sunnuntaina, tammikuuta 10, 2016

VOIMALLA ETEENPÄIN

Keittiön pöytä lainehtii epämääräisiä ruutupapereita, joihin on piirretty ja kirjoitettu kaikkea vähän epäselvää ja hankalasti tulkittavaa. Välillä sutattu jonkun päälle ja tehty korjauksia korjausten jatkoksi. Muistikirjaan on tullut kahdeksan täyttä sivua tekstiä. Mallitilkkuja pyörii lattialla useampikin kappale. Lankaa on neulottu, purettu ja neulottu uudelleen. Kaikki vaan sen takia että kävin katsomassa Force Awakens -elokuvan.

On kuitenkin jotain edistystäkin. Liivi alkaisi olla varttia vaille valmis. Kuvassa yksityiskohta kainalosta. Olen aika iloinen miten hienosti tuo sitten loppujen lopuksi muotoitui.


Tämä kyllä toimisi aika hienosti kaula-aukossakin. Hylkäsin siis ne blogissa aiemmin näytetyt olkapäät. Ne olivat sinänsä ihan hyvät, paitsi että olisivat voineet olla paremmat. Kun vielä huomasin, että nehän täytyisi ommella kiinni vartalo-osaan, pistin hommalle stopin. Sitten taisin neuloa kolme erilaista  vartalon yläosaa ennenkuin sain sen mieluisaksi. Nyt ollaan jo aika lähellä maalia. Takaosaan voipi kohta tehdä kaula-aukon ja siten enää oikean etukappaleen yläosa. Sitten liivi olisi valmis ja pääsisin hihojen kimppuun. Ne ovat se iisein osa (luulisin) ja siksi jätin ne viimeiseksi.  Saa sitten vähän kuin lasketella kohti maalia.

Liivistä on tulossa ohje, ja siksi olen näitä muistiinpanoja yrittänytkin tehdä mahdollisimman huolellisesti. Neule on suht helppo, mutta nuot olkapään koristekuviot vaativat oman näpertelynsä. Toki ne ovat hyvinkin loogisesti eteneviä mutta sisältävät erilaisia ja vähän erikoisiakin manööverejä. Kunhan kehitän jotenkin järkevän ja ymmärrettävän tavan ilmaista tekoprosessin niin eiköhän tästä se ohje saada aikaiseksi! Ennen sitä pitää kuitenkin vielä ahkerasti neuloa.


8 kommenttia:

 1. Ihana! Siis saada myös ohje. Pitääköhän täällä jo ruveta lämmittelemään puikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eti vitosen puikot js Dropsin Air. Niillä tää lähteen käyntiin.

   Poista
 2. Anonyymi19.35

  Mikäs toi pintaneule on? Can't wait

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen hybridi :) palataan siihen myöhemmin

   Poista
 3. Haluaisinpa nähdä mitä tapahtuisi jos sinut veisi katsomaan jotakin vanhaa pukudraamaa.... Turnyyreitä on vaikeahko neuloa, luulisin, tai varmasti ainakin verhovaijeria tarvittaisiin avuksi.Mielenkiintoisen näköistä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen mikä on myös hyvin inspiroiva on Games of Thrones. Välillä meinaa juoni ihan jäädä toiseksi kun tuijottelen niiden ihmisten vaatteita ja kampauksia. :)

   Poista
 4. Anonyymi18.59

  Hei! Yhtään tähän projektiin liittymätön kysymys... Miten pidät lankoja käsissä kun teet kirjoneuletta kolmella langalla? Youtubesta löytyi jotain kahden langan systeemeitä, mutta kieletaito ei riitä ihan kaiken etsimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmea väriä käyttäessä pidän käsissä vain sitä lankaa, joka on neulontavuorossa. Muut saavat roikkua takana, ja niitä poimitaan mukaan silloin kuin pitää sitoa lankaa. Toki jos kolmas lanka on sellainen että sitä käytetään harvakseltaan, pidän sormen päällä niitä kahtaa muuta. Mun tapa neuloa kirjoneuletta taitaa olla vastoin kaikkia "sääntöjä" mutta mitäpä sillä väliä jos lopputulos on omasta mielestä hyvä.

   Poista