lauantaina, joulukuuta 13, 2014

Kettusen kuvaamo

Herra Kettusella oli pieni valokuvaamo. Hän oli kuvannut oman kylänsä asukkaiden, ja kauempaakin tulleiden, muotokuvia jo ties kuinka kauan. Iltaisin, kuvaamon mentyä kiinni, hänellä oli tapana keittää iso pannullinen teetä ja istua studiossaan, jonka seinälle hän oli ripustanut jokaisen ottamansa muotokuvan. Kettusesta oli mukava muistella kuvien henkilöitä, vaikkapa rouva Hiirtä ja hänen 15 vilkasta lastaan, joista kuvaan oli päätynyt kaksitoista kokonaista ja kolme puolikasta. 

Eräänä iltana hän huomasi, että kahdella henkilöllä oli kuvissa rusetit. Kettunen nousi ylös nojatuolistaan ja järjesteli kuviaan niin, että nämä kaksi kuvaa olivat vierekkäin. Neiti Kani, Kettunen muisteli, hän taisi mennä yliopistoon lukemaan matematiikkaa. Mitähän neidille nykyisin kuuluu? 

Toisessa kuvassa oli herra Karhunen. Hän asui edelleen kylässä ja tarhasi mehiläisiä. Se hunaja oli taivaallisen hyvää paahtoleivän päällä!

Kettunen istuutui alas nojatuoliinsa ja siemaisi teetään. Hän ajatteli, että jos herra Karhunen ja neiti Kani menisivät naimisiin niin minkälaisia heidän lapsensa olisivat? Hymyillen Kettu nukahti nojatuoliinsa ja näki unta pitkäkorvaisista nalleista puputtamassa porkkanaa, mehiläisten unettavan tasainen surina taustalla.

13 kommenttia:

 1. Toivottavasti Kani ja Karhu vievät mahdolliset pienokaisensa kuvattavaksi Kettuselle, niin saadaan nähdä minkälaista jälkikasvua sieltä syntyy. Ainakin molemmat vanhemmat ovat hyvin herttaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä kohtaavatko matemaatikko ja mehiläistarhaaja toisiaan. Ja jos kohtaavaat niin syttyykö kipinää.

   Poista
 2. Voi ihanuus. :) Hirmuisen somia otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on aika söpösiä. Ja mulle tuli jo ideaa parista toisestakin tyypistä. Saas nähdä milloin he pääsevät Kettusen kuvataviksi

   Poista
 3. Voi miten ihanat otukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä oli tosi kiva tehdä!

   Poista
 4. Onpa nää niin söppäniä! Mistä sait idean näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimmassa Mollie Makes-lehdessä oli näitten ohje. Olivat niin lutuisia että oli pakko keskeyttää kaikki muu.

   Poista
 5. IIK miten söpöjä! Aivan ihanat viimeisitelyt noilla väreillä ja hopealangalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin että sille hopeavirkkauslangalle tulisi joskus käyttöä! Poskipuna on muuten hiusväriä :D

   Poista
 6. Ihanat! Ja niin ilmeikkäät.

  VastaaPoista