sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2015

Puuh

Täällä on vaihteeksi vietetty synttäreitä eli aamusta asti leivottu ja värkätty. Huseerattu joka suuntaan. Paistettu kahteen kertaan kakun kuorrutemarengit, koska ensimmäinen otti ja paloi kun hetkeksi selkäni käänsin. 

Ja kun talossa on tovin aikaa ollut puolen tusinaa esiteini-ikäistä, sokerilla ylikuorrutettua pojan jolppia, niin hiljaisuus on käsin kosketeltavaa kun joukkue hajaantuu takaisin omiin koteihinsa. 

Minä taidan hajaantua tuonne sohvalle virkkaamaan. Sitä ennen kuitenkin näytän pienen vilauksen kirjoneuletakistani. Siinä olisi hiha numero kaksi menossa. Sitten olisi kaarroke, jonka jälkeen pitäisi tarttua saksiin ja leikata etukappale auki. Huh.

Pihajututkin vähän jo houkuttaisivat. Eilen tutkin postissa tullutta taimilehteä ja marketista ostin herneen siemeniä. Takapihalla on kuitenkin ihan reippaasti lunta, joten ei tässä vielä mikään kiire ole. Tarkasti jos kuvaa jaksaa syynätä niin huomaa että merellä on menossa pilkkikisat. 

10 kommenttia:

 1. Kauniit värit sait valituksi villatakkiin. Kaikki bileet on rankkoja, pientenkin. Ja jos joutuu vielä hommat tekemään kahteen kertaan, on se tietty tuplarankkaa. Onko Bertta mennyt norkoilemaan pilkkimiesten saaliita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tää vuosi synttäreitä aina kuukauden välein. Sitten saakin olla rauhassa loppukesään saakka, jos silloin sitten sattuu huvittaa juhlia omiaan. Bertta on tyytynyt vain kyyläämään kaikkea mikä on liikkunut takapihalla. Se ei niin ole kalan perään…. :)

   Poista
 2. Kauniita värejä neuleessa ja erityisesti noissa lasipalloissa. Olisi niin ihanaa, jos voisi laittaa kaikenmoista ihanaa näkyville, mutta ei ehkä vielä muutamaan vuoteen. Sitten, kun neiti täystuho tuosta hiukan järkiintyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipalloja on kerätty sieltä ja täältä. Vaaleanpunainen koristeilla on Roomasta, keltainen Suomenlinnasta ja sininen Ruotsin Skanssenilta. Loput kolme taitavat olla joulupalloja :)
   kyllä se järkiintyminen joku päivä tapahtuu, luulisin

   Poista
 3. Komppaan muita, kauniit värit on villatakissa. Jään innolla odottamaan lopputuloksen näkemistä. Ja onpa Oulussa vielä lunta! Täällä on ollut niin keväiset ilmat ja taitaa kaikki lumet olla jo sulaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on lunta ihan omiksi ja vaikka ihan lahjoitettavaksi asti. Kukkapenkissä on sellainen metrin kinos, joten turha tässä on vielä hötkytä yhtään mihinkään. Vähän kademieli meinaa herätä kun näkee miten maa on vihreänä etelä-Suomessa.

   Poista
 4. Kivat värit takissa, sinapinkeltainen on lempparini.

  Lunta on meilläkin, Herukan puolella. Leikkasin eilen omenapuun kilpalatvat nousemalla lumikinoksen päälle. Ajattelin pääseväni nyt helpommalla, keväämmällä olisi pitänyt hakea teekat varastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin käydä tuon lumikasan kimppuun lapion kanssa. Se on perskules sen verran hyvin jäätynyt että siinä on ja pysyy. Josko juhannukseen mennessä ois kadonnut? Tai ainaskin seuraavaan talveen mennessä :D

   Poista
 5. Anonyymi22.00

  Heippa Soile!
  Norjan poikien sukat on puikoilla, blogisi innoittamana :)! Minä en lakkaa ihmettelemästä, miten sinä ehdit tuon kaiken tehdä? Työ, perhe, koti, sen seitsemän käsityötä valmistumassa ja sen seitsemän valmiina. Sage-tunikan langat on vieläkin hankkimatta kun pelottaa aloittaa se työ...
  Blogisi on koukuttanut tyystin ja ilahdutat meitä seuraajia kyllä satasella käsityötaidoillasi. Kiitos mukavista hetkistä ja inspiraatioista :) kevätterveisin Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna kommentistasi! Se piristi kovasti tätä vähintäänkin väsynyttä aamua. Multa on aika usein kysytty että miten ennätän sen kaiken mitä teen. Vaikea sanoa, siinä se vaan sivussa tulee. Ehkä sitten jätän tekemättä kaikkea muuta, ei niin tärkeää :)

   Poista