lauantaina, huhtikuuta 11, 2015

Mitenkäs tässä näin pääsi käymään?

Tällä tädillä nyt keulii ja sutii vähän turhankin paljon. En tiedä miten tähän jamaan on oikein ajauduttu, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan: saappaat mudassa polvia myöten.

Pääsiäisen aikana Sophie-peittoa virkatessani mielen vieressä pyöri ajatus samaisesta peitosta villaisena versiona. Muistui mieleeni erääseen pahvilaatikkoon sullotut kasvivärjätyt villalangat, jotka ovat jo hyvän tovin uutta olomuotoa odottaneet. Kaivoin laatikon esille ja levitelin sen sisällön lattialle. Etsin siihen kaveriksi vähän muitakin ja tuumin. Keitin kupillisen teetä ja annoin pikkusormen. Se vei koko käden. 

En tiedä uskallanko edes ääneen sanoa, joten kuiskaan ihan hiljaa mielessäni. Taidan pitää tästä villaisesta enemmän kuin siitä puuvillaisesta rotjakkeesta. 
Yes, we are all mad in here. 

24 kommenttia:

 1. :D Lähinnä kauhistelen tuota tahtia, millä tuo villainen kaveri on syntynyt! :D Väistämätöntä oli, että sellainen joskus tulisi. :)

  Pssst. upea tuo sinun kirjoneuleesi! Kiitos vinkistä noiden huolittelunauhojen ompeluun. Minulla on vieläkin laittamatta ne siihen steekattuun liiviin, kun en ole keksinyt hyvää tapaa saada nauha ilman poimuja paikalleen. Nyt ehkä uskaltaudun kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noh, we are all mad in here. tai minä vaan. Taitaa olla maaninen kausi menossa :)

   Se nauhan ompelu oli aika arsesta, mutta kun piti sen reunan tiukasti pöytää vasten eikä likuttanut mitään mihinkään niin sitten se onnistui. Niskat siinä hommassa meni jumiin, mutta nauha tuli nätisti

   Poista
 2. Tykkään näistä pehmeän lempeistä sävyistä tässä villaversiossa. :) - Ja pikkuisen kadehdin joidenkin tehokkuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvivärjätyissä on oma lempeä, vähän 70-lukulainen tunnelmansa. Arvaas mitä kaikkea olen jättänyt tekemättä kun olen virkannut?

   Poista
  2. Harmi, ettei täällä Bloggerissa ole Facen kaltaisia tykkäysnappuloita. Olisin ehdottomasti tykännyt ja peukuttanut tätä Morson komentin tehokkuus-osiota isosti.:D

   Poista
 3. Aivan ihanan lämpimät värit tässä versiossa. Ja tehokkuuden osalta komppaan edellisiä kommentteja, sulla on pakko olla vuorokaudessa enemmän tunteja kuin meillä muilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa on ilmeikkäämpää kuin puuvilla ja tämä on niin paljon kevyempikin. Kyllä niitä tunteja on mullakin 24 h, usko pois :)

   Poista
 4. näyttää todella ihanalta! onko tuo petrooli itsevärjättyä (millä????) vai kaupasta? en ole tuollaista väriä itse saanut aikaan millään. Meinaan se mun sophie's universe on myös itsevärjätyistä (sienillä & kasveilla) langoista tulossa, joten ihmettelen joitain sun sävyjä täällä ihan tosissaan... Ihania!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petroolit ja siniset ovat ihan kaupan lankoja. Kasvivärjätyt olen ostanut Hailuodon Puojista, minä en ite osaa värjätä. Värjätyissä on erilaisa vaaleanpunaisia, keltaisia, ruskeita, oranssia ja kaikkea niiden väliltä. Vihreät ovat valitettavasti vähemmistössä.

   Poista
 5. Melko tehokasta! :) Mutta on tosiaan aivan ihanat, lämpöiset sävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän tulee tämmöiset mausteiset värit, se toinen on sitten semmonen kirpeä karkki :)

   Poista
 6. Tällaiset keulimiset ja sutimiset ovat ihan suotavia! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten olisi vielä kaikkea mitä haluaisi neuloa. Varmaan kohta hankittava se toinen käsipari tai opeteltava virkkaamaan varpailla

   Poista
 7. Anonyymi23.37

  Mielenkiintoisen näköistä tuo uusi versio Sopiessa. Jätitkö toitaiseksi kesken sen aluksi alottamasi puuvillalankaisen?

  Minä lähdin hommaan vasta runsas viikko sitten puuvillalangoilla. Olen päässyt nyt 10. osan loppuun, joten uskon pääseväni vielä "aikatauluun". - Onhan minulla tullut joitakin kupruiluja, kun en ole ihan tarkkaan lukenut ohjeita enkä sitten viitsinyt purkaa. Pidän tätä nyt kokeiluna ja sitten ehkä joskus toisenlaisellla langalla...

  Terveisiä napapiiriltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä puuvillaistakaan ole tarkoitus jättää kesken. Muutaman tunnin kuluttua tulee lisää ohjeita ja sitten jatketaan niillä. Viimeisimmillä kierroksilla on ollut sen verran vähän tekemistä että olensaanut tehtyä kaikki kierrokset jo sunnuntaina aikana. Siinä on sitten kuusi päivää aikaa viritellä kaikkea muuta :) ensimmäistä voi aina pitää harjoittelukappaleena, toiseen sitten tietää mitä tekee ja mitä haluaa. Toki yhtenä vaikuttimena on saada tuota lankavarastoa pienemmäksi.

   Poista
 8. En minä pidä sinua ollenkaan kahelina.:) Minä olen jonkin aikaa jo olut kärmistynyt noihin puuvillaisiin virkkauksiini, ne eivät ainakaan mulla pysy niin hyvässä kuosissa kuin villasta tehdyt. En tiedä, onko sulla on vaikuttimena materiaali vai halu kokeila muita sävyjä - vai pelkästään lankavaraston vähentäminen, mutta nyt sulla on ainakin hyvät vertailulähtökohdat siellä. Tsemppiä pyttyyn! Mulla on kokeita tarkistettavana, käsityöt ovat olleet viikon päivät telakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vaikuttimet taitaa olla kaikki noi sun luetellut! Ja tänään julkaistu ohjeenpätkä näytti musta ihan tyhmältä, en halua tehdä sellaista. Pitää tässä pohtia että mitä tekisin siihen kohtaan, vaikka raitoja jos en muuta keksi.

   Poista
 9. Niin ja tuli vielä mieleen, että sinä(kin) pitänet tästä. Käypä katsomassa: http://digg.com/video/jon-snow-is-a-terrible-dinner-party-guest

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrsk! Do you have brothers? Hyrsk!

   Poista
 10. voi mahotonm kun on ihana, heräsipä mieleen että tällä mallilla tulisi kyllä ontelokuteilla aivan mahottoman koree mattokin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulisi komia matto, jos olkapää vaan kestää tämmösen virkkaamisen.

   Poista
 11. Kauniita värejä! Olet todella ahkera koukkujen ja puikkojen käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvaa ahkera sanalla maaninen, sitten ollaan lähempänä totuutta

   Poista
 12. Ihanat mehevät värit! Upea luomus syntymässä!

  VastaaPoista