torstaina, tammikuuta 01, 2015

Suunnitelmia

Ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2015! Olkoon se parempi kuin mennyt vuosi.

Erinäistä suunnitelmaa olen saanut aikaiseksi, lähinnä mitä neuloa kantilta ajateltuna. Työpöydällä odottaa yksi harmaa, että saisin inspiraation ommella toistakymmenta pikku hakasta paikalleen. 

Varsinaisten keskeneräisen top yksi listalla on punainen paita isommalle pojalle. Se oli jo eilen illalla helmapituudessa mutta totesimme sitten että on aika slim fit, joten purin kaiken kainaloihin saakka ja nyt jatkan vielä hetken raglanlevennyksiä. Paita olisi kyllä ollut sopivan väljä tuolle pienemmälle. Mallina on Tincanknitsin Flax, josta erittäin isona plussana laaja valikoima kokoja. Lankana Wollmeisen DK merino, sävynä Dunkle Kirsch.

Seuraavana listalla on Heidin Kirrmaierin suunnittelema Climb Every Mountain. Langaksi ajattelin Sprig-paidasta purkamani sinapinkeltaisen Wollmeisen. Sain jopa jo aikaiseksi kylvettää kikkaraiset vyyhdit uusiokäyttöä varten. Ihan täyttä varmuutta langan riittämisestä ei ole, mutta katsotaan. Eletään vaarallisesti. 

Myös Veera Välimäen Vintage Highway takki voisi olla aika näpäkkä. Langaksi voisin laittaa vaikkaa hyllyssä hyvin hillottua Madelinetoshia, Glazed Pecan taisi olla sävyn nimi. Siinäkin voi toki riittävyyden kanssa tulla juttuja. Eikä taida tiheyskään ihan napata. Edelleen, eletään vaarallisesti. 

Erinäisiä synttäreitä on tiedossa, joten niitä varten sitten pitää kehitellä hyshysneuleet, samoin lapset ovat vihdoinkin tajunneet miten hyviä lapaset ovat! Ja tämä oivallus johtaa tietty siihen että lapasia pitäisi suoltaa ihan solkenaan. 

Yksi itselle mieluisa lapasmalli olisi Natalia Morevan Da Vinci Cat. Natalialla on muutenkin aivan mahtavia kirjoneulemalleja.

Pipopuolella taas Strikkekistan Konglelua-malli olisi jotain ihan uutta. 

Jotta monenmoistahan sitä oisi. Tekemistä vaille valmiita. 

11 kommenttia:

 1. Hyvällä mallilla asiat siellä. Kyllä noilla uusi vuosi polkaistaan käyntiin. Tuota pipoa olen arponut minäkin, se olisi todellakin jotain ihan uutta. Kauheasti kaiikea ihanaa neulottavaa, turskatti, kun käsiä on vain kaksi! Minä keksin, että Taito shop myy Léttlopia ja sitähän piti ostaa. Jos oikein muistan, niin Kirrmaieria siitä on tulollaan. Tuo linkittämäsi Kirrmaier on mennyt multa ohi; todella kivan näköinen on tuo! Niin ja hyvää uutta vuotta vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää käsien riittämättömyys on kyllä vähän ongelma. Ja se että aina löytyy toinen toistaan kiinnostavampia juttuja mitä tehdä. Tuo Kirrmaierin paita oli siitä hauska etten innostunut ollenkaan tuosta mllikuvasta, mutta sitten yksi projektikuva avasi mallin parhauden ihan toisella tavalla. Taas kerran yksi Ravelryn loistava ominaisuus, kun voi katella mitä muut ovat saaneet aikaiseksi samasta mallista. Tuohon pipoon olisi langatkin.

   Poista
 2. Anonyymi13.32

  Hengästyttävä lista. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii muistaa hengittää tasaisesti. Näitten ei onneksi tartte olla huomenna valmiina :D

   Poista
 3. Kivat ja houkuttelevia mallia sinun linkien takana. Tekis 1 tai 2 niistä mieli kokeilla. Minä yritän saada silloin tällöin jonkun ufon valmiksi, uusien aloituksien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kva jos sait inspistä. Kuten olen joskus todennut niin kaikki valmistuu silmukka kerrallaan. Joidenkin kanssa menee kauemmin aikaa toisten kanssa yks hujaus ja se on siinä.

   Poista
 4. Huh, syke nousi jo listaa tutkiessa. Aika kivoja malleja kieltämättä aloitettavana. :) Itselläkin on hetken kadoksissa ollut neuloosi löytänyt tiensä talouteen. Saa nähdä missä vaiheessa alkaa tulla valmistakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näillä ei ole mitään tiettyä päivää kun pitäisi olla valmista :) ovat valmiita sitten kun ovat, tai ovat olematta.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Mistä langasta sä kudot lasten lapaset? Tuntuu että meillä ei tarvi kuin piipahtaa ulkona niin jo on lapaset nukassa ja muodottomia. Hyvät neuvot kalliit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimmat lapaset ovat Dropsin Limasta. Menevät mukavasti huopaisiksi kun tuolla ulkona möyryävät lumessa. Lapaset kannattaa neuloa suht tiukkaan niin pysyvät paremmin kuosissaan. Sitten kantsii kokeilla myös että huovuttaa lapaset. Kaikkea missä lukee supewash kannattaa vältellä, ne yleensä venyvät ihan holtittomasti kastuessaan.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Tiukkaan olen kutonut, mutta tuota superwashia en ole tajunnut. Siis kokovillaista, gotcha! :)

   Poista