torstaina, toukokuuta 14, 2015

Peiton rötväkkeet

Sophie-peitoilla alkaa jo olla kokoa. Ei vaan vielä ihan tarpeeksi. Vaaleilla sävyillä virkattu peitto on periaatteessa paria viimeistä fiksausta vaille valmis. Ensi sunnuntaina tulee ohjeet neliöihin, joilla peiton muodon saa halutessaan suorakaiteen muotoiseksi. Irtoneliöiden virkkaaminen kyllä vähän närästää. Mulla kun se homma monesti takkuaa muutaman neliön jälkeen. Mutta katsotaanpa nyt avarin mielin mitä on tuleman pitää.

Sitä seuraavana sunnuntaina tulee reunuksen ohje. Mun peitto on häthätää sängyn leveyinen, joten leveyttä kyllä pitäisi saada n. 20 senttiä lisää, noin ensialkuun. Toki noissa mitoissa voitaisiin olla jo nyt, jos olisin käyttänyt 5 mm koukkua. Mutta koska en käyttänyt niin ei olla. Vähän kyllä miten että jos reunuksen lisäksi vielä tekisin jonniin moista reunapitsiä. Katsotaan tilannetta sitten kun sen aika on. 

Kolmantena sunnuntaina tulee sitten se ihan viimeinen vimeistely. Silloin virkataan peiton päälle jotain. Sitä osuutta odotan kaikkien eniten. Toivoisin että siihen perhososaan, johon virkkasin raitoja, tulisi jotain hörkettä.

Villapeitossa on vielä matkaa jäljellä. Tällä hetkellä on menossa tulppaanipömpylät. Nyt muistan virkata tulppaanien väliin jäävät ketjusilmukat rennosti, ettei tartte purkupuuhiin ryhtyä. 

28 kommenttia:

 1. Täällä vaan huokaillaan ihastuksesta. Erityisesti nuo villapeiton sävyt koputtelevat täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villapeiton sävyt ovat lämpöiset ja pehmeät. Puuvillaisessa riekutaan. Toki kun sitäkin peittoa katsoo vähän kauempaa niin värit ovat kuitenkin aika tasapainoiset

   Poista
 2. Upean värisiä! Aivan ihania. Nyt kyllä mun pitää jatkaa sitä omaa peittoani (tai peittoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan sinulle sinniä peittojesi kanssa. Kyllä ne sitten aina loppujen lopuksi ovat kaiken vaivan väärtejä

   Poista
 3. mä en kestä. Tuo ensimmäinen peitto on täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähän mietityttääettä millaisia neliöitä sieltä ontulossa ja miten ne tähän kaikkeen oikein istuvat. No, kohtahan se nähdään

   Poista
 4. Oi miten ihania molemmat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka onhan tää vähän kahjoa tahkota kahtaa näin isoa peittoa :)

   Poista
 5. Minä kyllä riehaannun tuosta puuvillaisesta! Ja kun noita kuvioita katselen, niin ihmettelen, että miten niitä oikein syntyy? Vaikka puuvillaisen ulkoreunan ristipistot. Ihan erikoisia, sanoo hän, joka hallitsee (tai ainakin luulee hallitsevansa) ketjusolmukat, pylväät ja kiinteän. Niillähän saa jo paljon kaikenlaista! Kaunis on tuo villainenkin, talvella ottaisin sen ja kesäksi toisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristipistot tehdäänihantavallisilla ketjusilmukoilla! Työssä on käytetty tähän mennessä kiinteää silmukkaa, pulolipylvästä ja pylvästä sekä pitkää ja kahtaa vielä pidempää pylväsätä niin ja ketjusilmukoita. Ei mitää sen kummallisempaa. Näitä sitten kun yhdistellään ja pyöritellään ympäriinsä, niin syntyy vaikka mitä.

