sunnuntaina, huhtikuuta 19, 2015

Puuskututtaa

Olen harvoin sairaana. Siksi varmaan sairastamisesta on tullut vähän sellainen romanttinen mielikuva: nökötetään sohvan nurkassa peiton alla, siemaillaan hunajateetä ja katsotaan tellusta jotain hömppäelokuvaa. Välillä saatetaan vähän yskäistä tai niistää nenää, silleen sivistyneesti. 

Todellisuus onkin paljon karumpi. Ensin iskee kamala lihassärky. Joka ikiseen kohtaan kropassa sattuu. No, okei nenänpäähän ei satu, mutta se on niin jäässä että sitä voisi käyttää jäätelömassan jäähdyttämiseen. Sitten tulee kylmä. Niin kylmä ettei sellaista kylmyyttä voi ollakaan. Villapaitaa päälle ja sänkyyn kahden paksun täkin alle. Siellä sitten hytistään. Bertta käy parhaansa mukaan auttamassa ja nukkuu jalkojen päällä. Välillä käydään halaamassa lämmitettyä takkaa mutta sekään ei saa vilua pois. Nälkäkin olisi mutta mitään ei pysty syömään. 

Sekavasti nukutun yön jälkeen on vielä enemmän nälkä. Edelleenkään ei pysty syömään oikein mitään. Vilun tilalle on tullut voimattomuus. Vähäinenkin tekeminen, vaikka vain leivän voiteleminen ottaa voimille ja pitää istua alas puuskuttamaan. 

Istua sentään jaksaa ja virkatakin voi. Bertta on hyvänä kaverina mukana touhussa. Tai eihän se mitään touhua, nukkua tursottaa. Lämmittää kuitenkin kivasti jalkoja.  

Se mikä tässä katkerasti naurattaa on se että mitä todennäköisemimmin maanantaina aamulla ollaan täydessä tikissä. Tunnollinen työntekijä ei työpäivänä sairasta. 

7 kommenttia:

 1. Taudin kulku on ollut täällä ihan tismalleen sama. Virkkaamo on seuraava osoite, tästä lämmityspuuhasta kun pääsen. Pikaista tervehtymistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempaan se suunta jo on, mutta on se tympeää kuluttaa viikonloppu tämmöseen

   Poista
 2. Hyvänen aika. Ei nyt mitään tuommoista; eikö meillä ole viikon päästä retkipäivä ja kaikki? Hus pöpöt, rupeat nyt paranemaan. Onneksi on se virkkaus.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää sairastan nyt niin ei tartte sitten ens viikonloppuna. Silloin ei saa olla sairaana!

   Poista
 3. Paranemista ja voimia takasin toivotan ♥

  VastaaPoista
 4. Tuollaisen taudin minäkin, joka en koskaan sairasta mitään, koin tänä talvena. Ja samalla tulin olleeksi ensimmäisen kerran saikulla ja peräti lähes 2 viikkoa. Iloinen olin siitä, että ehdin vielä irtisanomisajalla sairastaa! Ehkäpä oletkin jo parantunut, mutta jos et, niin parane sitten kun huvittaa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8.34

  Heippa!

  Palataanko vielä sun upeaan villatakkiin! (laitoin sinnekin kommentteihin mutta en tiedä selaatko niitä vielä)
  Elikkäs ohje on nyt saatu!! Pitäisi alkaa lankoja pähkäilemään. Ihania lankoja löytyy mutta kaikkia värejä ei kovin helposti. Ja jos netistä tilaa niin sävy voikin luonnossa olla jotain ihan muuta. Millainen tuo Pirkkalanka on käytössä? Pidän talvella sisällä usein villapaitaa mutta arvelluttaa tuo paksumpi Pirkkalanka. Jos tekisi ohuemmasta. Siitäkin tulee melko paksu kun on ne lankajuoksut takana. Kutittaako se? Meneeköhän tuo kuvio ihan pikkiriikkiseksi ohuella pirkalla?

  VastaaPoista