maanantaina, joulukuuta 29, 2014

Jotain tuli tehtyä

Vaikka se on vähän niin että tikulla silmään sitä joka menneitä/ vanhoja muistelee tai jotain sellaista, niin näin vuoden lopulla se on kait tapana vähän miettiä, että mitä tuli tehtyä ja miksi. No, neulottua tuli, koska teki mieli neuloa. Neulotutti jos niin sanotaan.

Siinä mitään uutta kuitenkaan ole, mutta että ommeltuakin niin se oli jotain uutta pitkästä aikaa. Jos muutamalla sanalla kuvailisin niin sanoisin että Melanien Bergin huivit, Veera Välimäen mallit, niin huivit kuin paidatkin, Tina Givensin kaavat sekä villakirjonta. Siinä kait ne eniten vipinää aiheuttaneet jutut. Ja kyllähän Molla Millsin kirjovirkkauskin erinäisiä ranteenkipeytymiä aiheutti. 

Kuvakollaasiin olen poiminut joitain tänä vuonna valmiiksi tulleita. Aika paljohan sitä on tullut tehtyä, mutta laiska se töitään laskee, vai miten se meni, äiti? Lisää valmistuneita ja juttuja niistä voi lukea täppäämällä Valmista 2014 tagia. 

Lankaakin tuli hankittua erinäiset määrät. Ja aika monta metriä kangastakin. Nyt kun saisi sen ompeluinnostuksen elvytettyä syväjäästä uudemman kerran. Olisi kivoja kankaita ja malleja odottamassa. Vink vink.

Ensi vuodellekin on jo muutama suunnitelma. Ensimmäisenä vaikka se isomman pojan paita. Sitä jo eilen aloitin ja purin tänään kaiken, koska ohje oli ihan hanurista. Ärsyttää (maksulliset) ohjeet joista ei ota tolkkua. Ymmärtäisin jos muutamalla silmukalla heittää, mutta että yli 60 silmukkaa puuttuu jos tekee ohjeen mukaan. Sorsalinnulla sellaista!

22 kommenttia:

 1. Upeita neulejuttuja olet ahkeroinut. Yritin valita, mikä olisi ihanin, mutta en pysty. En millään. Kaikki on parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos omasta mielestä paras on se jota on käytetty eniten, niin silloin mennään noitten huivien puolelle. Joko violetti-punainen huivi tai Siili. On siellä se "floppikin" joukossa, nyttemmin jo purettu.

   Poista
 2. 60 silmukkaa metsään? Niinkö sanoit? Tuo on jo jotain, hyvät hyssykät. Ja Marlen kanssa olen samaa mieltä. Kaikki niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän tulemaan minä tulin. Jos luodaan 60 silmukkaa ja lisätään 120 silmukkaa ja sitten 12 silmukkaa, ei yhteenlaskettu määrä ole 242. Tai sitten mä en todellakaan osaa laskea. Otin toisen ohjeen ja etenen sen kanssa. Siinäkin kaula-aukko tosin näyttää pieneltä..ei oikein suju tämä

   Poista
 3. routa21.49

  ihania töitä oot saanut valmiiksi. jostain syystä nuo kirjotut lapaset hypähtelivät esille eniten, mutta tuo kirjoneuletunika on myös mahtava. hupista, aika paha moka sanoisin, tuo 60 silmukkaa. käsityörikasta ens vuottakin siulle toivottelee yks vakkari seuraaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotut lapaset ovat kyllä puhutelleet minua. Tuolla olisi vielä yksi pari odottamassa kuviota. Kokeilin siihen semmosita lintua, muttei se oikein lähtenyt. Pitäisi purkaa se ja kokeilla toisella tapaa.
   Sillä samaisella paidan ohjeella oli Ravelryssä tehty ties kuinka monta paitaa, ja kaikki mallin tehneet kilpaa ylistivät ohjetta kuin kiva ja helppo ja kaikkea. No, en sitten ehkä osaa

   Poista
 4. Upeita töitä ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän kyllä mietin että tuliko nämä kaikki muka tehtyä tämän vuoden puolella...

   Poista
 5. Anonyymi6.29

  Olet tosi taitava ja ahkera!!

  -KissaKas-

  VastaaPoista
 6. Komppaan kanssa Marlea, kaikkea ihanaa oot saanu valmiiksi! Mut miten voi ohjeen mukaan mennä metsään 60 silmukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tänään ohjeeseen selvennöksen suunnittelijalta. Hänen selvennöksensä oli kyllä ihan eri miten ohjeeseen oli kirjoitettu. No, ihan sama, minä olen jo vaihtanut mallia.

   Poista
 7. Anonyymi11.57

  Minun suosikkini on tuo kirjoneulemekko.
  Muistaakseni olenkin jo varannut siihen option, jos joskus kyllästyt...
  -äiti-

  VastaaPoista
 8. Anonyymi11.59

  Niin, ja tuo harmaa mekko tuolla alareunassa myös; olin ihan unohtaa.
  -äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, että optioita. Vähän niinkö käänteinen perintö, lapselta vanhemmille?

   Poista
 9. Aivan ihania nuo kaikki. Mutta olen aivan rakastunut noihin kukkalapasiin! Ne on niin ihania! Oletko käyttänyt kirjonnassa ihan villalankaa vai mitä? Pakko yrittää saada aikaan jotain tuonne päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kirjonnoissa olen käyttänyt Dropsin Alpaca-lankaa, siinä on ollut paljon kivoja värejä ja löytyy runsainmitoin omista varastoista :)

   Poista
 10. Niin paljon kaunista ja inspiroivaa, kiitos koosteesta! Olen kyllä niin monesti ihaillut pitkin vuotta. Langakasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikin lennokasta vuotta sinullekin!

   Poista
 11. Nämä sinun neulomukset ja ompelukset ovat aina niin kauniita (mitä pikku nukelle muuten kuuluu?) ja minä olen aina ihastellut myös vaivaa jota näet kuvien ottamiseen. Olet kuin Gudrun&Sjödenin esitteestä. (Oletko harkinnut mallin uraa vaikka kyseiselle firmalle?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blythe-nukke on ollut viime aikoina vähän yksinäinen kun en ole kerinnyt leikkimään sen kanssa. Vähän syyttävästi se minua omalta sohvaltaan katselee.

   Ja kuvista, voi kuule kun joskus olisi paikalla kun niitä otetaan. Kauhea jäpätys/ohjeistus että mitä haluan ja sitten että miksi näistä nyt tämmösiä tuli :) Ja ei, ei minusta malliksi ole, näkisitpä ne hylätyt otokset :DDD

   Poista
 12. Anonyymi17.11

  Varsin viehettäviä töitä on sinulla aina menossa, tulossa tai tehtynä. Kiva seurata blogiasi! Terveiset Tornion suunnalta ja hyvää loppuvuotta käden töiden parissa!

  VastaaPoista