sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2016

Jotain köynnöksen tapaista

Viimeinen ilta lomaa. Vähän sylettää ajatus huomisesta 6.10 herätyksestä. Siihen aikaan kun on aikalailla oltu untenmailla. Tänään taisin venytellä puoli ysiin ennen kuin nousin ylös. Onneksi aamuisin ei enää ole pimeää niin vähän helpottaa heräämistä.

Lomalla tuli lähinnä vaan lekoteltua ja aika paljon neulottua. Oikein mukavaa, loma on ihmisen parasta aikaa. Tai jotain sellaista. 

Damask Cowl
Malli: Nancy Marchant, Damask Cowl
Lanka: Manos Lace ja Louhittaren Luolan Vellamo, yhteensä n. 80 g
Puikot: 3 mm
Fiilis: jeah

Ohjeessa tämä kauluri oli neulottu aikas paksusta langasta, joka minnuu ei houkutellut yhtään. Kaivelin vähän varastojani ja löysin ensimmäisestä Portista ostamani Manos Lace -vyyhdit. Sitten löytyi vielä Walk on the Moon -huivista ylijäämä Vellamoa. Koska net näyttivät aikas kivoilta yhdessä, pistelin menemään. Silmukoita tosin piti luoda aika monta enemmän ja kierroksiakin sai varmaan tehdä kolme kertaa enemmän. Mutta mitäpä tuosta. Lace-vahvuudesta neulottuna malli on kevyt, hyvin laskeutuva ja mahtuu takin alle lämmittämään. 2,5 milliset olisivat voineet olla ehkä paremmat, mutta en valita. 

Kaavion kanssa oli aluksi taas kerran pää niin pyörällä ettei tosikaan. Aikalailla loppuun saakka piti kaaviota kattoa, että pysyi kärryillä siitä missä on menossa. Virheitä kyllä löytyy mutta olen aika hyvin jo oppinut, miten ne saa piilotettua. Ja siks toisekseen, tässä mallissa menee kuviota sinne tänne ja tuonne, joten jos joku kohta on pikkasen eri tavalla niin ei sitä huomaa. 

Eniten sykettä nostatti se kun huomasin, että nurjalla puolella on joku lenkki. Sitä sitten tutkimaan ja kas kas, sehän oli silmukka joka oli jossain vaiheessa tipahtanut ja iloisesti rallatellut n. viisi kierrosta alaspäin. Onneksi se oli taustavärin silmukka eikä matkalla ollut yhtään kavennusta ja lisäystä, joten sen sai virkkuukoukulla aikas hyvin koukittua uudelleen mukaan matkaan. Lisäysten purkaantuminen on aina ihan äässistä, koska niitä on tosi vaikea jälkikäteen kikkailla. 

Olen muutamaan kertaan sanonut etten tykkää briochessa, jos toinen väreistä on tosi tumma. Tummassa värissä kuvio jotenkin häipyy, tai on hankalasti hahmotettava. Alapuolella on kuva kaulurin nurjasta puolesta. Ei nyt se kaikkein pahin ole muttei puhuttele minua.  


28 kommenttia:

 1. Anonyymi18.03

  Kaunis toen perrään! Loman jälkeen pitäisi olla sellainen aloituspäivä, jolloin voisi mennä töihin vähän myöhemmin ja ottaa vähän iisimmin. Kaunis unelma. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä loman jälkeen pitäisi ehottomasti olla sellainen pehmeä aloitus. Tosin maanantai ei ole se pahin vaan tiistai, kun tajuaa ettei se yksi aamu riittänytkään...

