tiistaina, marraskuuta 03, 2015

Täti Monika

Palasin Sukkamaisterin Puikkokirjan pariin ja neuloin kannessakin komeilevat Signora Lina sukat pienin muutoksin, joten niistä tuli:

Täti Monika
Malli: Tiina Kaarela, Signora Lina 
Lanka: Regia 4-fädig erinäisissä pirteissä väreissä
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: kas näin heiluu…

Näistähän piti tulla ylipolven sukat mutta ähkutti katti matti eipäs tullutkaan. Koska ei tullut niin kuviota piti sitten vähän säätää. Eka sukkaan tein kavennuksia hieman vallattomasti sinne tänne ja toiseen, ensimmäisestä oppineena, vähän sivistyneemmin. Tästä syystä toinen sukka istuukin nilkasta paremmin. Nilkassa oleva kuvio on Meite Muhu -kirjasta sivulta 69. 

Värit ovat samoja kuin Loistavat niityt sukissa käyttämäni. Tuo neonkeltavihreä on aikas mellevä tiukan pinkin kanssa. Malli oli kiva neulottava vaikka kukkakuosissa saikin aika tiukasti tuijottaa ruutupiirustusta ja laskea silmukoita että tiesi missä ollaan menossa. 

Nyt vaivaa kauhea starttikriisi. Se Inspira odottaa lopullista Tuomiotaan, pojan sukkaa on valmiina noin 1,4 sukkaa ja yksi kaulurikin tuli epähuomiossa aloitettua. Sitten myös älysin että jos jouluksi aikoo jotain neuloa niin nekin olisi syytä aloittaa. Stephen Kingiä lainataksen: Pitää kiirettä kuin yksijalkaisella miehellä perseellepotkimiskilpailussa. 

Niin ja Anna ei ole ilmoittautunut. Laitappa viestiä keskiviikkoiltaan mennessä muutoin Kuplat menevät jollekin arvontaan osallistuneelle, jonka pystyn jäljittämään joko blogin tai sähköpostiosoitteen kautta. 

13 kommenttia:

 1. Kyllä se on parempi näin päin. Parempi oikein kunnon startiitti kuin mojova lamaannuksen tila ja murheen alho. Onneksi mulla ei ole noita jouluneulomuksia yleensä ollenkaan. Koska olen niin hidas, en muuta ehtisi neuloakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Startiitti ei onneksi ole tappava tauti, mitä nuot kasvavat toki vähän haittaavat. Oli pakko laittaa Askewia puikoille, koska pojat tarvitsevat kaulurit. Ihan varmasti tarvitsevat. En toki ole kysynyt mutta olen päättänyt että tarvitsevat.

   Poista
 2. Vau! Nämäkin on upeat. Se tuntuu olevan neulomopuolellakin tuo käytäntö, että tulee alotettua monta työtä. Mutta sitten voi valita aina tilanteen mukaan, mitä haluaa neuloa. Ellei sitten taas alota uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toki valinnan vara on hyvä. Jos Downton Abbeyn kanssa Askewia, Ängelbyn kanssa sukkia jne.

   Poista
 3. Hienot sukat! Sopis vaikka maihareihin, kuvittelen. Ja vitsi, että niillä on hieno nimi, ihan kerta kaikkiaan.

  Mullakin on startiitti, ihan kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein bueno vastapari korskeille maihareille. Täti Monikasta tulee heti mieleen se laulu ja sitten se soikin nonstopilla päässä seuraavat pari tuntia.

   Poista
 4. Anonyymi7.03

  Hei Soile!

  Lähetin sinulle s-postia heti sunnuntai-iltana. Ilmeisesti se ei tavoittanut sinua, minulla se näkyy lähetetyt viestit-kansiossa ihan kuin olisi lähtenyt oikein. Pahoittelen, jos tässä nyt oli jotain teknistä hämminkiä. Laitatko viestiä s-postiini, niin välitän sinulle sen viestin uudelleen. Ystävällisesti Anna.
  annari71@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostit ovat menneet minne lienee mutta nyt Kuplat osaavat lähteä sinun luo! Jos se Posti sitten vaan hoitaa hommansa... ;D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, näitten värien kanssa saattaa kestää tämän pimeyden paremmin, toivotaan ainakin niin

   Poista
 6. Kauniit sukat!

  En ole vielä aloittanut mitään sukkia Puikkomaisterin sukkakirjasta, mutta kyllä teen sen joskus.
  Meite muhu mustrid-kirja toimii myös inspiraation lähteenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meite Muhu on aivan käsittämätön kirja. Sitä voi selata silmät renkaina kerta toisensa jälkeen

   Poista
 7. Jopas sattui, joku aika sitten lainasin kirjastosta tuon samaisen Puikkomaisterin sukkakirjan ja katselin näitä samoja sukkia vähän sillä silmällä, milloin joutaisi neulomaan... Voi olla että projektini jää muiden töiden jalkoihin vielä, mutta piti tulla sanomaan, että ovat kyllä kivat nämä neulomasi sukat! :D

  VastaaPoista