tiistaina, tammikuuta 06, 2015

Jos et ole kiltisti, neulon sinulle slipoverin

Kamalimpia uhkauksia mitä ihmiselle voi esittää!

Kas, sitten eräänä päivänä neulot itsellesi, ei ihan slipoveria, mutta liivin kylläkin. Kaikkea sitä.

Graeg

Malli: Graeg, Veera Välimäki
Lanka: Uncommon Everyday Sport, sävyssä Smudge, 300 g
Puikot: 4 mm
Fiilis: jes jes


Tämä malli nyt vaan iski jotekin kuin tuhat volttia ja sitä oli pakko päästä neulomaan ihan hetijustnyt. Silmukat loin jo neulebussissa kotimatkalla, todetakseni että kaikki piti purkaa. Olin toiseen etukappaleeseen neulonut lankaa toiselta vyyhdiltä, siltä nelikon ainolta, joka olikin vaaleampaa kuin muut. Höh.  

No, tämä purkaminen oli vasta alkua. Koska en totellut ohjeessa annettua tiheyttä, anarkisti, niin eihän se sitten ihan kertaheitolla onnistunut. Ensin tuli napapaita. Sitten pistetiin enemmän pituutta. Tässä välissä tein hihat ja kauluksen,ja kun lankaa oli vielä hyvin jäljellä, niin tempasin helman kolmannen kerran auki ja neuloin langan mahdollisimman loppuun. 

Takakappaleelta jätin pois sen vekin ja en sitten laittanut edes helmaan niitä lantiolevennyksiä kuten mallissa oli. Toki toivon että olisin tehnyt leveyden L-koon mukaan. Ei tämä nytkään mitenkään kirraa, mutta koska tiheys oli mitä oli, niin tämä on nyt ehkä lähempämä S-kokoa. 


Lanka on jumalaisen ihanaa. Onneksi se yksi vaaleampi vyyhti jäi täysin koskemattomaksi, koska nyt voin tehdä sitä esim. pipon tai jotain muuta. 

Ainoa mikä harmittaa on tuo kiinnityssysteemi. Niitä pikkuhakasia kun kiinnittelee niin silmät ovat kierossa vielä viiden minuutin jälkeekin. Vetoketju ois kait yksi vaihtoehto, mutta jotenkin en tykkää neuleista vetskarilla. Olen rajoittunut. 

26 kommenttia:

 1. Mä katsoin tätä ohjetta Veeran joulukalenterista ihan sillä ajatuksella, että tässä varmaan on joku järki, jota en vaan ymmärrä. Mutta olihan siinä; tällä tavoin hameen kanssa se on ihan täydellinen! Upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla varmaan se järjen valo himeni mallin nähdessäni. En osaa selittää mikä tässä minua kiehtoi. Ehkä ne oli noi saumat, jotka tehtiin tarkoituksella mahdollisimman näkyviksi. Aika kumma syy ihastua?

   Poista
 2. Aivan upea! Olen ehkä katsonut sitä Thronesia vähän liikaa, mutta mulla tulee rintahaarniska mieleen.:D Koetan hokea itselleni, että nyt just en voi aloittaa uutta, en voi aloittaa uutta... Eikä ole onneksi ihanaa lankaakaan! Mutta jonoon, mars, tämä ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se Veera siinä kuvauksessaan kirjoitanut jotain haarniskasta? Sellaista luonnonharmaata tummaa karstalankaa? Aikas mellevä ois!

   Poista
  2. Oijoi, että kuulostaisi hyvälle!

   Poista
 3. Nätti! Ei ollenkaa slipoveri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slipoveri, onneksi en ole ihan niiiin sekasin vielä..luulisin :D

   Poista
 4. Upea! Tuo on kaukana niistä kamalista slipovereista, joita äiti ja mummo kilpaa neuloivat meille viattomille lapsille. Koko sana slipoveri on ihan kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slipoveri sanassakin on kyllä jo tietynlaista tunnelatausta havaittavissa. Eikä mitenkään postitiivista.

