torstaina, lokakuuta 23, 2014

Aavoilla tuulee

Ja Oulussakin liki aina. Tänäänkin sellainen viima että pakkasasteet monistuivat liki tuplaten tuulen voimasta.

Siksi lienee hyvä että kauan tahkottu Aava on valmis.

Aava-Naava
Malli: Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta Aava
Lanka: Ilon Kainuunharmasta, oliko niitä nyt 4 vai 5 vyyhteä
Puikot: 4 milliset (saattoi kyllä olla 4,5 millisetkin…)
Fiilis: nyt lämmitellään!

Aava-mallissa oli joku joka iski aikalailla sata ampeeria. Kehruuvierailulla tyhjensin Ilossa kainuuharmashyllyn ja sitten eikun neulomaan. Ensimmäinen puoli metriä meni aika helposti mutta sitten alkoi tökkiä. Mallihan on tosi helpo, reunoissa ainaoikeaa ja muualla helmineuletta. Niitä silmukoita sitten vaan piisaa silmän kantamattomiin, vähän niinkuin aavaa yleensäkin. Mulla tälläiset, joidenkin ylistämät, aivottomat eivät vaan toimi. Neuleessa pitää olla jotain tai muuten se tuntuu aika äkkiä tylsältä. 

Kainuunharmasta on taas pakko hehkuttaa. Se on kaikin puolin niin ihanaa. Käyttämäni lanka on kolmisäikeistä ja ilmavaa. Se ei ole tasaisen harmaata vaan siinä on värivaihtelua jos jonniinmoista. Lisäksi se on pehmoista ja lämpöistä, siis kaikki villan parhaat puolet!

Napit ovat keraamiset tähdet/kukat. Olen ostanut ne vuosia sitten teatterilla olleesta kässäaiheisesta tilaisuudesta. En kyllä ole ihan varma että meneekö nämä helposti rikki. Pitää vähän kuulostella ja vaihtaa vaikka puisiin nappeihin jos ongelmia tulee. 

Loppumetreillä lanka muuten loppui kesken. Ostin kässämessuilta paikkavyyhdin (sen ainoan mesuilta ostamani lankavyyhdin muuten) ja kotona totesin että olin vahingossa ottanut kaksisäikeistä. Vähän harmitti, koska olihan se vähän ohkaisempaa ja ero näkyi selvästi. Uuttakaan en sitten jaksanut lähteä hakemaan vaan pistin sekaan toisen säikeen Dropsin alpakkaa ja mennä posotin. Värin puolesta eroa ei kyllä huomaa, pikkasen paksumpi se on, mutta sepä menoa haittaa ei. 

Aava retale on oikein kiva päällä. Lämmittää mukavasti ja veikkaan että tämän kanssa on aika kiva kaivautua sohvan nurkkaan ja lekotella takkatulen loimussa. Kissa syliin ja jotkut kutimet käteen. Pöydälle sohvan viereen iso kuppi teetä. Huoh, olispa jo viikonloppu!

Aavastahan muuten tulee aina mieleen tämä laulu: 


12 kommenttia:

 1. Anonyymi18.36

  Hei, kivan näköinen neule. Miten teit tuossa tuon niskan/pääntien?
  Minä haluaisin puikoille tai koukulle aivotonta tehtävää. Voisi olla sellainen huivin ja pienen torkkupeiton välimuoto.Sais olla vaikka ikuisuusprojekti, sillä sain takkini valmiiksi, enää viimeistelyä vaille, eikä ole yhtään keskeneräistä käsityötä missään. Ideoita? OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on sellainen huivin ja torkkupeiton ristetys. Muoto on vähän semmoinen u-kirjain, jonka pohja on paksu. Takakappaleen leveys on n. metri. Sitten etukappaleen lipareita varten päätellään silmukoita keskeltä ja neuloa posotetaan etukappaleelle saman verran mittaa. Itse taidan vaihtaa nyt semmosiin pienempiin juttuihin, se jouluhan se sieltä tulla jolottaa! Kahden kuukauden kuluttua!

   Poista
 2. Tuollaisia nyt tarvitaan. Tekisi mieli laittaa untuvatakki päälle, mutta täytynee vielä karaista ittiään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Untuvatakki…mmmm. Ehkä se on parempi pitää vielä varastossa, ei sitä muuten tarkene kun on paljon pakkasta.

   Poista
 3. Anonyymi19.59

  Hei, mulla aina ongelmana miten saada siistit reunat, kun ovat tuollaiset jotka jäävät sen kummempia viimeistelemättömänä näkyviin. Miten olet reunasilmukkasi tehnyt ja saanut ne siisteiksi? terv. Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, en osaa tuohon oikein mitään sanoa. Tässä reunoissa on ainaoikeata ja ite en neulo mitään reunasilmukoita. Siitä vaan ihan tavan oikealla silmukalla aloitan. Ihan tarpeeksi siistiä siitä on tullut. Jotkut kait aloittavat sen nostamalla aina reunimmaisen silmukan.

   Poista
 4. On se vaan ihanannäköistä tuo lanka! Tykkään minä neuleestakin, mutta itselleni en uskalla tuommoista haaveila; en varmaan ikinä jaksaisi punnertaa sitä loppuun. Tuo, mitä sanot aivottomista, pätee erinomaisesti myös tänne. Ja nuo ranteenlämmittimet - ne ovat kyllä päheet! Oikeastaan tarttisin tuommoiset harmaana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskohan tämmösen höltäkkeen tehdä siitä keittovillasta? Vähän kirjontaa sekaan ja semmoista? Ranteenlämmittimet on väintäänkin kivat. Harmaat eri sävyisistä harmaista? Riemunkirjavat harmaat :)

   Poista
 5. Siitä tuli hieno Aava ja varmasti lämmin tällä säällä. Ja noi ranteenlämmittimet! Tuotko joskus miittiin molemmat, niin vois tarkemmin tarkastella niitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olikin aika syvältä ajaa tänään pyörällä töihin...vieläkin naamaa kirvelee. Minäpä otan nämät miittiin mukaan. Torstaisin en pääse, mutta seuraavaan tiistaimiittiin kylläkin.

   Poista
 6. Hieno neule! Varsin sopiva sohvan nurkkaan. Kukka napit on kiva yksityiskohta. (Jostain syystä muistan vieläkin tuon Aava-laulun sanat "Aava maa avaa maa avara". Onneksi melodia ei tule mieleen, laulu vaikuttaa potentiaaliselta korvamadolta.)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi8.24

  Tää on aivan ihana! Pitääkin tuohon mainitsemaasi kirjaan tutustua. :)

  VastaaPoista