sunnuntaina, syyskuuta 06, 2015

Jotain kuitenkin

Päätin käydä pellolla, että jos siellä jotain olisi. Kesäkurpitsa  oli paleltunut mutta ennen sitä se oli pukannut ihan oikean kokoisen kurpitsan. Jättikurpitsakin oli tehnyt yhden, greipin kokoisen ja heittänyt henkensä. Fenkoli jaksoi yhä rehottaa. Papuja löysin muutaman ja kun oikein jaksoin kaivaa niin muutama perunakin löytyi. Hyötysuhde ehkä hieman heikohko, maksimissaan kolme perunaa per kasvi. Salaatit olivat edelleenkin viiden sentin mittaisia. En jaksanut nähdä keräämisen vaivaa. Porkkanoita nyhdin muutaman kokeillakseni. Pieniähän nuo olivat. Saivat kuitenkin luvan kelvata. 

Kyllähän näistä ruokaa sai. Onneksi kuitenkin on olemassa niitä oikeita maanviljelijöitä, jotka tuottavat ruokaa. Koska nälkähän se muuten tulisi. 

6 kommenttia:

 1. Jospa olivat maukkaita kuitenkin! Mulla kasvoivat vielä kovasti nyt viime viikkoina, kun ollut lämmintä. Kuivumisongelmaa pukkasi olemaan ja yöt ovat tosiaan olleet paikoin jo kylmiä. Mutta ensi suvena taas uusi yritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältähän ne maistuvat, ei moittimista. Ensi kesänä uudestaan, mutta ei palstalla.

   Poista
 2. Juu, ei noilla pitkään perhettä ruokkisi. Toisaalta ihan kuvauksellinen sato, jos nyt jotain positiivista tähän sanois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä pitäisi neljälle ihmiselle talveksi riittää niin oishan se aika ankeaa. Perunoita kyllä saadaan vielä, kaivoin vasta ensimmäisen vaon. Mutta silti, on tää ollut aika ankea kesä satonäkymien kannalta.

   Poista
 3. Parempi kuin ei mitään ☺. Sain tuon verran pottuja omasta kahdesta kasvista. Yksi zuchiini tulossa ja tomaateija, muutaman hernen vielä ja porkanoita toivon mukaan. Ruusukaalille ei taida aika riittä kasvaa tarpeeksi iosa "ruusuja". Hyvä yritys silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se on tyhjää parempi. Ruusukaalit kuulemma kestävät vähän pakkasta ja ovat sitten parhaimmillaan.

   Poista