sunnuntaina, tammikuuta 03, 2016

VOIMA HERÄÄ

Kävimme katsomassa uusimman Star Wars -elokuvan, ja kylläpä se oli hyvä pätkä. Oli kuin olisi tavannut vanhoja ystäviä pitkästä aikaa kun Han Solo ja prinsessa Leia olivat valkokankaalla. Loppukohtauksessa piti ihan kyyneliä nieleskellä, sen verran vaikuttava se oli. Oli mahtavaa, että oli palattu siihen "oikeaan" Star Wars menoon, eli Star Warsin, Imperiumin vastaiskun ja Jedin paluun tunnelmiin. Jatkoa odotellessa.

Oli siinä elokuvassa vähän muutakin, joka jäi mielen päälle kiertämään. Ensinnäkin Reyn vaatteet olivat vähintäänkin inspiroivat. Loppukohtauksessa hänellä oli pitkien irtohihojen lisäksi ilmeisesti pellavainen hihaton liivi, joka puhutteli minua kovasti. Koska tälläiselle lankapuolen kulkijalle kangas on haaste, aloin jo kotimatkalla pohtia miten sellaisen liivin voisi neuloa. 

Se pieni tympeä "järjen ääni" huusi ja kimitti kovaa etten muka tarvitse hihatonta liiviä irtohihojen kera. Että epäkäytännöllinen ja muutekin kumma ajatus. Vimma oli kuitenkin niin valtava etten sitä pälätystä jaksanut kuunnella. Vaatekappale tuli ihan uniinkin asti, jolloin päätin että on sitä ainakin kokeiltava. Eilinen päivä menikin aikalailla kokonaan erinäisten kokeilujen parissa ja viimein myöhään illalla katsoin että nyt nämät kelpaavat.

Tässä on surkealaatuinen kuvakaappaus elokuvan vaatekappaleesta, oli muuten todella vaikea löytää.


Ja tässä sitten se jota värkätessä meni koko eilinen päivä. 

Juu ja ymmärrän ettei vaikuta vielä kovin kaksiselta. Ajattelin kuitenkin, että olkapään toppauksista olisi hyvä lähteä liikenteeseen ja sitten kehitellä vartalo-osa siihen ympärille. Toki kun kuvia nyt katsoo näin vierekkäin, niin olkapäiden muotoa kyllä voisi vielä vähän jalostaa. Hmm.

Tämän hetken mietinnän aihe on kuitenkin vartalo-osassa käytettävä neulos. Haluaisin sellaisen neuloksen, johon ei tarvitse tehdä reunoja, eli esim. sileä oikea ei käy. Helmineuletta olen miettinyt. Se vaan venyy ja paukkuu joka suuntaan ihan hirmuisesti. Yksi vaihtoehto olisi linen stitch, eli se missä nostellaan silmukoita lanka työn edessä. Sen ongelma vaan on se että sitä pitää tahkota hirveät määrät eikä mikään edisty mihinkään. Herringbone-neulosta mietin kanssa, mutta siitä tulee ilmeisesti kauhean paksua? Missä mun kaikki neulemallikirjat ovat? Osaako joku suositella neulosta, joka ei rullaannu, eikä veny kovin kauhesti ja sitä neuloo kuitenkin jotenkin joutuisasti?

17 kommenttia:

 1. Hauska voimaneulos tulossa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaans miten tämä tästä edistyy. Voima ainakin on valtava!

   Poista
 2. Anonyymi12.23

  Entä, jos neuloisi pyörönä ja steekkaisi ja vahvistaisi reunan tavalla tai toisella = reuna ei kipristelisi ja olisi ryhdikäs???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jo kehittelin sopivan neuloksen tähän. Pitää vielä tehdä muutamia kokeiluja. Kyllä se tästä.

   Poista
 3. Anonyymi12.25

  Hihi, minäkin ihailin Reyn vaatteita ja mietin juuri tuon lopussa näkyvän liivin tekeväni (minä tulkitsin materiaalin ohueksi villakankaaksi tosin). En vain ole päässyt tuumasta toimeen. Olisiko mahdollista saada ohjetta, kunhan tämä valmistuu? Alku näyttää oikein lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa tai pellavaa tai jottain. Sellaista rouheata ja jämäkkää, näin sen tulkitsin. Jos tämä mitenkään vaan onnistuu ja hyväksi haivaitaan niin ohjetta tulee. Aikakin nuot olkapäät oli ihan pakko kirjoittaa muistiin, jotta osasi neuloa toisen vastaavanlaisen. Tänään toki hoksasin että miten mun noita pitää vielä muokata. Eli ei tämä vielä tässä ollut :)

   Poista
 4. Mäkin kattelin oikeestaan koko leffan ajan noita Reyn vaatteita, että aika kivoja ovat... Vähän niinkun aina oon katrllu kaikkia jedivaatteita sillee että voi kun vois pukeutuu vaa tollasiin... Innolla oottelen, että mitä tosta syntyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vaatteet olivat kyllä aika hienoja. Huomasitko lopussa Leian violetin asun? Ja erityisesti sen kaula-aukon?

   Poista
 5. Minä yrittäisin tehdä sileällä oikealla ja vetäisin siihen i-cordin reunaan siihen samalla. Niinkuin Doodlerissa esmes tehtiin vasta. Siinä tavallaan jatkuisi tuo olkaosan muoto. Minä varasin liput vasta ensi viikoksi tuohon leffaan ja nyt kyllä alkoi hirvittää, että jos se on NOIN voimallinen leffa, niin mitenköhän tässä käy.:D Mukava odotella, mitä sulla siellä syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kehiteltyä sellainen linen stitch hybridin jolla mennään niin että ranteet paukkuu. Vielä olisi muutama ongelmakohta ratkottavana. Päätin myös, että teen nuot olkapäät uusiksi. Niissäkin riittää vielä pähkittävää, miten esim. saan aikaiseksi sellaisen muodon kuin haluan.

   Poista
 6. Määkin ihastuin samaiseen liiviin ja haaveilin tekeväni villakangastakin itselleni samantyyppisillä hartioilla. Vaatteen neulominen langoista ei kyllä käynyt mielessäkään... :D
  Helmineule, jossa oikeat silmukat neulotaan kiertäen lienee napakampi kuin tavallinen helmineule, ehkä... ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehittelin oman verion linen sticthistä jha sillä mennään, kohta kainaloissa. Ja olkapäät eivtä tule olemaan nuot, vaanjotain muuta, joka on vielä pienen usvan peitossa

   Poista
 7. Hauskaa, että muutkin ovat katselleet vaatteita upeassa elokuvassa. Huomasitteko prinsessa Leian korvakorut ja sormuksen lopussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi ne korut huomaamatta kun katsoin sitä mekon kaula-aukkoa, sitä tähden mallista. Pitää sitten seuraavalla katselukerralla katsoa ne korutkin

   Poista
 8. Eikö olekkin kihelmöivää kun saa inspiraation jostain ja alkaa kehitellä ideaa? Melkein parasta neulomisessa. Mielenkiinnolla odotan matkan edistymistä ja lopputulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! ja sitä tuskan määrää kun tietää mitä haluaa muttei ole ihan varma miten sen saa tehtyä. Eilenkin neulottiin eestakaksin aika monet hetket.

   Poista