   Poista
 6. Aivan mahtavanupeat värit tuossa ylemmässä peitossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylemmän peiton värit ovat aika yks yhteen alkuperäisen ohjeen kanssa. Toisen version olen ite värittänyt

   Poista
 7. Voi todella kauniita ja upeita värejä. Kuvioiden hauska leikittelevyys on tosi viehkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuviot ovat kyllä kivat ja niitä on siitä kiva virkatakin että tapahtuu jotain. Pelkät kiinteät- tai pylväkierrokset ovat aika tylsiä kun silmukoita on per sivu 200

   Poista
 8. on ne nättejä! ja ihan eri henkisiä keskenään. Villainen on kerrassaan ihastuttava. Sain omaan peittooni juuri sen perhoshärvelin tehtyä ja koitan kiriä ohjetta muutenkin kiinni. Tällähetkellä kun perhosraita näyttää niin kovin valkoiselta muuhun peittoon nähden, mutta kylla kait se siitä kun tulee lisää vähän mielenkiintoisempia (ja värikkäämpiä) kerroksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin oot kirinyt jos olet perhoset saanut haaviin :) enää tulppaanit ja nuot "ristipistot". Ne alkavatkin olla jo piiiiitkiä kierroksia.

   Poista
 9. Anonyymi20.02

  Mitä nuo painavat? Langanmenekki ja merkki tuohon puuvillaiseen?
  Hienoja ovat, molemmat. Itsellä on torkkupeitto kaiketi kesän ohjelmassa, nyt on tärkeämpiä juttuja kesken. En edes tiedä, ompelenko vai virkkaanko.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole punninnut, mutta sanoisin että puuvillainen jotain 2-3 kilon luokkaa. Aikamoinen jölli siis. Viallainen on paljon kevyempi. Lankana on Dropsin Parisia, ja jos sinulla on pääsy Ravelryyn, niin sinne olen projektisivulle listannut värit ja noin suunnilleen käytetyt määrät.

   Poista
 10. Komeat peitot, ilman reunojakin! Mietin sama kuin OP tuossa yllä, peitoilla taitaa olla jo jonkin verran painoa. Kuinka olet saanut nsikat ja käden pysymään kunnossa - minulla tuppaa menemään niskat jumiin ompelukoneenkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painoa on juu. Kädet ovat toistaiseksi pysyneet kuosissaan, mutta kyllähän se tuolla lapaluitten tienoolla jo tuntuu. Jotenkin vaan nyt tuntuu siltä että nämät on nyt tehtävä valmiiksi. Jos hellitän hetkeksi, niin ne ovat vielä vuoden kuluttua kesken. Toki kovasti mielenviressä pyörii yhtä jos toistakin produktiota, mille tekisi mieli alkaa

   Poista
 11. Valtavan upeita molemmat, on se aikamoinen urakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näitten kanssa on tovi jos toinenkin vierähtänyt. Maali kuitenkin jo häämöttää!

   Poista
 12. Hienot rötväkkeet. Hauskaa, että sama malli on niin eri henkinen, kun sävyt muuttuvat.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi12.22

  Tervehdys Napapiiriltä!

  Nyt olen tahdissa mukana ja odottelen loppuja ohjeita. - Kuten aikaisemmin jo kirjoitin. varsinkin keskiosassa on paljon virheitä ja kupruja, kun en halunnut ruveta purkamaankaan. - Olen lohduttautunut sillä, että meneehään se torkkupeittona kuitenkin kupruille...

  Minua versioni on puuvillaa ja muistuttaa väreiltään aika paljon mallia. - Ehkä sitten joskus teen toisenlaisen. -Yksi tilauskin on tiedossa, mutta saapa nähdä.

  Hyvää jatkoa!
  ..

  VastaaPoista
 14. amalia h22.05

  upea tuo villainen! toki toinenkin, mutta minuun vetoavat tuollaiset lempeät sävyt, houkuttelevat tuijottamaan. melkein kuin taikamatto

  VastaaPoista
 15. Voi kääk. Oikeen silmäkarkkia nuo peitteet. Melkein kateeks käy et oot jaksanu tommoseen urakkaan ryhtyä. ;)

  VastaaPoista
 16. Onpa uhkeanihana! <3

  VastaaPoista
 17. Siis wau upeita molemmat!!!

  VastaaPoista