tiistaina, syyskuuta 08, 2015

Games of Yarn ja täystyrmistys

Viikonloppuna avasin HBO-kanavan ja istuin tuijottamaan Games of Thronesin 5. tuotantokautta, kutimet kädessä tottakait. Toljottaminen oli sen verran intensiivistä, että siinä kerkisi yksi jos toinenkin kierros hujahtaa ennenkuin heräsin miettimään kokoasioita. 

Levittelin puikoilla mytyssä olevan villatakin alun ja tulin tulokseen ettei rouvan tiheyslaskelmat nyt oikein menneet putkeen. Leveydestä puuttui noin 10 senttiä, jotta takin tulevat napit kohtaisivat napinlävet. Pingottamalla toki saa ihmeitä aikaan, mutta 10 senttiä ehkä on vähän turhan toiveikasta ja turhaa ajattelua. 

Vähän aikaa kasvattelin myrskypilveä pääni päällä kunnes nyhtäsin puikot irti. Etsin toiset puikot, loin uudelleen 217 silmukkaa ja alotin alusta. Toivottavasti 1/2 numeroa paksummat puikot tekevät taian. 

Sitten vaan viimeiset tuotantokauden jaksot pyörimään ja kun viimeisen jakson loppukohtaus oli näytelty, olin entistä enemmän tyrmistyneempi. Hyvä etten kelannut vähän taaksepäin, että jos se loppukohtaus vaikka muuttuisi. Mutta ei. George R. R. Martin minkä menit tekemään!

11 kommenttia:

 1. Hyvin olit itsesi varjeltunut juonipaljastuksilta...todella tyrmäävä lopetus kaudelle. Neule näyttää upealta. Itse en (toistaiseksi) hallitse kirjoneuleita, 3 raitaväriä jo menee sekaisin jossain vaiheessa. Ehkä joskus kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pysyn visusti erossa juonipaljastuksista. Mulla oli ihan omat visiot miten gotin juoni tulisi menemään. Mutta ei. Valar morgulis jne. Mutta että tämä!

   Poista
 2. Jos mulle olis käynyt noin, olisin alkanut parkumaan. Romahtanut täydellisesti. Mutta minulle ei käy, koska en tee mitään neulomusta, mikä vaatisi erityisälyä. Huikeat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää vaadi eritysälyä, ihan tavallinen tiheysongelma :) olisin selvinnyt mittanauhalla ellei filmi olisi niin viennyt mennessään

   Poista
 3. Kauhean kätevää olisi tuommoisessa neulojan pulmatilanteessa, jos voisi Bran Starkin tyyliin avata esmes ns. kolmannen silmänsä (jessus, että tämä aina naurattaa) ja oppia lennättämään puikkoja. Äkkiäkös tuommoiset pikkuvirheet korjaisi... Onko sulla siis se vimppa kirja Tulen ja jään laulusta lukematta vai miten se pääsi yllättämään se Martinin kataluus? Jos kestät spoilereita, käy katsomassa watchersonthewall.com -fanisivuja. Filmaavat just kutoskauttaja kaikenlaista juorua liikkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelausnappi olisi myös hyvä. Siitä vaav rewind ja naps oltaisiin kohdassa, jossa valitaankin paksummat puikot. Kyllähän se on huomattu miten george kohtelee henkilöhahmojaan. Olen lukenut viimeisimmän suomennetun kirjan, korppien kestitkö se nyt oli, siinä ei vielä päästy tähän kohtaan. Aika moni muukin asia menee kirjassa ihan toisella tapaa.

   Poista
  2. Korppien kestien jälkeen on vielä kaksi kirjaa: Lohikäärmetanssi ykkönen ja kakkonen. Ovat siis myös tulleet suomeksi. Melkein käy kateeksi, kun pääset niiden kimppuun herkuttelemaan.;) Jonin tarina päättyy kirjoissa tuohon, mihin GoT kautensa päätti. Nyt sitten odotellaan seuraavaa kirjaa ja kutos tuotantokautta. Minusta on hauska, kun sarja ja kirja menevät eri tavalla; tuntuu, kun saisi kaikkea kivaa tuplana.

   Poista
 4. Mistä langasta tätä ihanuutta loihdit? kyselee hiljainen fanisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on Silje Alpakka. Lankava teettää sitä Norjassa eli käytännössä se on sama kuin Sandnesin Alpakka. Jos asian oikien ymmärsin. Ja jos laatu on sama niin se on huippuluokkaa mitä tulee valmiin neuleen ominaisuuksiin.

   Poista
 5. Joo. Olin myös tyrmistynyt.

  Ihanat väri neuleessa! Pidän peukkuja uusien puikkojen taialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas silmät muljahtaa päästä kun sitä katoin...se oli kyllä kaikkea muuta kuin olin odottanut. Ehkä tästä vielä selvitään :) Oishan se pitänyt oppia ettei Gerge säästä ketään.

   Poista