lauantaina, lokakuuta 24, 2015

Vanhojen kaivelua

Minulta toivottiin Rosa på Ball -postauksen kommenteissa katsausta Sandnes Garnin Alpakka langasta neulotun takin nykyisestä kunnosta.

Tuo kyseinen kirjoneulekaarroketakki (suomenkieli on sitten ihana kaikkine yhdyssanoineen!) valmistui tammikuussa 2009 eli ihan hyvän aikaa sitten. Sitä on käytetty ihan reippaasti ja pienellä tarkastelulla sanoisin että pesua kaipaisi: hieman on ruokalistaa rinnuksilla.

Muutoin takki kyllä näyttää ihan eilen neulotulta. Siinä ei ole nypyn nyppyä tai mitään mikä paljastaisi sen iän. Muutama lankalenksu näyttää olevan neuloksen takerrettua johonkin. Eli ihan turhaan en ole tätä lankaa ylistänyt. 

Kirjoitin myös että Silje Alpakka olisi tästä langasta sama versio eri vyötteellä. Tiedon olen saanut Lankavan nettisivuilta. En ehkä ihan allekirjoittaisi tuota nyt kun vertaan neuleita vierekkäin. Siljestä neulottu pinta on paljon pörröisempää kuin Alpakasta neulottu. Toki en tiedä millaista Alpakka on tänä päivänä, onko lanka muuttunut tai jotain, mutta identtiset ne eivät ole. Palataan siihen Rosa på Ball -neuleen kuntoon sitten..ööö..6 vuoden kuluttua?

Alkuperäisen postauksen voit lukea tästä. Hiukset olivat silloin näköjään toisen väriset kuin nyt :) 

7 kommenttia:

 1. Nää on parhaita lanka-arvosteluja! Itsellä Austermannin ihana Alpaca Silk on kestänyt monet kolhut ihan iskemättömän näköisenä. Tai kesti, kunnes muuttui isosta villatakista lapsen boleroksi huonon pyykkärin toimesta. Hups.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut silkkisekoitelankojen kanssa huonompi onni. Tuppaa se silkki nousemaan pintaan ja se saa aikaan ikävän harmaan halon, jolloin neulepinta näyttää tosi nuhjaantuneelta.

   Poista
 2. Anonyymi1.08

  Hyvä tietää, tuota lankaa pitääkin hamstrata jos sattuu vastaan :).

  T. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä tätä paksumpaa versiota nykyisin saa kun TeeTee ei sitä enää maahan tuo. Titityyssä ja Ilossa Haukiputaalla on sitä mini Alpakkaa. Itse en ole ohuempaa kokeillut, mutta eiköhän se liene samaa laatua kuin paksumpi kaverinsa.

   Poista
  2. Anonyymi20.05

   Miksi kaikki hyvät aina lopetetaan? No, ohuempikin menisi oikein hyvin.

   T. Sanna

   Poista
  3. Älä huoli, tätä lankaa kyllä valmistetaan vielä, mutta en nyt suorilta käsin osaa sanoa mistä kaupasta sitä Suomessa saa. Varmaan aika monestakin paikasta

   Poista
 3. Anonyymi10.06

  Mulla on sama lanka Manu-neuletakissa. Se on myös säilynyt hämmästyttävän hyvänä. Olen joutunut pesemään neuletta monta Kerala, Kodak se on valkoinen ja minä sottapytty. Silkkisekoitelangoista on valitettavasti sama kokemus kuin sinulla. Ehkä ongelma syntyy, jos kuitu on lyhyttä. Mistäpä senkään ostaessa tietää.

  Solveig

  VastaaPoista