   Poista
 2. Kauheasti houkutuksia täällä. Mun pahin briossivimma onneksi helpotti neljän pipon myötä, mutta nyt täällä tarjoillaan tuommoisia ihan uusia jänniä kuviointeja ja kaikkea. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sun piposetti on hieno. Vähän sitä vintage primiä olen miettinyt, mutta se kokoasia on aina semmonen ärsyttävä juttu. Brioche kun joustaa ihan hirmusti ettei oikein tiedä millä langalla ja puikoilla milloinkin mennä. Ja monesti pipot on jotenkin kokoa uimalakki ja kaikki me tiedetään ettei kiristävä pipo ole hyvä.

   Poista
  2. No se ei tosiaankaan ollut liian kireä vaan neljästä piposta se lörpöin. Jos tekisin sen uudestaan, ottaisin pienemmät puikot. Sillä tulis varmaan hyvä.

   Poista
 3. Huivi onkuin taideteos, upee ja värit samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, värit kyllä napsahtivat paikolleen.

   Poista
 4. Tää on tosi tosi kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tästä aikas kiva tuli. Menee pitoon :)

   Poista
 5. Jännästi näyttää paljon paksummalta tuo kauluri kuin vissiin onkaan! Taideteos, ja väri sopii sinulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa se tosiaan näyttää aikas paksulle, mutta juu, sitä se ei kyllä ole. Tosin brioche on sellaista resorimaista eli siten paksumpaa kuin sileä neulos

   Poista
 6. Oi vau! Hieno on! Komppaan Neulistia, että kovasti alkaa taas houkuttamaan uusi briossiprojekti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä aika koukuttavaa. Kiva kokeilla uusia juttuja

   Poista
 7. Anonyymi10.34

  Sinun käsityötaitosi menee jo yli ymmärryksen :D Raija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kun jotain oikein kovasti haluaa niin kyllä sitä keinot keksii!

   Poista
 8. Voi pojat, tuo on kyllä ihana! Myöhästyneet onnittelut Kalevalan miehelle!

  Kummitätsy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla se rämpyttelee kannelta ja laulaa Joukahaista suohon :D

   Poista
 9. Huivi on kuin taideteos, vau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, kyllähän tästä aikas hieno tuli. Vähän sellanen koru?

   Poista
 10. Anonyymi21.35

  No nyt on sitten sinun innoittamana aloitettu patenttibaskeri ilmaisohjeesta. Minnekä saa laittaa reklaamaatiot ja purkukelvottomat kommentit, jos ei työ onnistu? Ei vaan, neulomisinnostus on ollut hieman vaisua jo vuoden verran, mutta onneksi löytyy kerrassaan innostavia postauksia, jotka pakoittaa takaisin puikkojen äärelle!

  T. Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei palautusoikeutta :) Kiva kuulla että olet saanut inspistä blogistani! Se on aina mukavaa kuultavaa

   Poista
 11. Anonyymi6.34

  Hei, ilman sun blogia en olisi tutustunut briocheen. Tilasin Nancyn kirjan "Knitting fresh brioche" ja nyt on Veda`s peacock työn alla ja seuraava malli jo katsottuna, brioche vie mukanaan, aivan ihania ohjeita kirja täynnä. Ja sulla on upeita neuleita.

  terv. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Brioche on vähän sellanen piru,joka vie pikkusormen mennessään. Pohdin jo mielessäni, että minkämoisia kaikenlaisia koukeroita tällä tekniikalla voisikaan tehdä. Varmaan vaikka minkämoisia.

   Poista
 12. Anonyymi17.44

  Hei!

  Olen seurannut blogiasi useamman vuoden näin anonyyminä, mutta nyt on pakko kommentoida;)

  Käyppäs katsomassa Areenasta tämän illan Pikku kakkonen ja sieltä ohjelma Nuttu kuulle. Tuli sinun aherrus mieleen ohjelmasta! Olet niin tuottelias ja taitava kutoja=)

  -Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun laitoit kommenttia :) kävin kattomassa tuo pätkän ja hihittelin sitä katsoessani. Kultakalallakin oli villapaita <3

   Poista
 13. Oikein kaunishan se o :)

  VastaaPoista