maanantaina, syyskuuta 08, 2014

Ohjelma on suorittanut laittoman toimenpiteen ja se lopetetaan

Sitä voisi kuvitella, että jos on 
a) kiva malli
b) ihana lanka
c) makeat värit
niin lopputulema olisi jotain ällistyttävän fantastisen upeaa.

Eipä vissiin ole, niin kerta. 

Eilen illalla tikkasin huivin viimeisekin silmukan, vaikka viimeisillä kierroksilla rehellisesti sanottuna meni jo maitohapoille. Pettymys oli kyllä aika käsinkosketeltavaa kun sitten tajusin ettei tämä ole lähelläkään sitä mitä halusin ja odotin.

Tässä nyt olen sitten pähkinyt että mistä se oikein kiikastaa, mikä meni pieleen. Oisko se sitten kuitenkin se että lanka on liian paksua? Ohjeen lanka on sport-paksuista 320 m/100 g. Minun lanka oli 350 m/100g, eli ei kovin kaukana. Silti lanka loppui täysin kesken eri osioissa. Puikot olivat 4 milliset, aivan kuten ohjeessa. Toki mietin moneenkin otteeseen että pitäisikö ottaa paksummat puikot. Se olisi tuonut varmaan sitä laskeutuvuutta, mitä tähän ehkä olisi enemmän kaivattu.

Huivi tuntuu neuloksena kivalta ja tykkään väreistä, varsinkin kun vähän adjusteerasin kuvioita. Mutta kun se laittaa kaulaansa, tuntuu kuin olisi asetellut jonkun myllynkiven harteilleen. Se ei vaan tunnu hyvälle. Tässä nyt sitten pohditaan että mitäsi tehtäisiin. Puretaanko koko kötöstys samantien vai laitetaanko se hetkeksi kaappiin häpeämään. Tympäsee, ottaa aivoon ja niitä muita samankaltaisia adjektiiveja. 

15 kommenttia:

 1. Tuliko siis liian tujakka vai? Värit on kyllä kauniit ja mallikin. :) Älä nyt ainakaan heti pura. Jos huomenna iskee hyvä jatkokäytön kuningasidea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, virheiden analysointi on vielä vaiheessa. Jos se olisi löperömpää niin se ehkä laskeutuisi kivemmin, mutta kovin löyhään neuloessa mun aina oikeasta tulee aika huonon näköistä. Pitää tässä kypsytellä muutama tovi. josko se kuningas idea siitä vielä hiotuisi.

   Poista
 2. No jopas. Harmittaahan tuo, kun edellytykset parempaan on. Mutta kun paljon tekee, mahtuu joukkoon niitä hutejakin? Kuvissa näkyy vain todella herkullisen näköistä neulepintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Ja miksi se kaameus vasta avautuu näkökenttään kun kaikki on taputeltu valmiiksi? Tuota keltaisi lankaa jäi pikkuisen jäljelle, pitäisi varmaa tsekata että millaista pintaa saisi aikaiseksi numeroa isommalla puikolla. Samalla voisin säätää huivin lisäysrytmiä toisenlaiseksi, silloin huivi olisi näin paksuna ehkä paremman muotoinen. Tiedä tuota. Se langan loppuminen kesken kyllä hiertää. Ohjeen menekki oli 300 metriä, mutta 350 metriä ei riittänyt lähellekään.

   Poista
 3. No voi kökkö. Ja huivi on jo pingoitettu? Siinähän tapahtuu joskus ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En on mököttämiseltäni kerinnyt pingottamaan. Äkäpäissäni aloitin pipon samantien. Saas nähdä miten kiristävä siitä tulee, hah!

   Poista
 4. No höh! Kuvan perusteella on tosi nätti yhdistelmä, harmi jos tuli susi. Itse neulon nyt huivia ja koko ajan mietin et olisikohan pitänyt isommilla puikoilla neuloa, ku tykkään siitä ilmavuudesta. Taidan kokeeksi neuloa jämäkerästä koepalaa, ettei käy huonosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää mietin oikeastaan koko neulomisen ajan tuota pitäiskö oola isommat puikot, mutten höhlä sitten kuitenkaan kokeillut isommilla. Joskus sitä näköjään vaan pitää olla pässi.

   Poista
 5. Jos tuntuu kökötykseltä niin eikun purat ja uusi mietintä. Ihanaa sinun langat ja kuvissa näyttää ihanalta neulekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää eka vähän jäähdytella että kykenee purkamaan ja sitten kehitellä kadonnut inspiraatio uudelleen neulomiseen. Ja syödä vähän suklaakakkua.

   Poista
 6. Anonyymi0.09

  Harmillista. No, testiversio, ja uusi otos. Karstavillalanka onkin omapäisempää kuin kesy merino. Vaikka metrit vastaavatkin, on muita eroja. Toisinaan parin silmukan ero neuletiheydessä muuttaa paljon, ihan-ok:sta paremmaksi. Karstalangasta (suomenlammas) saa muuten tehdä melkoisen harvaa, suorastaan "pitsiä", jotta huivi on laskeutuva. Varsinkin ainaoikeaa. Jos tuo lanka on kaksisäikeistä, metreistä päätellen ehkä "140 x2", ainaoikealla saa mennä pitkästikin alle 20 s / 10 cm, jotta on löysän laskeutuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikessa. Me suomalaiset lampaat ja pässit ollaan sen verran omapäisiä, että joskus ei vaan viititä kuunnella sitä järjen ääntä. mun tiheys näytti olevan n. 15 s/10 cm luokkaa. Annoin sen verran ärtymykselle periksi että pisti mokoman pingottumaan. Katsotaan mitä siitä seuraa

   Poista
  2. Anonyymi23.38

   Seuraamme jatkoa :-) "Uimareissu" saattaa tehdä lampaasta lauhkeamman.
   Itsellä jäi tönkön tunnun takia kesken lammashuivikolmio, ao:n tiheys oli noin 13 - 14 s / 10 cm. Olihan se pehmeä ja ilmava ja venyvä, muttei ehkä tarpeeksi aiottuun ideaan. Toisekseen, pehmeneehän se käytössäkin. Koekappaleen käyttö kertoo parhaiten miten lopulta käy.

   Poista
 7. Pirteet värit on ainakin, vaik'et lopputulokseen olekaan tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreistä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Vaikka, nyt kun kaikki on valmista, olenkin miettinyt että entäs jos punaisen tilalla olisi ollut harmaata...

   Poista