 2016

Keltainen kausi

Ensin oli se magenta ja purppura. Sitten kyytiin hiipi harmaa eri sävyissään. Nyt keltainen pitää tiukasti ohjia käsissään, painaa kaasua nasta laudassa ja iloisesti vilkuttelee.Autumn Lace
Malli: Autumn Lace, Nancy Marchant 
Lanka: Sandnes Garn Silk mohair, sävyissä Syregul 2005 ja Øker 2035, kerä kumpaakin väriä
Puikot: 5 mm
Fiilis: joko saa laulaa Keltainen toukokuu?


Silkin ja mohairin liitto on kyllä ihana asia. Se on pehmeää, kevyttä ja muutamamia muita hyviä adjektiiveja. Sandnesin Silk Mohairia en ollut aiemmin kokeillut, mutta kyllä tämä tässä kategoriassa on todella ihanaa lankaa. Värien saamisessa oli omat juttunsa. Øker väriä kyllä löytyi mutta syregul olikin sitten tiukasti jemelissä. Kunnes ymmärsin kysyä Titityystä, että saisko sitäkin väriä valikoimiin. Ja saihan sitä. Kunhan Sandnesilta saivat aikaiseksi lähetettyä. 


Väreissä ei ole kovin suuri kontrasti, mutta pienellä kotrastilla halusinkin mennä. Kaulan ympäri rutattavassa huivissa kun näkyy molemmat puolet, enkä halunnut liian suurta eroa oikean ja nurjan puolen välille. 


Neuloksessa on helppoa lehtipitsiä, mutta toki kun briochea neulotaan, niin vähän siinä on kommervenkkiä. Normipitsissä tehdään reikä yhdellä langankierrolla mutta briochessa kahdella. Seuraavilla kierroksilla saakin sitten olla tarkkana, että neuloo langankierrot ja muistaa lisäksi tehdä ne normi langankierrot, jotka briochessa pitää tehdä muutenkin joka kierroksella. Vähän siis sai välillä tutkata, että mitä kohtaa neulotaan ja mikä nostetaan. Hyvin se kuitenkin sujui. 

Sinänsä hauska huomata kun briochea on tullut neulottua, niin mallit, joilla aloitin olivat ne vaikeimmat. Niissä oli paljon monimutkaisemmat kuviot kuin nyt näissä viimeisimmissä neulomissani. Tulipahan opittua kunnolla :)  
 

30 kommenttia:

 1. Anonyymi14.31

  upea :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kaunis! Ja keväinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tuota kevääntuloa vähän avittaa, hidasta on meininki, jos se tästä lähtisi vikkelämmin käyntiin

   Poista
 3. Aivan ihana! Keltainen on just niin hieno sävy ja sopii tähän hetkeen paremmin kuin muut. Eiköhän jo laulella hiljakseen sitä Keltaista toukokuuta. Olen nähnyt nyt livenä briochin neulontaa ja minulla sivustakatsojana hiki virtasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brioche aliksi varmasti näyttää aluksi omituiselta, mutta kun siihen rytmiin pääsee niin se on menoa sitten. Keltainen toukokuu soi jo korvamatona....

   Poista
 4. Anonyymi17.37

  Ihana, niin aurinkoinen. Mulle kävi samalla tavalla kuin sulle, nyt on kolmas brioche- huivi menossa ja vaikeimman kautta tuli aloitettua.
  terv. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöistä perse edellä puuhun hommaa ;D no, tuleepahan harjoitelua hyvin

   Poista
 5. Onpa aivan ihana huivi, en ole ikinä edes tullut ajatelleeksi että yksi ja sama asuste voisi olla samalla sekä hirmuisen kevyen että ihanan muhkean näköinen! Keltainen on myös allekirjoittaneen ehdottomia lempivärejä, ja aina on yhtä ihana huomata että kevät on saapunut, koska silloin voi kaivaa kaikki keltaiset ihanuudet esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brioche on eräänlaista resoria, joten se muhkeus tulee sen myötä. Lisäksi mohairin pörröisyys tuo volyymiä. Kevythän tämä on kun mikä näin isoksi huiviksi. Syksyllä sitten katellaan niitä viljan sävyjä, ellei sitten ole tullut joku uusi värivillitys

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, ja toinen kiitos kun hankitte sen puuttuneen värin valikoimiinne

   Poista
 7. Upea huivi, kylläpä vaan näyttääkin keltainen hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisessa on nyt se joku. Ja sävyjähän siitäl öytyy vaikka kuinka monta, myös niitä ei niin kivoja

   Poista
 8. Anonyymi9.26

  Onpa aivan hengästyttävän hieno huivi! ❤ Voiko kyseisen mallin tehdä vain yksivärisenä? (Kyselee hän, joka ei ole koskaan neulonut briochea...)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Briochea voi neuloa yksivärisenäkin, mutta silloin voi olla pientä jännää kierrosten erottaminen toisisitaan. Briochessa tai siis patentissa kun neulotaan yhdellä kierroksella oikean puolen oikeat silmukat, ja toisella oikean puolen nurjat silmukat. Sitten työ käännetään ja neulotaan nurjan puolen oikeat ja sitten nurjan nurjat. Tarvitset siis kaksi kerää, jotta voit neuloa työtä tasona.

   Poista
 9. Anonyymi11.34

  Aivan upea huivi! Huomion kiinnitti myös hieno takkisi, minkä merkin mallistoa on? Nimimerkillä "takki hakusessa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on Creamin mallistosta muutaman vuoden takaa. Harmaa mekko on muistaakseni SubCulturen ja sen on vielä vanhempaa vuosikertaa. Haaparannalla oli yhteen aikaan kiva vaatekauppa.

   Poista
 10. Kaunista keltaista ja sopii sinulle, ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä tulee mietittyä mitä keltaisen jälkeen tulee :)

   Poista
 11. Tuo on kyllä yksi kauneimmista huiveista, mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Ihan herkullinen joka suhteessa. Minulle iski myös keltainen muutama vuosi sitten. Vaikka se ei edes soviväreihini. Pakko on olut saada silti. Sinulle se näyttää ihan oikeasti sopivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisessa on monia sävyjä, joista aika monet on minusta kaameita ja joita en koskaan käyttäisi vaatteissa. Sitten on ne muutama sävyt, jotka juttelevat ja kovaa

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä olisi molempi värejä kerät. Mitähän niistä tekisi?

   Poista
 13. Anonyymi9.16

  Hieno malli, ja hienostunut väri. Nyt kyllä haluttaisi kokeilla noita briocheja, mutta odottelen kyllä suosiolla, että saan suomenkieliset ohjeet, ainakin ekaan yritykseen :)

  VastaaPoista
 14. Voisiko se keltaisen valta johtua siitä, että keltainen väri pukee sinua todella hyvin. Myös huivissa on tosi kaunis malli.

  VastaaPoista