sunnuntaina, tammikuuta 31, 2016

RAIDATON ELÄMÄNI

Minulla taitaa olla vain yksi raidallinen vaate: yöpaita. Jos siis lapaset, villasukat ja sellaiset jätetään laskuista. Raidalliset vaatteet vain eivät iske. Joten sitä taustaa vasten puikoilla pyörivä neule tuntuu vähän erikoiselta valinnalta.

Juttu lähti liikkeelle taas kerran Pinterestissä nähdystä kuvasta.  Kun huomasin palaavani kuvaan viidettä kertaa sekä parittavani eri värisiä alpakkalankoja, päätin ostaa ohjeen. Ohjeessa käytetään fingering-paksuista lankaa eli 400m/100g. Sehän passaa mutta tiheys 21 s=10 cm 4 millisillä puikoilla olikin sitten vähän turhan hapokasta. Johonkin huiviin tai sellaiseen tuo tiheys voisi vielä mennä mutta ei vaatteeseen ei. Dropsin Alpakalle 3 milliset ovat minusta just sopivat. Laskin, että jos neuloisin mekon XL-koon silmukolla 3 millisillä puikoilla, tiheyden ollessa 25 s = 10 cm niin silloinkin saisin vartalon ympärykseksi vain 87 senttiä. Joten se siitä.

Kaivoin sitten esille Tuulian kirjan ja yhdistin tämän mallin peruspaidan ohjeeseen. Lupaavalta näyttää. Vaikka onkin raidallinen. Saas nähdä käykö niin, että otsikko vaihtuu vielä joku päivä muotoon "raidat on elämäni". 

7 kommenttia:

 1. Raidat ovat ihania! Kyllä se vielä sullekin kirkastuu.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos ei kirkastu niin sitten mulla on alpakkainen yöpaita?

   Poista
 2. Anonyymi8.16

  Kauniit värit! Minullakin on ekaa kertaa ylhäältä neulottava paita puikoilla. Juuri tuo samainen Tuulian perusohje. Piti saada välillä jotain sileää yksiväristä puikoille silmää ja sormia lepuuttamaan, kun vieressä odottelee Wiolakofta kolmosen puikoilla. Melkoista tikuttamista.

  VastaaPoista
 3. Oi tuosta tulee kyllä todella hieno. Raitoja on kiva tehdä, mutta jos tarttee päätelläkin niin voi.. Kestää hetken.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi13.49

  Voi miten olet taitava ja monipuolinen tekijä, olet minulle todellinen inspiraation lähde :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi21.45

  Ihanat värit. Väriterapiaa.

  OP

  VastaaPoista