sunnuntaina, marraskuuta 30, 2014

1. adventti

Aamulla lusikoin puuron vauhdilla ja hörppäsin teet päälle. Joululaulut pauhaamaan ja porraskomeroon kaivamaan esille isoa joulukoristelaatikkoa ja joulukuusta. Siellä ne olivat taas melkein vuoden verran kiltisti odottaneet. Bertastakin oli niiiiin jännää kun esiin ilmestyi erikokoisia pahvilaatikoita ja rapisevaa silkkipaperia. 


Laatikoista löytyi vanhoja tuttuja, joita on aina niin ilo nähdä uudelleen. Nallet, pingviinit, riikinkukot ja robotit pääsivät kattokruunuun ja pöllöt sekä muut metsäneläimet ikkunan päälle virittelemääni havukranssiin.

Rustasta kotiin rantautuneet bambit taasen vartioivat pikku sypressiä.

Lasipallot ja joulutähti vartioivat ikkunaa. (Joulutähden kasaaminen on kyllä jotain rakettitiedettä.) Samalla ne muistuttelevat ilmojen haltijaa eräästä talvisesta elementistä joka puuttuu. Meren jäällä tosin jo joku mennä vilisti potkukelkalla. 

Kohokohta oli tietysti kuusen pystyttäminen, johon jo aiemmin viitattu elänkunnan edustaja osallistui innolla, vaikka osallistumista ei niin hirveästi kaivattu. Sitten kun ko. eläimen innostus meni ns. yli äyräiden, se sai vesipärskettä naamalleen ja ymmärsi, ettei kuusi ole hän iloksi pystytetty kiipeilykuusi. Toki jännitykselllä odotamme onko kuusi aamulla pystyssä vai onko sekin mennyt pötkölleen.

8 kommenttia:

 1. Samat ovat hommat täällä. Kattokruunussa roikkuu porukkaa ja jokunen koriste tuossa odottaa paikkaansa, mutta kuusen kanssa vielä emmin. Se taisi saada niin nokilleen jo viime jouluna, että lieneekö edes hengissä. Harmillisen iso koepinkka tuossa hieman jarruttelee, mutta onhan tässä onneksi joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi oikeastaan kaivaa ompelukone esille. Toisaalta tuntuu että pienet päiväunet voisivat olla paikoillaan aamupäiväntouhuamisen jälkeen…kerkiäähän sitä ompelemaan sittenkin?

   Poista
 2. Teille joulu sitten rantautui kertaheitolla;) Meillä yleensä aletaan kaivella koristeita esiin vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Jouluvalot ja tähdet sekä adventtikynttilät kyllä syttyivät tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertarytinä on hyvä. Nyt voi sitten miettiä joulukorttiaskartelua ja kaitpa sitä voisi jotain leipoakin? Bertta on ihan väsynyt tästä hulinasta

   Poista
 3. Kyllä joulun tunnelman tekee koristeet ja varsinkin ne kauan mukana olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukoristeet on aina yhtä mukava kaivaa esille. Suosikkini on monta vuotta sitten ostettu posliininen piparkakkutalo, johon voi laittaa kynttilän sisälle.

   Poista
 4. Vau mitä värejä ja ihania koristeita! Meillä vasta varovasti aloiteltiin lumihiutaleilla ja pienillä valoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E.K. eli ennen kissaa lasikoristeet olivat kuusessa. Olivat kivannäköisiä valkoista kuusta vasten. Nyttemmin kuusessa on vain sellaisia koristeita etteivät ne mene rikki jos kuusi kaatuu. Tosin tänä aamulla Bertalla oli kuusenlamppu suussa...

   Poista