   Poista
  2. Anonyymi22.12

   Äläs nyt, Olen monta kertaa miettinyt, että slipoveri olisi hyvä paitapuseron kanssa, jos takki on liian lämmin. Kun kerran kasvihuoneilmiö uhkaa tehdä paksummat neuleet tarpeettomisksi. Tekisi Rowanin tweedistä, kirjoneuletta, suht matalia mallikertoja, hyvät vartalomuotoilut. OP

   Hiano se on.

   Poista
  3. No niihin nummillavaetelutweedehin slipoveri hienolla fair isle kuvioinnilla sopii kuin nenä päähän. Mulla on vaan mielessä ne vähän ankemmat sliparit, vähän liian isot ja kiristävä v-aukko. sekä yleensä rumat värit :)

   Poista
  4. Anonyymi15.38

   Eihän sitä tarvitse niin tehdä, tiedän kyllä tämän ala-asteen eläkeikää lähenevä mies -look - sliparin. Tiijän tiijän. Ja väritkin saa valita itse jurst niin karkiksi kuin haluaa. Niin ja resorit voi tehdä joko valepalmikolla tai palmikollla.

   Kaikki on sen syytä, ettei Oulussa ole nummia, ja siellä on kuulemma vain yksi mäki, en ole nähnyt sitäkään. OP

   Poista
 5. Tuossa on kieltämätä jotain keskiaikaista tunnelmaa. Tietty sisällä oleva pitkähiuksinen linnanneito vahvistaa vaikutelmaa. :) Mutta hirmu kaunis liivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnanneito :) olisipa muuten mahtavaa osata tehdä sellaisia hienoja lettikampauksia kuin niillä linnanneidoilla on tai esim. Gamesissa on.

   Poista
 6. Aivan ihana, näyttää paljon istuvammalta kuin tuo varsinainen malli! Minäkin jättäisin vekin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vekki ei puhutellut minua. Ja se on helppo jättä pois, se kun jättää tekemättä

   Poista
 7. Haloo! Minäkin satunnainen kävijä peukutan täällä tälle sinun kauniille luomuksellesi , enkä tuolle alkuperäiselle. Veikki veks joo, niin on parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että Veera on suunnitellut tämän mallin, niin sitten siitä pohjalta voi versioida omiaan.

   Poista
 8. Tuo vain on aivan ihana! Olen ihan samaa mieltä, että tuohon ei vetoketju sovi.
  Pitäisi jaksaa taas itsekin tehdä jotain suurempaa. Viime aikoina on tullut tehtyä vain kaikkea "tarpeellista", eli must-have-käyttövaatetta lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen neulonut isommalle lapselle paitaa ja kironnut että nykyisin sille pitää tehdä jo niin suurta, että kestää ihan yhtä kauan kuin aikuisenkin vaatevermeen kanssa. Kaukana ovat ne ajat jolloin lapsen paidan pyöräytti parissa illassa.

   Poista
 9. Anonyymi16.48

  On kyllä tosihieno liivi, hienompi kuin alkuperäinen, vähän siitä paranneltu versio. Oletkos ajatellut norjalaistyylisiä isompia hakasia? Ne on vähän helpompi kiinnittää kuin nuo pikkuhakaset ja käyvät kuin korusta vaatteessa. Minussa on sen verran harakkaa, että tuollaiset koristukset viehättävät.

  Ulla

  VastaaPoista
 10. Anonyymi11.56

  On kyllä kaunis "slipari." Toimisko nyöritys tai jonkinmoinen tamppisysteemi???? Jos laittaa nyörit, niin vois vain vetää pään yli päälle. Vielä kun sais omiin puikkoihin vauhtia....ja valmiiksikin jotain. Olet taitava! Terveisin Tilda

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis! sopii sulle ihan mielettömän hienosti. Ja täytyy sanoa että tuo hakassysteemi ainakin kuvissa näyttää hyvältä. Voin kyllä kuvitella ettei välttämättä sieltä käytännöllisimmästä päästä normielämässä mutta kaunis!

  VastaaPoista