tiistaina, joulukuuta 09, 2014

Nytpä tahdon olla mä...

…oman kodin laittaja. Ja helpoitenhan kodin rakentamiseen pääsee käsiksi kun hankkii kilon verran piparkakkutaikinaa. Joku HC-tyyppi varmaan tekisi vielä taikinankin itse. Täällä kuitenkaan ihan niin sekaisin olla. 

Taikinan kaveriksi iso kasa pikeeriä, tai kodikkaammin: tomusokeritöhnälaastia. Tämän tahnan tein silviisiin, että pistin kulhoon kaksi kananmunan valkuista ja kaksi desiä tomusokeria. Vispasin ne kiiltäväksi tahnaksi ja sitten lisäsin teelusikallisen etikkaa ja pikkuhiljaa desin erissä tomusokeria. Etikka auttaa töhnää kovettumaan nopsemmin. Sitruunamehukin käy. Kun töhnä alkoi olla jo suhta paksua, lusikoin siitä erän pieneen minigrip pussiin koristelua varten. Ei kannata muuten tunkea liian täyteen, koska sitten töhnä pursuaa myös pussinsuusta ja sitten ollaan ongelmissa. Jatkoin tomusokerin lisäämistä kunnes tahna oli jo aikamoista jankkia, tätä paksumpaa käytetään sitten kasaamiseen.

Koristelin osat lappeellaan ennen kasaamista. Kasaamisessa piti apuun hälyyttää toiset kädet, jotka pitelivät päätyä pystyssä sillä aikaa, kun truuttasin laastia kylkipalaseen. Sitten rakennustyömaa pysyikin jo itsekseen pystyssä. Lopuksi vielä tomusokeria yltympäriinsä lumeksi. Ja kas, talo oli valmis!

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan mökinlaittaja olet. Kaunis on vaan eikö lapsoset halunneet karkkikoristeta.Mitä Bertta mökistä tuumasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berttaa kiinnosti vain siinä vaiheessa kun leikkasin paperista kaavoja ja mallailin niitä. Pojat eivät jaksaneet osallistua koristeluun, tekivät lopputaikinasta kettuja ja nalleja

   Poista
 2. Kaunis mökki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan hyvin onnistui ilman kommervenkkejä. Mitä nyt pikeeri pursusi tuutin väärästä päästä...

   Poista
 3. Sulla on siellä jo ihan joulu! Pikeerilläkö sinä kokoat talot? Mulla ei oo tullut semmoinen mieleenkään, tyhmä minä, vaan on hoidettu sekin homma vaikeimman kautta. Ja ostin muuten uuden Mollie Makesin ja siellähän on ne sun edellisen postauksen virkkuujutskat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikeeriä käytin laastina. Kun tekee tarpeeksi tymäkkää eikä unohda etikkaa niin se tökötti on kuin pikaliman ja muurilaastin sekoitus. Jämähtää hetkessä.
   Ja mitä nalleen ja pupuseen tulee niin Mollie Makes, kyllä, siitä se idea lähti

   Poista
 4. Valtavan upea pytinki! Hieman tulee meidän mökki mieleen, semmoinen kesämaja kaupungin mailla. Tarpeeksi valoisakin, kun on paljon ikkunoita. Bambit taitaa mennä kohta sinne sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on oikeastaan aika kiva tehdä, varsinkin kun kasaa pikeerillä eikä sulatetulla sokerilla. Sen kanssa aina paloi sormet

   Poista
 5. Anonyymi1.31

  Hieno on pirtti, minen saisi tuommoista aikaiseksi, ko ne piparit olis syöty jo ennen kassaamista. Vuan o pelottava kokosii mehtäneläimiin, valakohäntäpeuroja, vai mitä lie. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä yleensä syödään jo taikinaa sen verran reippaasti että hyvä jos uuninpellille jotain saadaan :) Niin ja nuot peurat, ne ovat niitä harvinaisia jättiläisvalkohäntäpeuroja.

   Poista