maanantaina, helmikuuta 16, 2015

Tulppaanikriisi

Perjantai-iltana iski tulppaanikriisi. Peittovirkkuu alkoi olla 5. osan lopuillaan ja sitten iski tulppaanikriisi. Miksi, oi miksi olin virkannut keltaisia tulppaaneja? Enhän edes pidä keltaisista tulppaaneista. Vähän aika tuijotin virkkuuta ja mietin kuinka monta tuntia tulppaaninen tekemiseen ja varsinkin niitä seuranneisiin pitkienpylväiden ryppäisiin olikaan mennyt aikaa. 

Yön yli nukuttuani etsin langanpään ja kylmän viileästi purin useamman illan väkertämisen. Ja aloitin uudelleen. Tällä kertaa tuli vaaleanpunaisia tulppaaneja ja nyt on kaikki taas kunnossa. Pienestä se ihmisen elämä voikin järkkyä. 

24 kommenttia:

 1. Tuosta tulee kyllä ihanan yletön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yletön ja yltäkylläinen. Aikamoista värkkäämistä ja siksi kait niin kivaa puuhaa

   Poista
 2. Kivemmat noi pinkit sanosin mie myös. Ihanan värikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkit on paremmat. Joku mielenhäiriö kun tein keltaiset

   Poista
 3. Tästä tulee kyllä niin herkku! On noi vaaleanpunaset paremmat, turhaan et purkanut. Ei edes malttaisi odottaa millanen tämä on valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova hommahan se oli vääntää sama show kahteen kertaan mutta se kannatti. Näin on paljon parempi. Saat odotella vielä ainakin 14 viikkoa ennenkuin on valmista :)

   Poista
 4. Pinkkien kannalla minäkin. :) Mahtava työ tulossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkillä mennään. Seuraavalla kerroksella tehdään lisää tulppaaneita.

   Poista
 5. Minä sain eilen illalla valmiiksi vasta neljännen vihjeen. Ja ihan samaa mietiskelin vitosohjetta katsellessani, että onko noiden tosiaankin oltava keltaiset. Ehkä oranssia (mulla on sitä muuallakin)? tai sitten turvallista pinkkiä... ans kattoo nyt. Omassa työssä häiritsee liian voimakas violetin ja pinkin yhdistelmä kulmissa ja liian valjut keltainen ja vihreä....tai ehkä se on värien epätasapaino, on kirkkaita värejä ja vähemmän kirkkaita. Harkitsin eilen jo purkamista, mutta hillitsin mieleni. Jos ottaa vähän etäisyyttä, niin sinne hukkuvat iloisesti värikimaraan, eikä näytä yhtää niin pahalta, kuin yksittäisiä kohtia tuijotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niiden mikään pakko ole keltaisia olla :) minäkin vaan mennä posotin ohjeen mukaan ja sitten vasta ajattelin itse :) toki on välillä vaikeaa miettiä värien kanssa kun ei tiedä mitä seuraavaksi on tulossa. Ja tässä vaiheessa kierrokset alkavat olla sen verran pitkiä että riipii purkaa kovin paljoa.

   Toki tässä vaiheessa työtä katsoo sen verran läheltä että kaikki yksityiskohdat tulee syynättyä vähän turhankin tarkkaan. Valmiissa kokonaisuudessa ne tuskin haittaavat, tai mistä sitä tietää?

   Poista
 6. Apua! Hullu purkaja-nainen!
  Vaikka ymmärtäähän sen, että jos vaivaa, niin purettava on. Lopputulos on varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullu purkaja-nainen iski - silmukat vaarassa! Katso kuvat!

   Poista
 7. Aivan mielettömän hyvää jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsotaanpa millainen tästä muotoutuu

   Poista
 8. Ihailtavaa sinnikkyyttä ja kaunis työ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä paljon tekemistä, mutta kun jokaisella kierroksella kuvio muuttuu niin mielekiintä pysyy yllä.

   Poista
 9. Mitä yhdestä, keltasesta rivistä, mitä sen on väliä, kun muut on niin upeita värejä. Keltanen katoaa sinne kirkkaiden joukkoon. Olen ollut ennen keltaisvastainen ihminen, mutta siedättänyt itseäni ja nyt minulla on jo yksi keltainen pusero. Ihan ok, kun sävy on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkoi Mamba soimaan päässä :)

   Kaitpa se keltainen tulppaanirivistö olisi sinne sulautunut, mutta se vaan rupesi ärsyttämään niin paljon että katsoin parhaaksi purkaa. Jos ne olisivat ärsyttäneet valmiissa, niin se olisi ollut aikas huono juttu. Keltaisessa on monia ihan jees sävyjä, tykkään itse sellaisita tummista ja murretuista keltaisista, kirkkaankeltainen on no no.

   Poista
 10. Nostan hattua ahkeruudellesi ja perinpohjaisuudelle, itse tuskin olisin tuossa vaiheessa rohjennut ruveta purkamaan. Mutta täytyy sanoa että pinkki on kyllä parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se purkaminen ja uudelleen tekeminen vähän tympeeää. Tosin tällä kertaa se tympeys haihtui heti kun näki ensimmäisten pinkkien tulppaanien muotutuvan, näytti omaan silmään paljon paremmalta. Sinänsä hassua että näinkin pieni yksityiskohta joskus vaan hyppii liikaa silmille.

   Poista
 11. Näyttää vallan mahtavalta!
  Ja NIIN ymmärrän purkamisen. :) itselläni tosin olisi käynyt niin, etten olisi siihen heti pystynyt, joten työ olisi sen vuoksi maannut ensin kaksi vuotta, jonka jälkeen olisin joko purkanut sen kokonaan, tai sietänyt keltaisen.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi17.07

  Olen samaa mieltä kuin moni muukin, kannatti purkaa! Pinkeistä tulee jopa enemmän mieleen tulppaanit :)

  VastaaPoista
 13. ihana kriisi! ja kyllä: pinkit tulppaanit näyttävät paremmilta tuossa värikombossa kuin keltaiset!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi14.31

  Niin, ymmärrän. Sielu ei anna rauhaa ennen kuin korjaa "virheen". Ja siihen asti se pyörii mielessä tyyliin "ootko ihan tosissas? Tollaseksikko meinaat jättää? Ja sitä tuijottelet sitten loppu elämäsi ajan!" :) helpommalla pääsee, ku purkaa ja tekee uusiksi.

  VastaaPoista