sunnuntaina, marraskuuta 15, 2015

Kierossa

Kun aloittaa useamman työn kerrallaan, tuntuu ettei mistään tule valmista. Paitsi sitten yhtenä päivänä sitä tuntee olevansa ihan ässä kun on kauluri ja sukat valmiina.

Kierokauluri
Malli: Stephen West, Askews me sweaterin pohjalta
Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena
Puikot: 4 mm
Fiilis: ei niin paska mutsi

Teki niin mahdottomasti mieli neuloa briochea eli kotimaisemmin patenttia, joten kun en muuta siihen hätään keksinyt otin Steppe-sedän Askew me sweater -ohjeen ja tikutin kaulurin sen mukaan. Sain kyllä upotettua sellaisen määrän virheitä tähän ettei tosikaan. Tiputin pariin otteeseen silmukoitakin ja niitäpä oli sitten mukava metsästää takaisin. Eikä ollut. 


Lankana on Dropsin Alpacaa kaksinkertaisena ja siitä tuli mukavan kuohkeaa. Patentin neulomisen jälkeen on muuten kamalan vaikeaa neuloa joustinneuletta. Ja joo, pojan paita on nurinpäin päällä.


Samaan syssyyn sain myös pojan sukat valmiiksi. Nämät olisivat valmistuneet jo aikaa siten jos en olisi neulonut ensin liian pieniä. Jotenkin en vaan suostunut uskomaan, että lapsen koipi voi olla samaa kokoa minun kanssa. Toisaalta on kätevää kun voi sovittaa omaan jalkaan. Lankana on Fabelia, harmaata ja oranssin riemunkirjavaa. Jos ketut olisivat raidallisia niin ne näyttäisivät varmaan tämmöisiltä.

Nyt jatkan Doodlerin parissa. Ensimmäisen varsion heitin huiskuikkaan, koska lanka ei vaan riittänyt. Nyt mennään uudella combolla. Katotaan miten nyt käy. 


11 kommenttia:

 1. Ketut ois kyllä just tuon näköisiä, jos niillä olis raidat!

  Mun täytyy kyllä joskus opetella tuo patentti. En ole kuunaan sitä kokeillut, mutta nyt kun on vilissyt vähän joka tuutista nuita Stephenin tekeleitä ni alkaas kovasti houkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patentti on helppoa kun rytmiin tottuu. Tasona vähän aiheuttaa harmaita hiuksia, varsinkin jos neuloo kaksivärisenä.

   Poista
 2. Taipuu, vaan ei katkea. Äiti-ihminen, meinaan. Poika on varmasti tyytyväinen! Monellako silmukalla aloitit tuon kaulurin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmän hermot on hyvä juttu. Tosin just tällä hetkellä tuntuu siltä että pitää lähteä vähäksi aikaa ulos tuulettumaan näistä. Kauluri on aloitettu kuten ohjeessa 84 silmukkaa. Yksinkertasesta alpakasta tulee kans nättiä. Siihen vaan pitää luoda niin hirmusti silmukoita.

   Poista
 3. Kauluri on kyllä tyylikäs! Olen aina luullut, että brioche on semmoinen pulla, mutta ei se sitten olekaan. Onneks en ole missään tilannu, olisivat tuoneet villalankaa lautasella ja sanonu, että tee ite. Nuo Kettu-sukat ovat väritytekseltään ihanat. Voimme sanoa niitä Kettu-sukiksi tietyin varauksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvilassa taatusti saat jonniin sortin leivoksen jos briossia pyydät :)

   Poista
 4. Hih, hienoja molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siippakin sitten tahtoo kaulurin...

   Poista
 5. Uuh, kun on hieno. Eikä niitä virheitä onneksi käytössä jää pohtimaan. Mulla on ekaa kertaa briossia puikoilla (Askewsme hat) ja kauheasti hotsittaisi tätäkin aloittaa, vaikken edes käytä kaulureita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ne yksittäiset "jutut" sieltä näy ja kuvaan ne voi aina kääntää pois näkyviltä :) se pipo ois kyllä kans aika kiva neulasta.

   Poista
 6. Komeasti kieroon kasvanut...siis tuo kauluri. Ihana.. Ei sukissakaan mitään vikaa ole. Kivoja värejä jälleen kerran.

  VastaaPoista