tiistaina, lokakuuta 21, 2014

Matkailu avartaa

Kun ihminen kerran saa pari päivää vapaata niin se karauttaa Keski-Suomeen. Siinä ei paljoa edes irtipyristelevät autonrekaat vauhtia hidastele.

Ensimmäisenä Jyväskylään päästyään ihminen tietty kurvaa Titityyhyn Tiinaa ja Siinaa moikkaamaan. Ja saattaapa siinä vapauden huumassaan ostaa muutaman vyyhdin lankaa. Samalla tuumii, että on siellä tyttöillä aika mellevät olot kun saavat vaan kölliä lankameren keskellä. Sitä ne lankakauppiaat varmaan tekevät kun asiakkaat eivät ole näkemässä? 

Kun Titityystä on selvitty ulos, vähän tympääntyneen puhelinsoiton, "missä sää viivyt", saattelemana, ihmisen on päästävä TaitoShoppiin, koska sen ikkunassa komeilee Roosanauha-sukkalankaa ohjevihkojen kera. Tällä kertaa mukaan ei tartu lankaa, mutta ohjevihko ja ihanat ranteenlämmittimet kylläkin. 

Loppupeleissä ihminen vielä lähtee äitilleen sukkalankakonsulentiksi paikalliseen, jonka lankavalikoima suorastaan hämmästyttää. Että tuppukylillä koko Dropsin valikoima! Vähän olisi kyllä houkuttanut ostaa yhtä jos toista. Parit lapaslangat nyt vaikka aluksi. 

Nyt ihminen on palannut takaisin kotiin. Maha on täynnä kirjolohta ja herkkutatti-suppilovahverokermasoosia. Ei kait auta muuta kuin lojahtaa sohvannurkkaan takkatuleen ääreen ja tahkota Aavasta puuttuvat kierrokset. 

16 kommenttia:

 1. Jyväskylässä on ihania lankakauppoja ja siellä käydessä on pakko mennä ostoksille. Ihanan väriset vyyhdit. Nuo kirjoneulotut sukat minua on kovasti himoittanut, olen kumminkin sen verran tumpelo että en aloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen näitä värejä tiirannut jo pitkään ja hartaasti kaupan verkkosivuilla. Nyt päätin sitten repäistä

   Poista
 2. Anonyymi13.19

  Pienillä kylillä saattaa olla hyvät valikoimat käsityötarpeita tai harrastustavaroita, se vähän riippuu. Olen itse pohjoisesta kotoisin, noin 5000 asukkaan tuppukylästä, ja kyllä minä kaipaisin tänne muuttaessani sen paikan kangaskauppoja, parhaimmillaan oli 3 itsenäistä kauppiasta, joista yksi vielä leikkasikin kaavat asiakkaan niin halutessa johonkin 10 mk:n hintaan. Nyt täällä yliopistokaupungissa ollaan lähestulkoon Eurokankaan varassa. Eikä Kemi-Tornion palaparonit sun muut eurokankaalle ainakaan hävinneet. Sama oli vaatteissa, merkkivaatteet sai pohjoisesta halvemmalla kuin täältä. Maalla ihmiset yleensä tekevät käsitöitä suhteellisesti enemmän ja ehkä vähän erilaista kuin kaupungissa. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupaikat saattavat yllättää. Ketjukaupat ovat siitä tylsiä että niissä kaikissa on ne samat valikoimat, sen takia ketjuun kuulumattomat saattavat olla aikamoisia arreaittoja. Eihän tuollakaan toki mitään ylimaallista ollut, mutta koko Dropsin valikooma ja vähän louhittaren luolaa yms. Päälle niin kyllähän siinä erinäisiä mielihaluja saattaa syntyä.

   Poista
  2. Anonyymi17.03

   Itse asiassa, minusta tuntuu, että Eurokankaan valikoimat vähän vaihtelee paikan mukaan. Esimerkiksi, onko se nyt Oulun Kaakkuria tms, siinä eteläpuolella, se Eurokangas on valikoimiltaan ihan eri kuin täkäläinen, kävin täällä viikon sisään siitä Oulun reissusta. Oulussa oli pellavaa ja kevyttä mekoksi sopivaa painettua puuvillaa, jota täällä ei ollut. OP

   Poista
 3. Anonyymi15.25

  Tämä ei ole mikään tuppukylä, kuten huomasit !
  Vähintään yhtä hyvät valikoimat mitä viereisessä kaupungissa ?
  Saatavilla on muutakin kuin vain lankoja.
  -äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin että tartut tuppukylä termiin! Mutta joskus se tuppukyläkin yllättää :) kyllä sen kaupan antimilla saa neulottua niin että tyrät rytkyy

   Poista
 4. Sä ostit ne langat! Mitä meinasit niistä neuloa? Nätin näköiset nuo ranteenlämmittimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä päätin nyt täräyttää. Sitä sport-paksuista olin eka hiplaillut, mutta tää ohuempi everyday vei voiton. Otin kumpaakin väriä kaksi vyyhtiä, ja joku taivaarannassa epämääräisesti häämöttävä kirjoneule niistä voisi tulla.

   Poista
 5. Hyvät hyssykät noita ranteenlämmittimiä! Ja Taito-shopista? Ei voi käsittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vähän tuntuu että näitten ranteelämmittimien myötä olen vihdoin keksinyt mitä teen niistä koigu-vyyhdeistä...

   Poista
  2. Juu, ei ollenkaan haittais yksi tai kaksi tarkempaa lähikuvaa noista lämmikkeistä koko asusteen mitalla.;)

   Poista
 6. Kiva kun poikkesit ja rupattelit. Ja juu, arvaa mitä me on tehty nämä kaksi sulkupäivää?! Istuttu lankakasan päällä ja hörpitty teetä, tottakai! :D (not.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ette te ookkaan istuneet lankakasan päällä vaan te ootte makoilleet ja tehneet välillä enkelikuvioita lankakinoksiin, hih! Voi, semmoinen olisikin hauskaa.

   Poista
  2. Täytyy tunnustaa, että olen joskus alentunut ottamaan itsestäni selfien Madelinetosh-laatikossa maatessani. Jostain syystä niitä ei vain ole julkaistu ;)

   Poista
 7. Anonyymi19.07

  Kiitos tästä! Olenkin miettinyt, että mistä mä nyt Dropsini haen, kun Poppeli lopetti :)

  VastaaPoista