tiistaina, syyskuuta 23, 2014

Huivileikkiä

Täällä kotistudiossa on leikitty oikein urakalla huivien kanssa. Perjantaina matka kotia sujui varmaan ennätysvauhtia, koska oli niin kiire neulomaan. Noin vuorokaudessa tuli valmista.

Liehuke
Malli: Kerttu-huivi, Veera Välimäen Huivileikki-kirjasta
Lanka: Cascade 150, turkoosi ja ruskea, yhteensä 100 g
Puikot: 4 mm
Fiilis: kunpa se ei nyt hukkaisi sitä

Olin niin iloinen kun muistin laatikon pohjalla majailevat Cascaden 150 langat. Lanka on saman firman Heritagen kanssa samanlainen mutta pikkuisen paksumpi. Tuntu on puuvillamainen, joten se on mitä parhainen lasten huiveihin, eipähän valiteta että kutittaa.

Malli oli hauska ja joutuisa neulottava. Ensin tehdään kolmio yhdellä värillä, sitten toisella. Seuraavaksi vuorossa vinoneliö ja sitten taas iso kolmio. Neulottiin vaikka mihin suuntaan, raitaa ja yksiväristä vuorotellen.

Tiheys oli taas kerran mitä sattuu ja kun näytti siltä että huivi jää vähän kittanaksi, sävelsin lisää kolmioita. Nyt huivi on kuvioinnin puolesta symmetrinen. Sitten pingotuksessa aika raskaalla kädellä venytin lisää pituutta ja lanka oli hyvin yhteistyöhaluinen. Nyt huivilla on pituutta sellaiset 150 cm, joten hyvin pärjätään. Kunhan poikalapsi ei unohda sitä jonnekin.


6 kommenttia:

 1. Anonyymi19.45

  Värit mätsää tosi hyvin yhteen, samaa ihailin jo lauantaina ILO:ssa. Ja siitä Aapramin käsittelyä tulin vasiten katsomaan, en vaan kehannut sanoa ;) t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisit vaan kehannut sanoa! Olisin näyttänyt paremmin enkä touhunnut muuta

   Poista
 2. Mielenkiintoisen näköinen huivi (siis hieno ja jotain jujua kehissä), pitääpi kyllä toivoa joululahjaksi tuota kirjaa. :)

  VastaaPoista
 3. Nuoriso on kyllä villoille vaaraksi, ei meinaa tumppu eikä pipo säilyä, mutta jospa kuitenkin huivi! Tyytyväisen näköinen pikkumies ja kissalla vissiin menohaluja.:)

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi jotenki sopii hyvin miehenalun kaulaan.

  VastaaPoista
 5. Hyvin käy huivi pojalle! Ja kudontatapa kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista