torstaina, heinäkuuta 23, 2015

Pistoja

Nyt on niitä kreetalaisia pistoja harjoiteltu oikein urakalla. Vieläkin meinaavat kallistua oikealle, mutta harjoitus tekee mestarin tai jotain sellaista.

Alabama Chaninin kaavoista seuraavaksi kävin hihattoman topin ja boleron kimppuun. Koska bolero-sana kuulostaa niin kovin 80-lukulaiselta niin puhutaan vaikka hihattimesta?

Meinasi olla turkasen vaikeaa löytää tarpeeksi harmaan eri sävyjä, joten päädyin paloittelemaan yhden kaapista löytyneen paidan topin helmaksi. Helmassa olisi kyllä voinut olla vielä pikkasen lisää pituutta, mutta tällä nyt mennään. Sekä toppi että hihatin ovat kokonaan käsinommellut. On aikas kivaa istua pihalla auringossa, ommella, hörppiä teetä ja välillä jutella Bertalle, joka lymyää heinikossa. 

Bertasta pitääkin kertoa yksi juttu. Olin sen kanssa tuossa yksi aamu kävelyllä. Meinasin tallata juoksevan rusakonpoikasen päälle sekä sitä jahtaavan minkin! Siinä ne vetivät rallia ja Bertta kattoi touhua silmät soikeana. Sitten rusakko pääsi livistämään ja minkki jäi pyörimään ojan pohjalle ennen kuin sekin katosi jorpakkoon. Bertan piti nuuhkia tapahtuma-alueen kaikki paikat huo-lel-li-ses-ti. Vähän piittasi siitä, että sata itikkaa yritti tehdä minusta selvää. Enpä ole kyllä aiemmin minkkiä nähnyt, saati tienyt että ne rusakoita jahtaisivat. 

3 kommenttia:

 1. kovasti tuosta sun toppi-hihatin-combosta, näyttää minun silmiini valtavan hyvälle. Mulla taitaa jäädä Alabamat syksymmälle; sen verran katsoin, että mitä kaavoja multa löytyy ja löytyyhän niitä vaikka mitä. Pitää kysellä sulta vinkkejä sitten. Sitä olen noiden kanssa miettinyt, että minkäköhänlainen trikoo se olisi parasta. Ei ilmeisesti ihan lirua eikä liian rullautuvaa reunaa, ainakaan jos leikkaa kappaleet ennen noita leikkelyitä ja muita koristeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut ettiä semmoista suht jämäkkää ja mahdollisimman isolla puuvillaosuudella olevaa trikoota. Kun pitää tehdä näinkin paljon työtä erinäisten ompeleiden ja koristeiden kanssa, niin ei halua että se ekassa pesussa sanoo kaput. Ja ompelussa sitten pallokärkineula.

   Se minkin ja rusakon takaa-ajo oli kyllä aika erikoinen juttu.

   Poista
 2. Haa, osa kommentista karkasi tuosta tekstini alusta. Joudun kommentoimaan sulle copy-pastella (kopioin kirjoittamani, se katoaa ja sitten pastella seuraava yritys). Ei siinä suuria menetyksiä tullut; kauhistelin minkkiä ja kehuin vuolaasti uusia vaatteitasi.;)

  VastaaPoista