lauantaina, helmikuuta 14, 2015

Kieroon kasvanut

Kuvien lapsi lienee normaaliuden rajoissa, mutta paita on kiero kuin mikä.

Askews Me Sweater
Malli: Askews Me Sweater, Stephen West
Lanka: Drops Nepal, oranssi, pistaasi, vaalean vaalean siniharmaa ja tumman harmaa
Puikot: 4 mm, kait
Fiilis: noh, lapsi tykkää

Villiinnyin vallan tämän kaksivärisen briochen kanssa. Varsinkin pyörönä sitä oli erinomaisen helppo neuloa. Vähän luulen että tässä neuleessa hauskinta oli se matka, tekeminen. Lopputulemasta en tosin ole varma. Mutta jos lapsen mielestä tämä on hyvä ja lämmin ja kaikkea mitä toivoa saattaa niin silloinhan se on sitä.

Malli on kyllä taattua Steppe-setää: venkoillaan sinne sun tänne ja takaisin. Malli oli tehty aikuisten mitoituksella, joten otin lähtökohdaksi koon XS ja tiukemman tiheyden. Toki käyttämäni lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa mutta silti sain tiheydeksi 16/10 ohjeen 14/10 sijaan.

Kainaloiden alle loin puolet vähemmän lisää silmukoita kuin ohjeessa. Samoin tein etukappaleen levennyksen kaveriksi takakappaleelle kavennuksen. Poikanen kun on sen verran hoikkonen  ettei extraleveää paitaa tartte. Paitaa voi periaatteessa käyttää kumminpäin vaan. Vaikka nurjapuoli päälle päin jos haluaa. 

Saunakissa-Bertalta lämpöiset ystävänpäivätervehdykset!

13 kommenttia:

 1. Minusta tuo on NIIN hieno! Ymmärrän poikasi fiilikset ihan täysin: huippu. Turskatti, ettei nämä mun vekarat innostu neuleista oikestaan ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vähän tuntuu errä mun pojat huijaa mua. Jos neulon niille jotai niin ne kohkaa siinä ympärillä että milloin on valmista, eikö vieläkään ole valmista. Samalla kehuvat kuinka hienoa on tulossa. Sitten kun se on valmis, kehutaan taas, muttei niitä sitten koskaan omaehtoisesti käytetä. Hmmm. Pitäisköhän tästä päätellä jotain?

   Kiitos vielä siitä mekkobongauksesta! Se oli tosi hieno juttu!

   Poista
 2. Onpa upea! Ja näkee, että kaveri, jolle on tehty, tykkää siitä tosi paljon :D Asennetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikin tuota pakkasta taas, joten paitskin voisi päästä käyttöön. On sen verran paksu että lämpimillä kelillä on tuskasen kuuma. Poika tykkäsi poseerata, ei tarvinnut edes sanoa että nyt tai näin.

   Poista
 3. Wohoo! Arvasin oitis, että oli Sedän mallista kyse. Ihana kun asusteet, tyyli ja asenne kuvissa ovat kuin alkuperäisissä ikään <3 Ja tyytyväinen käyttäjä on se tärkein määre työn onnistumiselle. Täys kymppi siis!
  Suloinen saunakissa, kaunis kuin mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kait sitä mitä mieltä ite on lopputuloksesta jos käyttäjä tykkää? Steppen mallit kyllä tunnistaa ja niitä on hauska neuloa kun aina tapahtuu jotain yllättävää. Bertta on kova saunomaan, muuttuu nesteeksi luokiteltavaksi lauteilla.

   Poista
 4. Ihana villapaita; menee vähän sinne ja tänne. Tosi hauska. Malli, nyt tarkoitan sitä paidan sisällä olevaa mallia, osaa kyllä poseerauksen! Jotenkin näyttää, että Bertan pää olisi irti. Miten se muka voi noin olla? Kissat ovat kummallisia venkoilijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika oliniin innoissaan kun pääsi poseeraamaan, minä vain yritin pysyä perässä :)

   Bertalla kykkä on pää paikallaan, vaikka kuvassa se kyllä näyttää suht irtonaiselta

   Poista
 5. Hieno paita ja hienot poseeraukset! Stephenkin oli tykännyt ja jakanut kuvan paidastasi facebook-sivullaan, huomasitkos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sain viestiä niin ravelryn kuin tekstarillakin että facebookissa ois kuvaa, itekun en siellä ole. Poika oli vähän hämmästyksissään että mitäs hän facessa, oli kuitenkin aika innossaan saamastaan huomiosta.

   Poista
 6. no huhhuh!!! pikkumies näyttää varsin tyytyväiseltä. Mutta onhan tuo malli taas aika Stephen-setää... ei siinä - hauskahan tuo on, ja sopii kantajalleen hyvin, mutta omat retaleet on niin hyvin muistissa että pysyttelen jonkin aikaa pois stephenin mallisivuilta....:_D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Steppe-sedän mallit aiheuttavat varmaan monenmoisia tunnereaktioita. Onhan ne jotkut aika....jänniä. Kuitenkin ihailen millaisella pokalla se mies tekee mitä vaan, varmaan välillä ihan vaan ärsyttääkseen. Eivät ainakaan ole mitäänsanomattomia :)

   Poista
 7. Tosi magee paita!!!

  VastaaPoista