perjantaina, syyskuuta 19, 2014

Selkeä hetki

Silloin huivitympimyksestä kirjoittaessani, taisin mainita että kiukuspäissäni aloin neuloa myssypipoa. Aika usein kun suutuksissa tai muuten vaan päissään jotain tehdään niin lopputuloshan voi olla mitä mielenkiintoisin. Tai kummallisin tai mitä vaan.

Pipoksihan tämä on tunnistettavissa, mutta on siinä jotain kummallista.

Suihkumyssy
Malli: oma
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3 mm
Fiilis: talvellahan on pimeää?

Mielentila taisi olla jotensakin kaoottinen tai jotain, värivalintaa kun en osaa omakseni tunnustaa. Nuo siilitäplät ovat väreiltään tosi jees, mutta mikä ihme ja kumma laittoi minut valitsemaan näin vaalean harmaan pohjaväriksi? Vähän mietityttää, että oliko jollain nautintoaineillakin osallisuutensa tämmöiseen valintaan. Toisaalta talvella kyllä taitaa olla sen verran pimeää että eiköhän tämä mene. Varsinkin jos laittaa hupun pipon päälle. Ehkä minä tätä arvostan enemmän kun mittari näyttää -30 °C ja tuuli on navakkaa pohjoisesta päin. 

Vähän erikoinen oli myös myssyn kokoasiakin. Neuloa posottelin menemään ja samalla mietin että miten kaventaisin silmukat. Jossakin vaiheessa sitten heräsin että jumatsuikka ne silmukat myös pitää kaventaa, eikä vaan pohtia että milloin ja samalla neuloa vaan. On siinä kuitenkin se hyvä puoli että nyt mahtuu isompikin hiussykerö mössän alle. Vaikka laittaisin rastat niin nekin mahtuisivat. 

No, yksi ei niin mahtava myssy ei elämää kaada. Varsinkin kun ruokiksella ajaduin Akateemiseen ja kävelin sieltä ulos Veera Välimäen Huivileikki-kirjan kanssa ulos. Kotipäin pyöräillessäni tiesin kolme mallia, jotka haluan neuloa nyt heti. Kahteen niistä löytyy langatkin kotoa. Eli menenkin tästä tekemän tortilloja ja sitten neulotaan. Niin ja huomenna kehrätään Ilossa Haukiputaalla!

12 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen pipo. Värit ovat myös kivaa. Tuota kirja kiinnostaa minuakin. Pitäiskö laittaa pieni tilaus sinne nettikirjakaupaan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälleen suht lyhyellä käyttökokemuksella voin suositella kirjaa. Eka huivi on just puikoilla

   Poista
 2. Anonyymi19.09

  Oulussa taitaa olla paljon tuota rastamuotia, eikös Outikin niitä rastapäähineitä tehnyt joku vuosi taaksepäin? Onkohan siellä vedessä jotain, tai siinä meri-ilmassa?

  Nii, pintaneule on ihan kiva.

  Pitäisi minunkin jokin päähine neuloa, mutta jos niistä tuommoisia tulee, niin ehkä ei mulle.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kato ne Talvivaaran jätevedet jotka tänne valuvat. Sitten kun saavat vielä sen ydinvoimalan, Pyhäjoelleko se oli, niin sitten me loistetaan pimeässä, kaiken muun hyvän lisäksi. Kirjaimellisesti loistava tulevaisuus!

   Poista
 3. Kolme huivia! Siellä on nyt todellakin meininki päällänsä. Ja pipokin on ihan bueno. Täällä tehdään lähiajat tolkusti paperitöitä ja neulomisesta näen vain unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kuule ihan rokkenroll! Neulomisesta unen näkeminen on ihan jees, minä näin unta että oltiin ostamassa perunoita, vaivaiset tuhat kiloa vaan oli puntarissa.

   Poista
 4. Anonyymi0.57

  Vai muka ei niin mahtava myssy? Voih ja musta toi pipo on enemmänkin kuin mahtava! Semmosta se on kun maut ja tyylit on erilaisia :D

  -NNMK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ois ollut enemmän jees jos pohjaväri olisi ollut tummeman harmaa. Se tuntuisi kotoisammalta. Mutta eiköhän tää käyttöön mene. Talvi on tulossa!

   Poista
 5. Kaunis myssy ja kuvio tekee siitä erityisen ihanan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tuosta kuviosta, se erottuu kyllä paremmin jos lanka on vähän paksumpi

   Poista
 6. Minäkin komppaan ihailijoita: minusta pipo on varsin bueno. Okei, vaalea päävärivalinta on aika mielenkiintoinen, mutta malliltaan ja kuvioinniltaan aivan hauska! Mutta mitä ovat nuo siilitäplät? Yritin zoomata kuvasta, että miten olet ne tehnyt, mutta eipä saanut selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota samaa kuivota on siinä mun Siilihuivissa eli oikealta nimeltään Moonraker. Se tehdään niin että tehdään langankiero, neulotaan yksi, lk, neulotaan yksi, yhteensä viisi kertaa. Sitten nostetaan yksi silmukka neulomatta ja taas nuot langankierrot ja neulomiset viisi kertaa. Seuraavalla kierroksella nostettu silmukka taas nostetaa. Langankiertohässäkässä tipautetaan ne nostetut silmukat pois ja jäljelle jääneillä viidellä silmukalla tehdään niin että ne kaikki neulotaan yhteen, ja sitten lk ja kaikki viisi kertaa. Jäljellä on taas viisi silmukkaa. Silleen se kuvio siihen muodostuu

   Poista