keskiviikkona, toukokuuta 27, 2015

Proto

Tein Mekkotehdas aikuisille -kirjasta Aino-mekon prototyypin. Halusin tietää onko suunnittelemani koko sopiva ja noin niinkuin muutenkin ennen kuin sitä parempaa kangasta leikkelen.

Protossa käytetty kangas on aika villin vihreää vanhaa kirpparilta johonkin tilkkutarkoitukseen hankittua lakanaa. Kuvista kyllä näkyy etten jaksanut silittää kangasta ennen ompelupuuhia…

Koko on kaksi numeroa pienempi kuin kirja minulle suosittelisi. Eikä tämä edelleenkään kaipaa mitään vetoketjua, solahtaa päälle tuosta vaan. Hihat olivat ihan sopivat leveydeltään sekä pituudeltaan. Helmaan päätin laittaa jokusen sentin lisää, koska aikuisen naisen helmanpituus on 10 senttiä selluliitin alapuolella. 

Sitten sen lopullisen kimppuun!

9 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä mukava malli. Useampi tuttu on sen itselleen toteuttanut ja kaikkien päällä se on näyttänyt kivalta. :) Istuu sinullekin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino on helppo ja joutusa malli ommella. jotenkin 60-lukulainen fiilis tulee.

   Poista
 2. Itsekin hankin kirjan viime viikolla. Kiitos että testailit tuota kokoasiaa, niin ehkä itse vältyn liian isoilta mekoilta 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mitata kaavat ja sitten kattoa että kuinka paljon sitä väljyysvaraa haluaa.

   Poista
 3. Mekosta tui tosi kiva. Kesäisen pirteä.
  Itse kans ajatellut ommella mekkoja, mutta vähän tuntuu vaikealta. Näyttää jotkut mallit kyllä helpoita, mut kuiteskin.
  Kiva seurata sinun mekkoprojektejasi.
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Aino malli on helppo: muotolaskokset, olkapäät, sivusaumat, hihan sivut ja sitten hiha paikoilleen. Pääntien kaitaleen kanssa menee vähän enemmän aikaa. Sitten vaan päärmeet helmaan ja hihoihin ja mekko päälle! Toki jos sen vetskarin laittaa niin sitten pitää äheltää vähän enemmän.

   Poista
 4. Huikea helman pituuden määritelmä. :D

  VastaaPoista
 5. Pätevä on mekkokin. Tää kangas on itse asiassa tosi hauska, vaikka vähän räimeä onkin.

  VastaaPoista