lauantaina, lokakuuta 25, 2014

Kissakaveri

Uusi kissakaveri rantautui tänä aamuna meidän sohvalle vahtia pitämään. Vanhempi kissakaveri ei jaksanut uudesta kiinnostua. Taisi olla väsynyt aiemmasta kaavojen piirtämisestä ja leikkuusta. 

Kissatyyny on siis se Oulun kässämessuilta Kanavatyökeskuksen standilta ostettu paketti. Paketissa oli muuten mukana taustakangas valmiiksi ommellulla vetoketjulla. Jotenkin kuvittelin että äkkiäkös tämmösen pistelee. Ekan tunnin aikana tajusin ettei juttu todellakaan ole niin. Tyynyn tekemiseen meni reilu viikko, kun joka päivä pisteli menemään ainakin tunnin. Useimpina päivänä enemmänkin.

Hitaudesta huolimatta tätä oli kiva tehdä. Lanka on harmikseni täyttä akryyliä ja se vähän nuhjaantuu jo ompeluvaiheessa. Jospa se nyt kuitenkin jonniinmoisessa kuosissa pysyisi. 

20 kommenttia:

 1. Tää on hieno! Söpis tyyny. Mä olin jotenkin ajatellut että se olis ollu sellainen neliönmuotoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kiva. Jos joskus vielä löytyisi pöllö-tyyny niin olisihan se.

   Poista
 2. Ihana tyyny ja toivotaa siitä tulevan suosittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tälle kavereita löydy niin ei tartte olla yksin

   Poista
 3. Anonyymi13.58

  Ihana tyyny. Mutta siinä on yksi virhe. Kissat tuntien tuon linnun pitäisi olla vainaa.

  Juu ei ristipistot ei ole nopeita. Tykkäsin kanavatyökeskuksen sivuilla olleista musta-valkoisista tyynyistä ja hoen: "millä ajalla minä ne tekisin, millä ajalla?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kato joku psykedeelikissa, on se sen verran kummallisenkin värinen että mitä lienee napannut. On niin harhossaan ettei edes lintua huomaa.

   Aikaahan näihin pistelyihin menee, muttaa mihinkäs tässä on kiire?

   Poista
 4. Meillä on flikat tuommoisia paketteja pistelleet. Juurikin noita samoja, mutta pienempiä ja akryylilangoilla. Ovat valmiina kestäneet ihan hyvin, tosin meillä eivät ole tyynyinä. Mutta todellakin nuo langat halkeilivat ja hajosivat jo pistelyvaiheessa, mutta ei se näytä muuten haittaavan. Jospa kisuliini sielläkin kestäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hyvä kuulla. Ihan kiva niillä oli pistellä menemään. Se pohja on kyllä tosi karkea, siinä kyllä lanka kuin lanka vähän kärsii.

   Poista
 5. Kiva ja uudenlainen malli. Nuo työt on koukuttavia. Hyvä tapa tehdä omia suunnitelmia ja toteutuksia on piirtää spriiliukoiselle tussilla puhtaalle kanavakankaalle omat kuviot ja sit vaan pitelemätön. Kivaa touhua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, pitäisi varmaan käydä hankkimassa tätä pohjakangasta. Minä niin haluaisin sellaisen pöllö-tyynyn. To-do -lista se vain kasvaa...

   Poista
 6. Tulipa siitä kaunis. Hidastahan kanavatyön/ristipistotyynyn teko on, mutta lopputulos on kyllä kaiken sen ajan arvoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuten todettua, mihinkäs sitä kiire? Olen tehnyt ristipistoja joskus vuosia sitten, ennen lapsia. Niitä oli kyllä kiva väkertää ja niiden työläysaste oli tämmöiseen verrattuna jotain ihan muuta.

   Poista
 7. Ihana kissa! Sopii myös allergiseen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä ei myöskään tule herättämään miukunallaan aamulla kello viisi ja halua parvekkeelle. :)

   Poista
 8. Hauskaa. että kanavatöitä löytyy tällaisiakin! Ihan uusi juttu minulle :) - Olisi mainio lahja kissoja omistavalle tuttavalleni...hmh, harkitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa taitaa olla sitä ruusua ja taistelevaa metsoa. Hauska kun löytää jotain muutakin.

   Poista
 9. No miksi sä sitten teit sen kissan akryylilangasta??? Olis varmaan ehkä ollut jotain villaa jossain nurkassa pikkusen... ehkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villaa. Villaa? Nope. Nevahööd.

   Poista
 10. Oi! Sydämeni suli! Selasin hajamielisesti erinäkösiä blogeja ja ku silmille lävähti hurmaava nimi ja seuraavaksi maailman sievin ja hassuin kisutyyny, olin myyty. Siirryn katteuesta kankiana blogin lukijaksi ja toivon, että joskus vielä ossaan neuloa ja virkata.

  VastaaPoista