lauantaina, tammikuuta 17, 2015

Pitkiä pellavia

Vaikkei se taida ihan vielä laskiaisen aika ollakaan. Laskiaspullaa tosin on jo syöty.

Flax
Malli: Tin Can Knits, Flax
Lanka: Wollmeise merino DK, kaksi vyyhtiä sävyssä Dunkle Kirsch
Puikot: 4 mm
Fiilis: jeppase jee

Kaikista eniten olen iloinen siitä, että tästä langasta vihdoin ja viimein tuli jotain. Olen tätä useampaakin otteeseen yrittänyt kaupustella eteenpäin, kaksi vyyhtiä kun on vähän vähäsen aikuisen neuleeseen. Sitten tajusin, että onhan tässä taloudessa kaksi lapseksi luokiteltavaa henkilöä. Niiden paitaanhan tämä määrä riittää just. Eikä paljoa tähteeksi jäänytkään.

Mallista sen verran että Flax on simppeli ylhäältä alas neulottava paita. Kokoja on vauvasta vaariin, joten joku tomerampi tuotantotehdas kikertäisi koko perheelle samanlaiset. Minä taisin ottaa lähtökohdaksi koon XS, jota sitten vähän tuunasin isommaksi ylimääräisillä raglanlevennyksillä. Ainoa mitä olisi kaivannut niin niskan muotoiluja. Oishan ne voinut tehdä vaikkei niitä ohjeessa ollutkaan. Olin vain laiska. 

Wollmeise merino on tosi kivaa neulottavaa ja ainakin nämä vyyhdit olivat tosi tasavärisiä. Vain helmassa menee muutama tummempi raita. Väri on kuvissa ihan mitä sattuu. Sävy on tumma punainen. Lankahan on hyvin puuvillamainen, joten sitä voi pitää vaikka ihoa vasten eikä taatusti kutita.

Tälle pojalle ei tosin enää kovin kauaa lasten kokoja neulota. Nyt jo tuntui siltä että tehdään ihan aikuisen koko. Eikä paita enää valmistukaan parissa illassa tosta noin vaan. 

9 kommenttia:

 1. On se vain hyvän näköinen neule. Ja pitäähän sitä neulojan lapsellakin olla WM- paita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä että tuli hillottus näitä(kin) vyyhtejä. Ja pitää lapsillekin olla kunnon lankaa. Paidallehan on sitten seuraavakin käyttäjä olemassa kun tällä lapselle pieneksi jää.

   Poista
 2. Hui, miten lapset kasvavat! Ja Bertta heti asemissa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että nämä venyvät silmissä! Jatkuvasti saa hakea housuapaitaa etteivät nilkat vilku. Berrta oli tietysti muksna säpisemässä, kuinkas muutenkaan

   Poista
 3. Kaunis paita! Väri näyttää kuvissa tosi kivalta, tosin en ole nähnyt sitä livenä koskaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, väri on selainen mehevä tumman punainen, joskin se yritti muutamissa kuvissa olla pinkki...

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mä olen myös ollut aika järkyttynyt, kun vähitellen voi jo lapselle laittaa aikuisten kokoisia vaatteita päälle vain pienin muutoksi, täällä tosin toistaiseksi kutistamisen suuntaan. ;) Ja villapaita on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kasvaa ihan kauheaa vauhtia. Ennen kesää ostetut housut ovat nyt puoleen väliin pohjetta, paitojen hihat 3/4. Kohta tuolle isoimmalle varmaan saa tehdä/ostaa jo aikuisten kokoja.

   Poista