keskiviikkona, helmikuuta 25, 2015

Päättelykykyjä kaivataan

Ei mitään Sherlock-tasoista päättelykykyä kaivata, mutta langanpäitä pitäisi saada piiloon. Sain eilen illalla Sophie-peiton 7. vihjeen valmiiksi, olin siis nopea tai pakkomielteinen. 


Nyt tulppaanit ovat vaihtuneet ruusuihin ja tuonne kulmaankin on ilmaantunut jonniinmoinen horsma. Kirjotut kiinantossut ovat Gudrunilta, ihanat, tulispa kesä.

Taidan jatkaa sukkien parissa tai oishan mulla yksi kirjontatyökin. Siinä on vaan niin pahuksen pieniä pistoja, että jouduin nörtymään ja lainaamaan siipan lukulaseja. Nillä kaikesta tulee yhtäkkiä valtavan suurta, mutta sivuille ei uskalla vilkuilla yhtään tai huimaa.  

31 kommenttia:

 1. Vau, upea! Mä oon vieläkin tekemässä viitosvihjettä. Joudun purkamaankin. Mutta tän näkeminen innostaa jatkamaan virkkaamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko sullakin vääränvärisiä tulppaaneja :) ruusujen jälkeen huomasin että oli yhdellä peiton sivulla tulkannut ohjetta vähän luovasti, mutta päätin olla purkamatta, sitä kohtaa kukaan huomaa.

   Poista
  2. Eiku tein ärsyttävän virheen tulppaanikierroksella ja sitten sitä seuraavalla useamman. Purin sitten sen sitä seuraavan kerroksen ensimmäiseen virheeseen asti ja tulppaanikierrokselta katkaisin langan virhekohdasta, purin ja virkkasin uudestaan vain siitä kohti. Tuli ehkä enemmän pääteltäviä lankoja, mutta eipähän enää ärsytä silmää se virhe. :)

   Poista
 2. Mahtavan näköinen. Laitoin sinulle kysymyksen yhdestä mallista sinun sähköpostiisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laitoin sinulle paluupostia. Toivottavasti löydät kirjan.

   Poista
 3. Se on upea! Minäkin olen Ladetsun tavoin viikolla viisi. Pannahinen kun taas taitaa olla lankojen hankinta edessä vaikka kuinka koitin hamstrata. Ne ohjeen alussa olevat määrät/väri ei täsmää minun käsittelyssä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi kans hankkia lisää lankoja, mutta kun ei vielä tiedä että mitä väriä tarttetaan jatkossa. Se on tämän produktion hankalin puoli. Ohjeen langat ovat kaikki eri paksuisia,joten niitten määrien perusteella ei kyllä voi sanoa mitään.

   Poista
 4. Tuossa on kyllä jotain tosi vanitsevaa. Melkein tekii mieli aloittaa itsekin, mutta voisi ehkä olla aika epätoivoista päästä rytmiin mukaan tässä vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä rytmiin pääsisit. Vihjeitä on tullut 7 ja niitä tulee yhteensä 20, eli ei olla vielä edes puolessa välissä. Ja ohjeethan on tästä ikuisuuteen asti saatavilla. Ravelryssä on kiva katsoa toisten valkkaamia värejä, minä olen niin tylsä että teen ohjeen mukaisilla väreillä, mitä nyt keltaisia tulppaaneja vastaan pullikoin

   Poista
  2. Pitää harkita... EI sitä tiedä, jos tuollaiselle ois ihan ehdoton tarve yhtäkkiä.

   Poista
 5. Aivan ihana <3 voikun itselläkin riitäisi kärsivällisyys tämmöisiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on oikeastaan aika kivaa se että kerran viikossa tulee 7-8- kierroksen ohjeet. Silloin urakka ei tunnu niin valtavalta ja jaksaa posottaa loppuun saakka

   Poista
 6. Norppanen6.20

  Ihana! Kyllä sinä osaat :) Tossut ovat myös söpöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuot tossut oli ihan pakko ostaa. Varsinkin kun edelliset kiinantossut olivat lahoamispisteessä.

   Poista
 7. Anonyymi9.02

  Kiitos sinun, olen opetellut virkkaamaan. Enpä uskonut sen tapahtuvan englanniksi, mutta näin sitä näköjään oppii. Nyt mennään viikolla 6. t. Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ei se virkkaaminen englanniksi ole yhtään sen hankalampaa. Ainoa vaan että pitääolla tarkkana siitä käytetäänkö ohjeessa englannin vai amerikan termejä. esim. enkun treblecrochet on pylväs ja amerikassa pitkäpylväs. Tämä minulle kerran karvaalla tavalla selvisi...

   Poista
 8. Tää on kyllä niin upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä on ollut tosi kiva tehdä.

   Poista
 9. Upea peitto ja hurmaavin kuvioin ja mahtavat värien kirjo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väritys on kyllä aika runsas ja mellevä. Sellainen karkkipelto

   Poista
 10. Todella herkullinen peitto. Ihan melkein on kesä kun sitä ja noita sinun tossuja katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta voitaisiin jo ihan hyvin hypätä kesän kynnykselle :)

   Poista
 11. Minä jotenkin luulin, että noita isoja kukkajuttuja tehdään tähän useampia, mutta niitä tuleekin vain yksi ja ympärille kasvatetaan sitten sitä universumia, niinkö? Melko mellevä siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tässä on vain yksi pala jota kasvatetaan universumien reunoille. Aikas painava alkaa olla. Sain just autossa 8. vihjeen loppuun.

   Poista
 12. Hurmaavat värit ja aivan ihania pikkuyksityiskohtia. Ei voi muuta kuin todeta että todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelija on teynyt monia pieniä yksityiskohtia, joita on hasuka virkata. Jotkut tavan raidat olisivat saaneet minun jo kyllästymään

   Poista
 13. nina13.20

  Peittosi on upea. Sen innoittamana päätin itsekin osallistua projektiin. Kiitos (ehkä) vinkistä. Nimimerkillä Ai pitääkö koira viedä päivittäin ulos - mamma ei nyt ehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aika koukuttava. Ihan hyvä että vihjeitä tulee tiputellen niin välillä kerkiää tekemään jotain muutakin :)

   Poista
 14. Anonyymi17.19

  Upea projekti, toivottavasti vihjeet pysyvät netissä, sillä olen suunnitellut kesäksi torkkupeittoprojektia.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskoisin että ohje pysyy netissä täältä ikuisuuteen. Tai voithan jo nyt napsauttaa joka ohjepätkän perästä sitä print friendly nappia ja tallentaa itsellesi pdf-tiedoston? Ei tartte sitten enää ettei ohjetta?

   Poista
 15. Anonyymi23.02

  Olen seurannut blogiasi jonkun aikaa, ja monien muiden tapaan jatkuvasti ihmetellyt miten joku voi ehtiä tämän kaiken!
  Mutta noista tossuista tuli mieleen että löysin Gudrunin alunperin tämän blogin myötä ja ihastuin - pitäiskö sieltä vaikka vaatia provikkaa minun tilauksista tai jotain..? ;)
  -AP

  VastaaPoista