lauantaina, elokuuta 02, 2014

Singeri laulaa

Tsih kun on tekonokkelas otsikko. Se ompeluksien kanssa riehuminen vaan näyttää aiheuttavan erinäistä taantumista. Eilen tuli taas ratkottua runsain mitoin enemmän kuin ommeltua. 

Tällä kertaa oli tekosessa Priscilla-slip. Siinä olikin sen verran paljon sivuja teipattavana, että teippi loppui kesken. Samoin kappaleiden asettelu kankaalle tuotti jonniin verran tuskaa, vievät yllättävän paljon tilaa joka suuntaan.

Otin XS-koon, jonka helmasta nappasin vielä 16 senttiä pois. Ei olisi haitannut vaikka olisi ottanut 20 senttiäkin. Tämä on tietty makuasia, minkä mittainen mekko nyt sitten ketäkin miellyttää.

Ompeluohjeet olivat tällä kertaa selkeät mutta toteutuksessa eli miten ommellaan olin suunnittelijan kanssa eri mieltä. Kummasti vaan tein kuitenkin niin kuin käskettiin ja sitten vietin erinäisen tovin ratkoen ompeleitani. Pitäisi vaan uskoa että jos toteutustapa tuntuu kummalliselta niin sitä se varmasti onkin.

Ohjeesta eroten tein sivusaumat ihan vaan tavallisella saumalla, ei mitään pussisauma-kikkailuita. Jo ennen ompelemista minua mietitytti miten kädentielle muka ommellaan vinonauha siististi, kainalon pohjukka kun on jyrkkä kulma. Yritin kyllä mutta sain jotain ihan kamalaa aikaiseksi. Ratkoin sitten koko %&#&:n vinonauhan ja heitin sen menemään. Tein kädentielle ihan vaan tavallisen päärmeen ja olin heti paljon onnellisempi. Sivusauman viimeistelin saumurilla. Sitten vaan pääntien päärme, ja helmafrilla. Sen tein ihan vaan poimuttamalla neljä kankaan leveyttä olevilla kaitaleilla. Siksakkasin kaitaleen reunat, mutta silleen puolihuolimattomasti, ne saavat hieman rispaantua reunoistaan. 

Tämän päivän olen mekkoani testannut ja siihen vallan kovasti tykästynyt. Pitäisi varmaan tehdä toinen samanmoinen. Ehkä jollain syksyisemmallä värityksellä, vielä muutama sentti pois helmasta ja ehkä pienet vekit sivusaumoihin?

Kankaaksi kannattaa valita jotain ohutta, käyttämäni kangas on vanha pussilakana. Kaupasta muuten kannoin ison kassillisen pellavaa. Löytöpalassa oli kirkuvan keltaista pellavaa viisi euroa metri, lähes ilmaista siis! Aion näyttää sille värjäysainetta kunhan pääsen itseni kanssa sovintoon että mitä. Vinkkinä vaan että ko. kaupssa on iso valikoima erilaisia pellavia: paksua ja ohutta, rouheaa ja sileää. Toki liki kaikki ovat valkoisia tai luonnonvalkoisia, mutta kunnon värikylvyllähän niistä saa vaikka minkä värisiä. 

11 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä ihan ehdottoman kesäinen malli. Voisi tosiaan olla tosi kiva lyhyempänä ja laskoksin, vaikka mene tuo noinkin. Koskahan sitä saisi oman koneensa ulos kaapista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellekelien mekko. Siveellisyyssyistä on toki alla pidettävä jotain paitaa :) helppo ja nopsa ommella, kunhan jättää ne turhat manööverit välistä.

   Poista
 2. Ihana kesämekko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten pitäisi kehitellä se syksyisempi versio

   Poista
 3. Kesäisen näköinen mekko! Nuo kirjalliset ohjeet on kyllä joskus vähän hämäriä. Itse olen sen verran laiska, että kaavan piirtämisen jälkeen en yleensä edes jaksa lukea ompeluohjeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompeluohjeita lukiesssa tuntee itsensä välillä ihan tuhannen ääliöksi, jolla onsuunnattomia vaikeuksia ymmärtää lukemaansa. Taidot on kuitenkin pitkän rauon jälkeen vähän ruosteessa, joten tässä vaiheessa ei uskalla ommella ominpäin.

   Poista
 4. Anonyymi9.21

  Ompeluohjeista en minäkään mitään ymmärrä. Pitää käyttää vaan omaa päättelykykyään miten olisi paras edetä.
  Kommentoinnin ovat niin hankalia kun ensin pitää tehdä ne kommervenkit; kuten tiedät.
  Mustikoita ollaan kerätty yli sata litraa, käsin ja poimurilla.
  -äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onko ahneuden peikko ottanut vallan, 100 litraa?!

   Poista
 5. Sulla on siellä hyvä omepludraivi päällänsä. Minäkin hieman innostunut röyhelöistä, vaikka oikeasti olenkin vaatteissa tylsemmän linjan kannalla. Viimeiset lomapäivät taitavat kuitenkin mennä lasten koulutamineiden ja muiden pakko-tehdä-ennen-töitä-asioiden hoitamisessa, joten ompelu jäänee vielä. Mutta syksymekkonen - sepä voisikin sitten olla jo jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Draivi on melkomoinen. tässä vuoroon selataan etsyn kangasvalikoimaa ja suunnitellan eurokankaassa käyntiä. Taitaa vaan olla se kauppa tänään kiinni.

   Pesukoneessa pyörii värjäyksessä viisi metriä pellavaa, josta toivotaan toisen sävyistä ja ompelukone on suoltanut yhden pitsisien alushameen ja puuvillamekon. Ne tosin ovat Blythe-kokoa :D

   Googlaappa Österbro, niillä on minusta kivoja vaateita. Vähän frillaa muttei liikaa.

   Poista
  2. Österbro löytynyt.:)

   Poista