maanantaina, heinäkuuta 20, 2015

Ihan tyhmä

Olen tässä kolmatta viikkoa tikuttanut ohuella langalla. Paljon on silmukoita ollut ja välillä on purettu pitkät pätkät pois kun on todettu tulevan liian lyhyttä. 

Eilen illalla Maria Langin dekkarin Femmalta katottuani (suosittelen!) päätin vähän testata että missä mitoissa hihan suhteen mennään. Ilme oli vähintääkin Oscarin arvoinen kun peilikuvaani kattelin. Nyt ei oikein mennyt putkeen.

Malli on Helga Isagerin Punarinta. Se on malliltaan saman tyylinen kuin aiemmin neulomani Sitruuna. Minä vähän veikkaan että valitsin väärän langan tähän malliin. Sitruunassa oli ohut silkki, joka lasketuu sinne ja tänne ja tuonne. Ihan mihin vaan käsketään. Einband onkin sitten ärhäkkää villaa, joka ei tee mitään jos ei huvita. Ja tätä ei huvita laskeutua. 

Tekee tuommoiset villaiset jenkkakahvat kylkiin ja se ei erityisemmin minua viehätä. Piti ihan käydä Ravelryssä kattomassa mitä muut olivat mallista irti saaneet, ja kas, sitä jenkkakahvaa oli sielläkin. Toki monista paidoista näki että neule lasketui iisimmin, jolloin vekit eivät pönkötä minne sattuu. Ja joissakin ei ollut vekkejä ollenkaan. 

Tässä nyt sitten pohdin että mitä tekisin neuleelle. Tykkään kovasti tuosta etupaneelin kuviosta. Yksi vaihtoehto olisi varmaan muokata tuota hihan muotoa. Vähemmän lepakkoa ja enemmän kapeaa. Jotain sellaista kait. Pitää tuumata. Helga-tätihän kirjoittaa kirjansa alussa että mitä paremmaksi neulojaksi hän on tullut, sitä enemmän hän purkaa. Alan ilmeisesti olla huippuluokkaa?

10 kommenttia:

 1. Kyllä Helga on oikeassa; olet ihan superia. Ja vaikka kahvaa onkin, niin onpahan muuten makean näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika rouhee (äännetään silleen Kummeli-tyyliin) pinta. Pitää keksiä noille vekeille jotain, muuten jää käyttämättä. Aattelin tähän mielipahaan luoda 290 silmukkaa ja neulasta kirjoneuletta. Eikö kuulostakin hyvältä? :D

   Poista
  2. Älyttömän hyvälle. Mulla on se Titityystä keväällä ostettu upea vihreä puikoilla ja tekisi kauheasti mieli aloittaa huivia jos ei kahta. Laitahan se vajaa 300 puikoille ja samalla saat muhitettua, mitä noille hihoille teet. Kummelista tulee aina mieleen se "purista perseellä". Käyneekö se tsempiksi tähän?

   Poista
  3. Se vihreä Madde? Se olikin aivan ihana. Minä täällä luon silmukoita, purrrristan perrrrrseellä ja smirrrklaan aina välillä, hah!

   Poista
  4. Jep, juurikin se Madde.

   Poista
 2. Anonyymi11.50

  Minuta tuo kainalon alle jäävä kahva kuuluu malliin eikä näytä ollenkaan pahalta. Sinun päälläsi pusero näyttää hyvältä.Tietysti takin alle sitä voi olla vaikea sulloa.

  VastaaPoista
 3. Ne laskoket kyllä kuuluvat siihen, mutta nämä minun ovat sen verran tymäkät että ei hyvä.

  VastaaPoista
 4. Tuo rinnuksen kuvio on kyllä hieno. Mua noi laskokset eivät haittaisi, mutta jos ne haittaavat niin varmaan se lepakon loiventaminen auttaisi. Mun mummua aika usein soittaa mulle suutaan aiheesta: taidat vaan tykätä kutoa purkulangasta... Sitä on liikenteessä.

  VastaaPoista
 5. Islannin villa ON omanlaistaan eikä pehmene mainittavasti pesussa. Mutta paita näyttää ihan upealta. Ehkä kirjoneuleterapia auttaa :)

  Tykästyin itsekin tuohon kirjaan, mutta nyt on ankara varastolankojen neulominen käynnissä. Ehkä talvemmalla voisin palkita itseni jopa ostaa uutta lankaa- tuo malli voisi olla kaunis.

  VastaaPoista
 6. Äh, höh. Minusta tuo kyllä näyttää ihan tosi hyvältä, mutta, mutta, joo. Eihän sitä väkisin voi.

  Aion itsekin ottaa tuon työn alle. Itse asiassa tätä kirjoittaessani muistan, että näin koko viime yön unta siitä langasta, jonka toivon saavani. JOKA EI OLE HARMAATA. Mitä mulle on tapahtumassa?

  VastaaPoista